Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 14 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Environmental Management in Wine Natural Domin & Kusicky
Fehér, Tibor ; Kušický, David (oponent) ; Kocmanová, Alena (vedoucí práce)
The bachelor thesis is focused on environmental management of the system in a selected company. The company uses HACCP as the only risk management and protection system. In the analysis I will describe and evaluate the economic side of the company. The conclusion of the thesis is to propose the ISO 14001 standard to improve the current situation and eliminate the shortcomings in the company.
Podnikatelský záměr
Sudová, Sabina ; Pivoňka, Ondřej (oponent) ; Veselý, Josef (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce je vypracovat reálný a proveditelný podnikatelský plán, na založení baby - kavárny. Teoretická část se zabývá především analýzou jednotlivých částí podnikatelského plánu, právními a ekonomickými aspekty založení podniku jednotlivce a definicí podniku. Praktická část aplikuje poznatky z teoretické části do zpracování podnikatelského plánu na založení Bio-baby kavárny v Brně-Líšni.
Environmental Management in Wine Natural Domin & Kusicky
Fehér, Tibor ; Kušický, David (oponent) ; Kocmanová, Alena (vedoucí práce)
The bachelor thesis is focused on environmental management of the system in a selected company. The company uses HACCP as the only risk management and protection system. In the analysis I will describe and evaluate the economic side of the company. The conclusion of the thesis is to propose the ISO 14001 standard to improve the current situation and eliminate the shortcomings in the company.
Preference zákazníků při volbě vybraných produktů a environmetální aspekty jejich transportu
BEČKOVÁ, Veronika
Předmětem bakalářské práce je "Preference zákazníku při volbě vybraných produktů a environmentální aspekty jejich transportu". V teoretické části je popsáno ekologické zemědělství a jeho vývoj, současný stav v ČR a v EU, význam a zpracování bioproduktů, regionálních potravin, legislativní předpisy, certifikace a environmentální aspekty zemědělství. Následující část je věnována dotazníkovému šetření na téma ,,Analýza preferencí zákazníků při výběru potravin''. Dílčí část práce je pak věnována environmentálním aspektům vztažených k transportu potravin. V rámci výsledkové a diskusní části jsou hodnocena zpracovaná data a hlavní zjištění práce.
Cenové komparace bio a konvenčních potravin (Jihočeský kraj, obchodní řetězce)
PINKASOVÁ, Tereza
Diplomová práce se zabývá cenovými komparacemi bio a konvenčních potravin v rámci obchodních řetězců na území Jihočeského kraje. Součástí práce je srovnání cen biopotravin mezi obchodními řetězci a specializovanými prodejnami a srovnání cen biopotravin v jednotlivých obchodních řetězcích. Diplomová práce je zadávána v rámci grantového projektu GAJU 019/2013/S.
Podnikatelský záměr
Sudová, Sabina ; Pivoňka, Ondřej (oponent) ; Veselý, Josef (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce je vypracovat reálný a proveditelný podnikatelský plán, na založení baby - kavárny. Teoretická část se zabývá především analýzou jednotlivých částí podnikatelského plánu, právními a ekonomickými aspekty založení podniku jednotlivce a definicí podniku. Praktická část aplikuje poznatky z teoretické části do zpracování podnikatelského plánu na založení Bio-baby kavárny v Brně-Líšni.
Ekologické zemědělství (regionální strukturální a geografické analýzy)
MEINELOVÁ, Soňa
Cílem této diplomové práce s názvem "Ekologické zemědělství (regionální strukturální a geografické analýzy)" je zpracování a vyhodnocení dat ÚZEI (MZe) za ekologickou zemědělskou produkci a odbyt Jihočeského kraje ČR s následnou strukturální a geografickou regionální analýzou, vycházející z grafických výstupů (produkčních map, grafů a diagramů). Mapové listy poskytují základní přehled o teritoriálním rozmístění rostlinné a živočišné produkce, grafy o její struktuře a odbytové diagramy pak přehled o základních odbytových tocích a uplatnění bioprodukce. Geografická analýza se dotýká rovněž zpracovatelských kapacit a vybraných odbytových formátů v rámci kraje.
Regionální trh vybranými bio komoditami: bio maso
LEŠTINOVÁ, Iva
Diplomová práce se zabývá ekologickou živočišnou produkcí v Jihočeském kraji. Cílem diplomové práce byla analýza jihočeské ekologické masné produkce, produkce masa, vajec a medu a distribuce daných biokomodit. Prostřednictvím zpracování dat z databáze ÚZEI a dotazníkového šetření realizovaného na úrovni ekologických zemědělců hospodařících v Jihočeském kraji s platným certifikátem pro masnou produkci byl zhodnocen vývoj a současná tržní situace bio masné produkce v Jihočeském kraji.
Konverze rodinné farmy na ekologický způsob hospodaření
ŠVOJGR, Josef
Práce je zaměřena na vyhodnocení současného stavu hospodaření a vytvoření plánu přechodu Angus farmy na ekologický způsob hospodaření v rostlinné i živočišné výrobě. V období konverze farmy, které trvá dva roky u orné půdy, luk a pastvin se musí hospodaření uvést do souladu se zákonem č. 344/2011 o ekologickém zemědělství. Teoretická část obsahuje základní informace o historii ekologického zemědělství v ČR, vymezení základních pojmů, jako je např.: ekologické zemědělství, ekofarma, bioprodukt, biopotravina. Další informace pojednávají o hlavních cílech ekologického zemědělství, legislativě, kontrole, certifikaci a v neposlední řadě o státní podpoře ekologického zemědělství. Druhá část práce analyzuje současný stav farmy, u které se popisuje struktura rostlinné výroby, struktura živočišné výroby, používaná technika a agrotechnické operace, personální zajištění, bilance živin, bilance krmiv, používání chemických prostředků a SWOT analýza stávajícího stavu. V poslední části práce se navrhuje struktura rostlinné a živočišné výroby pro konverzi u které se popisuje bilance živin, bilance krmiv, personální zajištění, modernizace provozu, zavedení agroturistiky, ekonomické zhodnocení a SWOT analýza stávajícího stavu po konverzi.
Výzkum a vývoj zpracování obnovitelných zdrojů na biopaliva a chemické polotovary: Teoretická příprava, studium procesů, vymezení dílčích úkolů řešení projektu, realizace výzkumného experimentálního zařízení
Výzkumný ústav organických syntéz a.s., Rybitví ; Pokorný, Michal
Popis expertimentu, ve kterém se podařilo z destilovaného metylesteru izolovat metylstereát, metylpalmitát a metyloleát jako cenné chemické polotovary pro další chemické zpracování. Byla navržena a realizována pilotní aparatura pro kontinuální, tlakovou, heterogenní transesterifikaci glyceridů. Byl vyvinut a vyroben kompozitní, pórezní katalyzátor. Byla připavena kompletní technologie přípravy metylesterů z odpadních živočišných tuků.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 14 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.