Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 122 záznamů.  začátekpředchozí113 - 122  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Možnosti ovlivnění textury masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
SUCHÁNEK, David
Textura byla měřena na analyzátoru textury TA.XT plus od výrobce Stable Micro Systém za použití metody analýzy texturního profilu (TPA) na filetech kapra obecného (Cyprinus carpio). Byly měřeny základní texturní vlastnosti jako je tuhost, žvýkatelnost, elasticita a soudržnost. Průběh změn těchto texturních vlastností byl sledován během doby zmrazení a marinování. V obou případech došlo k statisticky průkazným rozdílům některých texturních vlastností.
Technologie SVG - aktuální standard webové vektorové grafiky
SKLENIČKOVÁ, Tereza
Cílem této práce je popsat technologii SVG a na konkrétních příkladech demonstrovat praktické využití webové vektorové grafiky. Práce bude obsahovat informace o problémech se zobrazením v prohlížečích a nabídne přehled možných editorů, které můžeme pro vytváření webové vektorové grafiky používat. k praktickému využití této technologie je důležité znát sadu jednoduchých technik, návodů k vytváření křivek a znalost vlastností základních geometrických tvarů a různých efektů
Reologie a textura kosmetických emulzí
Štern, Petr ; Morávková, Tereza ; Panovská, Z. ; Pokorný, J.
U souboru 35 kosmetických krémů a mlék byly zjištěny statisticky průkazné vztahy mezi reologickými a sensorickými parametry. To znovu potvrzuje účinnost aplikace psychoreologie v hodnocení senzorické textury a praktických vlastností kosmetických přípravků.
Komprese dvousměrných texturních dat založaná na víceůrovňové vektorové kvantizaci - doplňkový materiál
Havran, V. ; Filip, Jiří ; Myszkowski, K.
Dvousměrná texturní funkce (BTF) se používá pro přesné zachycení vzhledu materálů. Tento text shrnuje výsledky nově navržené metody komprese BTF dat. Metoda je založená na nové reprezentaci dat pro jednotlivé pixely v závislosti na úhlech pohledu a osvětlení tvořící fukce pravděpodobnostních hustot. Tyto funkce jsou komprimovány pomocí navrženého víceúrovňového algoritmu založeného na vektorové kvantizaci. Výsledkem je skupina kódových knih obsahujících indexační a škálovací hodnoty. Rekonstrukce dat je pak dosažena pomocí vnořené indexace v těchto knihách. Luminanční a barevná složka jsou zpracovány odděleně a to umožňuje dosáhnout nízké rekonstrukční chyby a zároveň vysoké komprese 1:233-1:2040 v závislosti na složitosti komprimovaného vzorku. Navržená metoda je porovnána ze současnými metodami, jak numericky tak prostřednictvím psychovisuálního experimentu. Metoda byla rovněž implementována na grafické kartě a umožňuje vzorkování texturních dat podle důležitosti.
Multispectral texture segmentation
Mikeš, Stanislav ; Haindl, Michal
An efficient and robust type of unsupervised multispectral texture segmentation method is presented. The algorithm starts with spectral factorization of an input multispectral texture image using the Karhunen-Loeve expansion. Monospectral factors of single texture patches are assumed to be modelled using a Gaussian Markov random field model. The texture segmentation is done by K-means algorithm in the Markov model parameter space evaluated for each pixel centered image window.
Aplikace nové metody SCRT pro syntézu a zpracování nanostrukturních materiálů
Pérez-Maqueda, L. A. ; Criado, J. M. ; Šubrt, Jan
Aplikace nové metody SCRT pro syntézu a zpracování nanostrukturních materiálů.
Psychoreologie opalovacích mlék
Štern, Petr ; Pokorný, J.
Psychoreologie zkoumá vztahy mezi reologickými a texturními parametry. Opalovací mléka jsou z reologického hlediska pseudoplastické tekutiny. Všechna sledovaná mléka prokázala dobrou roztíratelnost a stabilitu při dynamických testech. Reometricky stanovená zdánlivá viskozita závisí jak na teplotě tak i na obsahu pigmentu.
Reologie a textura vícefázových emulzních systémů
Štern, Petr ; Pokorný, J.
Reologické vlastnosti výrazně ovlivňují senzorickou jakost i funkční vlastnosti a užitné hodnoty vícefázových emulzních systémů. Jako příklad byly zvoleny tatarské omáčky - emulze rostlinného oleje ve vodě (vodná fáze obsahuje vodu, ocet, modifikovaný škrob a ochucovadla). Byly zjištěny těsné funkční závislosti mezi reologickými parametry a senzorickými charakteristikami tatarských omáček.
Reologické a texturní charakteristiky emulzí typu olej-voda
Štern, Petr ; Valentová, H. ; Pokorný, J.
Byly stanoveny funkční závislosti mezi reologickými a texturními (senzorickými) charakteristikami emulzních systémů. Jako příklad byly zvoleny pomazánky typu majonéz - emulze oleje ve vodě. Byly zjištěny těsné funkční vztahy mezi senzorickou a zdánlivou viskozitou.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 122 záznamů.   začátekpředchozí113 - 122  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.