Název:
Proteomická identifikace posttranslačních modifikací bílkovin v průběhu sladování
Překlad názvu:
Proteomic identification of posttranslation protein modifications during the malting process
Autoři:
Bobálová, Janette ; Chmelík, Josef Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin /37./, Skalský Dvůr (CZ), 2006-05-29 / 2006-05-31
Rok:
2006
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Proteomickou analýzou extraktu sladu byly identifikovány bílkoviny nespecifický lipid-transfer protein 1, nespecifický lipid-transfer protein 2 a protein Z (major endosperm albumin) a studovány jejich posttranslační modifikace.Identification and investigation of posttranslational changes of nonspecific lipid transfer protein 1, nonspecific lipid transfer protein 2 and protein Z (major endosperm albumin) from barley malt by the proteomic strategy were performed.
Klíčová slova:
barley; malting; proteomics Číslo projektu: CEZ:AV0Z40310501 (CEP), 1M0570 (CEP) Poskytovatel projektu: GA MŠk Zdrojový dokument: Sborník příspěvků. XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, ISSN 1802-1433
Instituce: Ústav analytické chemie AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0135772