Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 25 záznamů.  začátekpředchozí16 - 25  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Matematické a statistické metody pro podporu vývoje softwarových aplikací
Daněk, Radek ; Šustrová, Tereza (oponent) ; Novotná, Veronika (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na podporu vývoje softwarových aplikací z hlediska matematických a statistických metod. Rozhodl jsem se vypracovat téma řízení zásob vybrané provozovny, u které jsem konal školní praxi. Poté jsem konstruktivně vytvořil celkovou analýzu objektu a provedl za pomocí metod řízení zásob patřičné kroky k vytvoření návrhu softwarové aplikace pro snadnější řízení.
Studie zásobovací logistiky ve zvolené společnosti
Rinnová, Kristýna ; Nevřela, Tomáš (oponent) ; Bartošek, Vladimír (vedoucí práce)
Diplomová práce se zaměřuje na změnu interní logistiky zásobování. Nejdříve jsou uvedeny teoretické poznatky, následně je představena výrobní společnost a analýza současného stavu řízení zásob. Dále jsou navrženy změny pro efektivnější řízení zásob a předpoklady pro realizaci těchto návrhů. V analytické části jsou také vyčísleny přínosy navrženého řešení.
Vliv jakosti na konkurenceschopnost mléka a mléčných výrobků
Hrubá, Renata ; Kovářová, Kateřina (vedoucí práce) ; Čechura, Lukáš (oponent)
Globalizace stále vyžaduje nové chápání efektu postoje při rozhodování subjektů, zejména když regionální rozdíly vyplývají z různých kulturních a sociálních norem. Informační chování je částí behaviorální ekonomie, která vysvětluje rozhodování aktérů -- spotřebitelů, podnikatelů či politiků; za omezené podmínky racionality. Východiskem se pro mnohé stává nákup čerstvých potravin z ČR, nejlépe z místních tzv. rodinných farem. Hlavním cílem disertační práce bylo ověření účinnosti zvoleného modelu v podmínkách České republiky, především z hlediska doplnění empirické části behaviorální ekonomie, týkající se chování subjektů za informační nejistoty a za normálních okolností. Tedy na nepřímý efekt vnímání informací o potravinách. Tato problematika v posledních letech nabývá na významu ve vyspělých státech i v ČR. Pravděpodobnost "nevyhledávat požadované informace" je u subjektů s negativním postojem ke globálním otázkám (cca 30 %) vyšší, než u subjektů s pozitivním postojem (cca 1 %). Změna postoje se projeví snížením pravděpodobnosti "nevyhledávat informace" (o 30 %) a současně zvýšením pravděpodobnosti "informace vyhledávat" (o 60 %). Jinými slovy změna postoje v souvislosti s potravinami má velmi významný vliv na chování subjektů (tzv. spillover efekt). Významné jsou výsledky predikce rozhodování v podmínkách informační nejistoty, kde změna postoje k biologické bezpečnosti, původu suroviny a technologii výroby je spojena s relativní změnou chování. Se změnou postoje se sníží pravděpodobnost někdy si koupit potraviny za nejasných informací (o 15 %) a zvýší se pravděpodobnost kupovat si potraviny s jasnými informacemi (o 17 %). Vztahy byly identifikovány pomocí regresního vícekriteriálního modelu pro ordinální proměnné a vícerozměrné korespondenční analýzy. Empirické výzkumy chování v podmínkách nejistoty jsou dlouhodobě prováděny, dosud aplikované metodiky se však značně liší. Propojením teorie plánovaného chování a teorie informací studie doplnilo problematiku behaviorální ekonomie v teoretické oblasti. Přínosem je tedy i metodologický přístup modelu.
