Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 61 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Management kvality a značky kvality potravin na příkladu vybrané firmy
VÍTŮ, Jana
Diplomová práce se zabývá managementem kvality a značkami kvality v oblasti potravinářství, kdy je toto téma řešeno v konkrétní společnosti, a je popsáno jak z pohledu teoretického, tak i praktického. Zabývám se tím, zda produktová certifikace může být významně podpořena systémovou certifikací (certifikovaným systémem managementu kvality). Neboli společnost se systémovou certifikací, která se snaží získat produktovou certifikaci, má větší šanci k udělení produktové certifikace.
Bezpečnost práce s elektronickými daty v průmyslových podnicích
Žáčková, Eliška ; Šisler, Vít (vedoucí práce) ; Souček, Martin (oponent)
Diplomová práce "Bezpečnost práce s elektronickými datyv průmyslových podnicích" si klade za cíl charakterizovat základní termínyvztahující se k této oblasti a s jejich pomocí pak dále analyzovatmožnost řešení dané problematiky ve vybraném průmyslovém podniku v Českérepublice skrze metodu kvalitativního výzkumu, kterou je případová studie. V teoretické části jsou nastíněny pojmy, kterými jsou informace,data, znalosti, kyberprostor, podnikové informační systémy, počítačová kriminalita a kyberterorismus. Z tohoto oddílu vychází část praktická, která detailně rozebírá výchozí stav podniku z odvětví potravinářského průmyslu a v něm následnou implementaci systému pro řízení a správu digitálního firemního obsahu jako možné řešení problematiky bezpečnosti práce s elektronickými daty.
Změny v rozmístění pivovarů v Česku 1918-2010
Vonička, Martin ; Jeleček, Leoš (vedoucí práce) ; Vágner, Jiří (oponent)
Jméno a příjmení autora: Martin Vonička Název bakalářské práce: Změny v rozmístění pivovarů Česka 1918-2010 Název v angličtině: Changes in the location of breweries in the Czech Republic 1918-2010 Studijní obor: Geografie a kartografie Vedoucí práce: doc. RNDr. Leoš Jeleček, CSc. Rok obhajoby: 2013 Abstrakt Pivovarnický průmysl má v Česku dlouholetou tradici a české pivo ve světě prvotřídní ohlas. Tato bakalářská práce zkoumá tento průmysl z geografického hlediska. Zabývá se změnami v rozmístění pivovarů v Česku od vzniku Československa v roce 1918 do současnosti. Základem práce jsou autorem digitalizovaná data o existenci pivovarů, která jsou v práci kartograficky znázorněná. Pomocí těchto map a dostupné literatury je poté prováděna analýza. Součástí práce je také souhrn nejdůležitějších milníků v historii hospodářství, průmyslu a na závěr je odhadována blízká budoucnost situace v pivovarnictví. Klíčová slova: průmysl, pivovarnictví, pivovar, rozmístění, historie
Proaktivní analýzy rizik v podnikové praxi - metody a postupy
Dočkalová, Pavla ; Hrabová, Kristýna (oponent) ; Kruliš, Jiří (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá proaktivní analýzou rizik ve společnosti X, která vyrábí především masné výrobky. Práce je rozdělena do 2 částí. První část se věnuje teoretickým východiskům včetně soupisu metod vhodných k analýze rizik. Součástí je i představení společnosti, popis jejích procesů a aktuální řízení rizik. Druhá část práce obsahuje analýzu rizik pomocí metody IPR a FMEA. Na základě výsledků aplikovaných metod jsou na závěr práce navrhnuta opatření k minimalizaci identifikovaných rizik.
Dopad krízy na objem poskytovaných úverov pre malé a stredné podniky
Jabrocká, Martina
Tato práce je zaměřena na zjištění dopadů ekonomické krize v roce 2008, na objem úvěrů poskytovaných malým a středním podnikům v chemickém, strojírenském, potravinářském, automobilovém průmyslu a vzdělávání. Cílem je posouzení vývoje úvěrů poskytnutých podnikatelským subjektům v České republice v letech 2003-2012.
