Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 10 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza a vyhodnocení zlepšujících přípravků pro pečení
Zlatníčková, Michaela ; Vítová, Eva (oponent) ; Šalplachta, Jan (vedoucí práce)
Diplomová práce srovnávající vybrané zlepšujíci přípravky pro pečení metodami chemické a smyslové analýzy.
Charakterizace margarínů pro pečení
Štěrbová, Anna ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Šalplachta, Jan (vedoucí práce)
Diplomová práce na téma srovnání vybraných margarínů pro pečení, chemická a senzorická analýza.
Analýza faktorů výkonnosti podniků agrobyznysu
Prachařová, Hana
Diplomová práce se zabývá odvětvím pekárenství v České republice. Podle klasifikace ekonomických činností jde o obor CZ-NACE 10.7 Výroba pekařských, cukrářských a jiných moučných výrobků, který tvoří významnou složku potravinářského průmyslu České republiky. Cílem práce je popsat strukturu podniků v tomto oborou, dále provést finanční analýzu podniků v tomto odvětví a také analýzu faktorů, které finanční výkonnost ovlivňují. Práce se skládá z literární rešerše a z vlastní práce. V literární rešerši jsou vymezeny základní pojmy týkající se zkoumané problematiky, zejména tedy teorie finanční analýzy a regresní analýzy. Vlastní práce se zabývá strukturou podniků v oboru, dále pak konkrétními výpočty průměrných hodnot ukazatelů z oblastí poměrové finanční analýzy a jejich vývojem v čase a v poslední části je provedena analýza faktorů, ovlivňujících rentabilitu podniků v tomto oboru.
Charakterizace margarínů pro pečení
Štěrbová, Anna ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Šalplachta, Jan (vedoucí práce)
Diplomová práce na téma srovnání vybraných margarínů pro pečení, chemická a senzorická analýza.
Analýza a vyhodnocení zlepšujících přípravků pro pečení
Zlatníčková, Michaela ; Vítová, Eva (oponent) ; Šalplachta, Jan (vedoucí práce)
Diplomová práce srovnávající vybrané zlepšujíci přípravky pro pečení metodami chemické a smyslové analýzy.
Ranking
Koukal, Petr ; Neumaierová, Inka (vedoucí práce) ; Plandor, Josef (oponent)
Tato práce se zabývá rankingem deseti největších pekárenských firem v České republice v letech 2012 až 2014. Ranking je vytvořen na základě vyhodnocení souhrnné finanční výkonnosti. K tomu bylo využito bankrotně-bonitních modelů a následně i výpočtu ukazatele spread (ROE - re). V závěru práce jsou shrnuty výsledky jednotlivých firem, přičemž jako podnik s nejvyšší finanční výkonností byl vyhodnocen podnik Marlenka international, s.r.o.
Návrh změny podnikové strategie v odvětví pekárenství
Matoušková, Eva
Diplomová práce se zabývá vypracováním návrhů efektivní podnikové strategie pro firmy působící v odvětví pekárenství. Teoretická část se zabývá zpracováním poznatků z odborné literatury, které jsou následně použity při zpracování praktické části. Navržené poznatky a výsledky vychází z analýzy vnějšího a vnitřního prostředí sledovaných podniků. Při analýze vnějšího prostředí je zkoumáno makroprostředí pomocí PESTE analýzy a mikroprostředí na základě analýzy odvětvového prostředí a Porterova modelu pěti konkurenčních sil. Pro analýzu vnitřního prostředí je využito modelu 7S firmy McKinsey a analýza konkurenceschopnosti. Finanční situace podniků je hodnocena poměrovými ukazateli jako nástroji finanční analýzy. Pomocí matice EFE a IFE jsou zpracovány faktory vnějšího a vnitřního prostředí. Výsledky z vnitřní a vnější analýzy jsou použity pro tvorbu vnitřně-vnější matice IE a SWOT matice, pomocí kterých jsou identifikovány návrhy strategií pro podniky působící v odvětví pekárenství.
Ocenění podniku RACIO, s.r.o.
Kolářová, Kristýna ; Mařík, Miloš (vedoucí práce) ; Jurečka, Jan (oponent)
Cílem diplomové práce je tržní ocenění podniku Racio, s.r.o. Vlastní diplomová práce je rozdělena do šesti částí. První část obsahuje charakteristiku společnosti a formální náležitosti ocenění. Následující dvě kapitoly jsou věnovány strategické a finanční analýze. Zde jsou hodnoceny ekonomické i mimoekonomické aspekty relevantního trhu, konkurenční pozice podniku a jejich vliv na finanční situaci Racio. Na závěr bude sestaven finanční plán a provedeno samotné ocenění podniku. Základní metodou ocenění je výnosová metoda DCF ve variantě APV. Jako podpůrné metody ocenění bylo využito tržního srovnání.
Finanční analýza podniku - KLS Klimentov, s.r.o.
Hlaváč, Lukáš ; Boukal, Petr (vedoucí práce) ; Pavlisová, Marie (oponent)
Práce uvádí hlavní metody a techniky finační analýzy. V aplikační části je charakteristika společnosti KLS Klimentov, finanční analýza společnosti KLS Klimentov, srovnání s odvětvím a aplikace hodnotových kriterií pro měření výkonnosti podniku. Práce hodnotí silné a slabé stránky společnosti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.