Návrh systému pro řízení skladové agendy školicího střediska
Straško, Marián ; Havelka, Radek (oponent) ; Dydowicz, Petr (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit nejprve nezbytný teoretický fundament v oblasti rozvojových směrů, podnikových strategií a strategických cílů firmy, a dále v praktické části navrhnout systém pro řízení a sledování oběhu zásob a materiálu ve školicím středisku IT. Konkrétně jsem do tohoto informačního systému zařadil organizaci a řízení zásobování školicího střediska potravinami (občerstvením), kancelářskými potřebami, publikacemi a manuály ke kurzům; dále je zde počítáno i se správou a údržbou kávovarů, výdejníků pitné vody a počítačového hardware. Vytvořený informační systém funguje ve vnitřní síti na bázi databázového systému MS ACCESS. Tato práce si neklade cíl splnit pouze akademickou povinnost na teoretické bázi, avšak má mít především praktický význam a využití v reálném světě obchodu a podnikání.
Využití norem ISO v konkrétním podniku
Buďová, Radka ; Pavlík,, Jiří (oponent) ; Luňáček, Jiří (vedoucí práce)
Bakalářská práce obsahuje zhodnocení využití normy ČSN EN ISO 9001:2000 ve společnosti CONSTRUCT A&D, a.s. a to v oblasti řízení nákupu. Při řešení vycházím z teoretických základů a z analýzy současného stavu ve společnosti CONSTRUCT A&D, a.s. Projektová část obsahuje návrh na zlepšení postupu výběru a hodnocení dodavatelů.
Using Different Methods for Suppliers Rating
Hala, Filip ; Stárek, Roman (oponent) ; Hanušová, Helena (vedoucí práce)
This diploma thesis deals with use of modern methods of analysis and modelling for evaluation of suppliers and evaluation of offers. The theory of fuzzy logic is used in this work. Next, the created model is compared with the evaluation model that is currently used in the company.
Studie distribučního centra v obchodní organizaci u vybrané skupiny sortimentu
Dopirák, Miroslav ; MBA, Roman Keller, (oponent) ; Jurová, Marie (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je věnována problematice řízení zásobovacího řetězce u vybraného sortimentu zboží. Zaměřuje se na různé způsoby řízení zásobování čerstvým masem, na pohyb zboží od výrobce ke konečnému zákazníkovi a zabývá se dopady na klíčové ukazatele sledované ve firmě. V prvních třech kapitolách je popsán logistický systém firmy Ahold Czech Republic. V následující části je analyzován zásobovací řetězec u vybrané skupiny zboží ve firmě a také z pohledu teorie. Následuje podrobná analýza nově navrženého systému, včetně definice kritických bodů. Závěrečná část je věnována shrnutí předpokládaných přínosů a nákladů a zhodnocení úspěšnosti nového logistického systému dle dosavadních výsledků.
PODMÍNKY ROZVOJE MALÉHO PODNIKU V OBLASTI CESTOVNÍHO RUCHU
ZIEGLER, Tomáš
Tato bakalářská práce se zabývá podmínkami malého a středního podnikání v cestovním ruchu. Cílem této bakalářské práce je zhodnotit podmínky rozvoje turistické ubytovny Yetti, analyzovat jeho pozici v konkurenci, analyzovat systém řízení a zhodnotit možnosti využití operačních podpor a navrhnout možnosti budoucího rozvoje. Turistická ubytovna Yetti byla založena roku 2003 a nachází se v Jizerských horách v malé vesnici Horní Maxov. Když Yetti přišel do Horního Macova, jeho strategie byla velice konkurenceschopná a měl hodně spokojených zákazníků. Po několika letech ale zájem zákazníků opadl. Proč se to stalo? Ukázalo se, že dobrá myšlenka není dostačující pro úspěch v podnikatelském prostředí. Dobré řízení je pro podnikání stejně důležité jako konkurenční výhoda. Tato bakalářská práce zhodnocuje marketingový mix turistické ubytovny Yetti. Produkt, cena a lidé jsou v pořádku, ale místo, marketingová komunikace, utváření balíčků, partnerství a programování jsou nepovšimnuty. Samostatné podnikání není jednoduché, má mnoho překážek a také mnoho příležitostí. Zabírá mnoho nergie a času, ale samostatné podnikání dává podnikateli svobodu.