Identifikácia faktorov vplývajúcich na rentabilitu podnikov v odvetví výroby potravinárskych výrobkov v krajinách Európskej únie
Chlapečka, Michal
Cílem této práce je identifikovat faktory, které ovlivňují rentabilitu podniků v potravinářském průmyslu. Práce se zaměřuje na zkoumání vztahu mezi rentabilitou aktiv a dobou obratu zásob, pohledávek a závazků. Data byly získány z databáze Orbis. V empirické analýze jsou vyčísleny Pearsonovi koeficienty korelace a sestaveny vícerozměrné regresní modely. Pro každý členský stát je sestaven samostatný model. Zkoumané období je rok 2016.
Hodnocení dopadu veřejné podpory na konkurenceschopnost firem v potravinářském průmyslu ČR
Sobotková, Iva
Tato práce se zabývá hodnocením dopadu veřejné podpory na konkurenceschopnost firem v potravinářském průmyslu ČR. Výzkum je založen na hodnocení vlivu výše pod-pory na finanční výkonnost podpořených podniků v rámci Operačního programu Podni-kání a inovace (OPPI), který probíhal v letech 2007 – 2013. Analýza byla provedena v rámci potravinářského průmyslu České republiky s využi-tím podnikových dat a metodicky je založená na aplikaci kontrafaktuální a regresní ana-lýzy. Z výsledků kontrafaktuální analýzy vyplynulo, že veřejná podpora má na podniky pozitivní vliv. Podniky, které čerpaly dotaci v rámci OPPI vykazovaly lepších výsledků a vyšších hodnot sledovaných ukazatelů (celkových aktiv, rentability celkového kapitálu - ROA, provozní marže - PCM, produktivita práce). U ukazatele rentability vlastního kapitálu - ROE a u tržeb nebyl pozorován dopad vlivu podpory, avšak u podpořených bylo ROE během sledovaného období stabilnější a tržby intenzivně rostly. Z regresní analýzy vlivu vybraných faktorů na provozní marži (PCM) podpořených podniků vyplynulo, že velikost podniku a výše získané dotace měly pozitivní vliv na PCM podpořených podniků, naopak vyšší zadluženost působila na pokles PCM.
Obchodovanie s palmovým olejom v potravinárstve ČR
Kropiľáková, Katarína
Bakalářská práce se zaměřuje na míru obchodu s palmovým olejem v potravinářství České republiky. Zároveň se zabývá mírou využívání palmového oleje v rámci výrobního procesu firem, které palmový olej používají jako jeden z hlavních vstupů pro své výrobky. Dalším záměrem bylo zjistit, které firmy v České republice palmový olej při výrobě nevyužívají a jak ho dokázali substituovat. Otázkou substituce se zaměřuje i poměrná část bakalářské práce. Cílem bylo zjistit, proč je pro většinu potravinářských podniků palmový olej nenahraditelný a naopak, z jakých důvodů ho některé podniky striktně odmítají.
Stevia rebaudiana - využití v potravinářství a farmacii
Rücker, Matěj ; Drastík, Martin (vedoucí práce) ; Kuchařová, Monika (oponent)
Univerzita Karlova Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biofyziky a fyzikální chemie Student: Matěj Rücker Vedoucí diplomové práce: Ing. Martin Drastík, Ph.D. Název diplomové práce: Stevia rebaudiana - využití v potravinářství a farmacii Tato práce se ve své první části zabývá popisem rostliny a obsahovými látkami, mezi nejdůležitější patří steviolglykosidy, především steviosid a rebaudiosid A. V následující kapitole je hodnocena toxicita a bezpečnost, což přímo souvisí s možností využití stévie a steviolglykosidů v potravinářské a farmaceutické praxi. V další části je diskutováno využití v potravinářství, přičemž není ani opomenuta stávající legislativa a je nastíněna škodlivost rafinovaného cukru. Použití ve farmacii není tak rozšířené, proto se tato kapitola zabývá především účinky steviolglykosidů. Stevia rebaudiana Bertoni a steviolglykosidy mají velký potenciál nahradit cukr a další sladidla. Díky svým blahodárným účinkům se těší velkému zájmu výzkumníků, a proto se v blízké budoucnosti můžeme těšit na jejich rozšířené využití jak ve farmacii, tak v potravinářství. Klíčová slova: steviolglykosidy, steviosid, rebaudiosid A, cukr, farmaceutický průmysl, potravinářský průmysl

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 61 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.