Název:
National Tradition or Happy Tomorrows? The Dilemma for Czech Nutritional Science in the 1950s and 1960s
Překlad názvu:
Národní tradice nebo šťastné zítřky? Dilema české vědy o výživě v 50. a 60. letech 20. století
Autoři:
Franc, Martin Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: Diffusion of Food Culture: Cookery and Food Education in Europe since the eighteenth century. Symposium of the International Commission for Research into European Food History (ICREFH) /8./, Prague (CZ), 2003-09-30 / 2003-10-05
Rok:
2005
Jazyk:
eng
Abstrakt: [eng][cze] Study is concerned with a development of the Czech nourishment science in 1950s and 1960s, especially on the basis of contemporary scientific discours. It pays attention to a political context of opinions, maintained by various contemporary experts.Práce se zabývá vývojem české vědy o výživě v 50. a 60. letech 20. století, především na základě analýzy dobového odborného diskursu. Pozornost je věnována i politickému kontextu názorů zastávaných jednotlivými odborníky působícími v dané době.
Klíčová slova:
historie; Czechoslovakia; history; nutricion science Číslo projektu: CEZ:AV0Z8077915 (CEP) Zdrojový dokument: The Diffusion of Food Culture in Europe from the Late Eighteenth Century to the Present Day, ISBN 80-200-1325-3
Instituce: Masarykův ústav a Archiv AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0118578