Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Tvorba vnitropodnikových směrnic ve vybrané firmě
Martinová, Alena ; Částková, Irena (oponent) ; Hanušová, Helena (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu vnitropodnikových směrnic pro konkrétní podnik. Práce obsahuje legislativní východiska účetnictví a oblastí, pro které byly vytvářeny směrnice. Vnitropodniková úprava těchto dokumentů byla tvořena v souladu s legislativou a potřebami podniku. Byly vypracovány návrhy nových směrnic pro účtový rozvrh, pracovní cesty a cestovní výdaje, kurzy cizích měn a stravenky.
Analýza vnějšího prostředí pro vybraný podnik
FEJTOVÁ, Nikola
Cílem práce je analýza vnějšího prostředí vybraného podniku na dvou trzích za pomoci vybraných analýz strategického řízení a dotazníkového šetření a návrh strategie pro zvýšení konkurenceschopnosti podniku. Metodika: Vymezit základní pojmy související s makroprostředím podniku. Definovat jednotlivé analýzy využívané pro vnější prostředí. Popsat podnik jako celek, aplikovat jednotlivé analýzy strategického řízení na vybraný podnik. Provést analýzu konkurenčních společností. Zjistit využívání stravenek respondenty v České republice a ve Francii. Zhodnotit pozici podniku na základě výsledků z dotazníků a analýz. Navrhnout strategie pro zvýšení konkurenceschopnosti vybraného podniku.
Tvorba vnitropodnikových směrnic ve vybrané firmě
Martinová, Alena ; Částková, Irena (oponent) ; Hanušová, Helena (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu vnitropodnikových směrnic pro konkrétní podnik. Práce obsahuje legislativní východiska účetnictví a oblastí, pro které byly vytvářeny směrnice. Vnitropodniková úprava těchto dokumentů byla tvořena v souladu s legislativou a potřebami podniku. Byly vypracovány návrhy nových směrnic pro účtový rozvrh, pracovní cesty a cestovní výdaje, kurzy cizích měn a stravenky.
Analýza stravování zaměstnanců
Šťastná, Věra ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Indrová, Jarmila (oponent)
Cílem této práce je analyzovat zaměstnanecké stravování, jeho význam a jednotlivé možnosti zajištění. V teoretické části jsou nejprve vysvětleny základní pojmy a je zde stručně popsána obecná problematika oboru stravování. Dále se práce zabývá samotným stravováním zaměstnanců, je zde popsán vývoj, význam, legislativa, nejrůznější možnosti zajištění a jejich charakteristiky. Jedna z kapitol se zabývá soudobými trendy zaměstnaneckého stravování, cateringem a systémem stravenek. V praktické části jsou analyzovány výsledky provedeného dotazníkového šetření.
Účetnictví malých a středních podniků
Kocingerová, Dominika ; Strouhal, Jiří (vedoucí práce) ; Hejtmánek, Karel (oponent)
Práce se snaží objasnit některé problémy, u kterých se v praxi dělají chyby nebo vznikají kolem nich otázky. První část se zabývá obecně malými a středními podniky a jejich důležitostí. Další části už jsou samotnými problémy, mezi nimiž jsou zařazeny odpisy a upozornění na novou legislativu platnou od roku 2010, zálohové faktury a návaznost na DPH, intrakomunitární dodávky a řešení zejména místa plnění, ze kterého vyplývají další povinnosti. Z pracovního práva je zde vybrán problém cestovních náhrad, který řeší odlišnosti od příspěvku na stravování s návazností na účtování stravenek jakožto platebního prostředku a nakonec je zde upozornění na novou úpravu leasingu od ledna 2009. Celou tuto část zastřešuje outsourcing účetních služeb a důvody proč je dobré tyto služby využít. Neméně podstatnou část tvoří nový mezinárodní standard pro malé a střední podniky vydaný IASB v červenci 2009. Na závěr jsou na ukázku evedena praktická řešení již výše uvedených problémů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.