| |
|
Informovanost středoškoláků o nutriční hodnotě tuků
Hlaváčková, Zuzana ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Vodáková, Jitka (oponent)
Bakalářská práce se zabývá tuky z pohledu výživy, kde jsou tuky chápány jako jedna ze základních živin ve výživě člověka. Konkrétně se zabývá charakteristikou tuků, jejich technologickým zpracováním a významem ve stravování člověka. Podrobněji se zaměřuje na zjištění konkrétních znalostí o tucích mezi vybranými dospělými osobami. Cílem této práce je objasnit, do jaké míry mají vybrané dospělé osoby přehled o tucích a jaké mají znalosti, které následně mohou využít ve svém běžném životě při výběru pokrmů a přípravě stravy. Současně je také cílem získat podklady o znalostech o tucích, které budou následně využity v další práci, kde se zaměřím na jinou cílovou skupinu a to na studenty ze středních škol a gymnázií. Klíčová slova Tuky, výživa, margariny, mastné kyseliny, cholesterol
|
|
Informovanost středoškoláků o nutriční hodnotě tuků
Hlaváčková, Zuzana ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Vodáková, Jitka (oponent)
Bakalářská práce se zabývá tuky z pohledu výživy, kde jsou tuky chápány jako jedna ze základních živin ve výživě člověka. Konkrétně se zabývá charakteristikou tuků, jejich technologickým zpracováním a významem ve stravování člověka. Podrobněji se zaměřuje na zjištění konkrétních znalostí o tucích mezi vybranými dospělými osobami. Cílem této práce je objasnit, do jaké míry mají vybrané dospělé osoby přehled o tucích a jaké mají znalosti, které následně mohou využít ve svém běžném životě při výběru pokrmů a přípravě stravy. Současně je také cílem získat podklady o znalostech o tucích, které budou následně využity v další práci, kde se zaměřím na jinou cílovou skupinu a to na studenty ze středních škol a gymnázií. Klíčová slova Tuky, výživa, margariny, mastné kyseliny, cholesterol
|
|
Informovanost středoškoláků o nutriční hodnotě tuků
Hlaváčková, Zuzana ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Vodáková, Jitka (oponent)
Bakalářská práce se zabývá tuky z pohledu výživy, kde jsou tuky chápány jako jedna ze základních živin ve výživě člověka. Konkrétně se zabývá charakteristikou tuků, chemickým složením, jejich technologickým zpracováním a významem ve stravování člověka. Prvním cílem této práce bylo vytvořit literární přehled o tucích ve výživě. Druhým cílem této práce bylo objasnit, do jaké míry mají vybraní středoškoláci přehled o tucích a jaké mají znalosti, které následně mohou využít ve svém běžném životě při výběru pokrmů a přípravě stravy. K tomuto účelu bylo provedeno dotazníkové šetření mezi vybranými studenty středoškolského vzdělávání a jeho výsledky jsou diskutovány v závěru této práce. Klíčová slova Tuky, výživa, margariny, mastné kyseliny, znalosti, středoškolské vzdělávání
|
| |