Logistics of medical facilities
Čechová, Kristína ; Mervart, Michal (vedoucí práce) ; Zrubcová, Dana (oponent)
Bakalářská práce je věnována logistickému zabezpečení zdravotnických zařízení. Teoretická část definuje základní pojmy z oblasti logistiky, popisuje fungování, ekonomiku, činnost a specifika zdravotnických zařízení. Poslední kapitoly teoretické části poskytují informace o nákupu a řízení zásob ve zdravotnictví. Praktická část obsahuje popis logistického zabezpečení ve dvou konkrétních nemocnicích, porovnání nákladů vznikajících v souvislosti s řízením zásob na vybraných odděleních těchto nemocnic a možné důvody rozdílů.
Subway. Logistické řešení pro střední a východní Evropu
Benschová, Šárka ; Pernica, Petr (vedoucí práce) ; Grossová, Petra (oponent)
Subway je s cca 29.700 pobočkami v 87 zemích světa vedoucím řetězcem franšízových restaurací rychlého občerstvení, který se specializuje na zdravou stravu. 47 obchodů se nachází v České republice, Polsku, Maďarsku a Chorvatsku, oblasti, která je momentálně středem pozornosti pro další rozvoj řetězce. Koncepce zásobování v této oblasti je však nejednotná a vede k neúměrně vysokým nákladům a nárokům na management obchodů, proto vyvstává akutní potřeba sjednocení logistického systému. Pro všechny pobočky v oblasti zůstanou dva až tři lokální dodavatelé zajišťující dodávky zeleniny, nápojů a místních specialit; ostatní zboží bude dodáváno jedinou logistickou společností formou konsolidované dodávky. V práci je navržena nová logistické koncepce zajištění dostupnosti zboží potřebného pro správný chod všech poboček Subway ve střední a východní Evropě v kontextu integrace, sjednocení a zjednodušení logistických řetězců a zefektivnění jejich řízení, a to z pohledu poskytovatele logistických služeb. Úloha je řešena ve třech částech - přeprava zboží od výrobců do skladu, jeho rozvoz na jednotlivé pobočky a sklad samotný, a to včetně nákladových propočtů. Z analýzy umístění dodavatelů a obsluhovaných poboček vyplývá vhodné umístění skladové jednotky v blízkosti Prahy. Zboží se dělí na mražené, chlazené a suché a nepotravinářské. Je vyčíslena spotřeba jednotlivých druhů zboží a navržen způsob zásobování skladu, dopravní prostředky, počet řidičů, konsolidace na dodávkových trasách a jejich frekvence. Zásobování 47 obchodů proběhne speciálními dopravními prostředky s kombinovaným přepravním prostorem umožňujícím oddělenou přepravu jednotlivých druhů zboží s pohyblivými přepážkami , a to na pěti trasách vždy mezi 7:00-23:00 hod v každé zemi ve stejný den. Sklad je klíčový pro konsolidaci zásilek dle požadavků jednotlivých obchodů, a to v souladu s principem FIFO. Skladuje se 70 položek zboží ve třech částech skladu, a to v příhradových regálech s podélným zakládáním s kapacitou 168 paletových míst ve výši 4 palet. Manipulace probíhá nízko- a vysokozdvižným a vychystávacím vozíkem. Limitní sklad je obdélníkový o ploše 122,4 m2, měsíční náklady jsou 485,- Kč na paletové místo, ve skladu mraženém a chlazeném o 15,- Kč na místo vyšší. Celkové náklady na zajištění zásobování všech poboček restaurací Subway v celé oblasti jsou součtem nákladů na pořízení zboží, jejich dopravu od dodavatele do skladu, skladové operace a rozvoz zboží na jednotlivé pobočky.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 25 záznamů.   začátekpředchozí16 - 25  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.