Název:
Metodika stanovení vlivu osmotického stresu na fyziologický stav pivovarských kvasinek a průběh hlavního kvašení
Překlad názvu:
A method for determining the effect of osmotic stress on the physiological state of brewer´s yeast and the course of main fermentation
Autoři:
Sigler, Karel ; Matoulková, D. ; Kosař, K. Typ dokumentu: Metodiky
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Metodika je určena pro laboratorní stanovení odpovědi provozních kmenů pivovarských kvasinek na osmotický stres při používání technologie HGB (high gravity brewing). Metodika je určena pro pivovarské laboratoře s dobrým instrumentálním zázemím, jejichž náplní je charakterizace provozních kmenů pivovarských kvasinek a posouzení jejich použitelnosti pro nové technologie. Aplikace metodiky rozšíří spektrum metod používaných k popisu produkčních kmenů kvasinekThe methodology concerns a laboratory assay of the response of production strains of brewer´s yeast to high osmotic pressure common for the HGB (high gravity brewing) process. It is intended for brewery laboratories with good instrumental background, which are engaged in characterizing producrion strains and evaluating their suitability for use in new technologies. Application of the methodology extends the spectrum of methods used for the description of production yeast strains
Klíčová slova:
Brewer´s yeast; HGB process; osmotic pressure Číslo projektu: CEZ:AV0Z50200510 (CEP), 1M0570 (CEP) Poskytovatel projektu: GA MŠk Poznámka: Související webová stránka: www.beerresearch.cz
Instituce: Mikrobiologický ústav AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0209924