Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Zdravotní nezávadnost potravin dovážených do České republiky ze třetích zemí
Bergová, Lucie
Bakalářská práce je zaměřena na zdravotní nezávadnost potravin dovážených do České republiky ze třetích zemí. Zabývá se Systémem rychlého varování RASFF a jeho hlášeními mezi lety 2011 - 2015. Popisuje nejčastější nebezpečí vyskytující se v dovážených potravinách, které neprojdou přes hranice státu nebo se zjistí při kontrole trhu. Tato nebezpečí se rozdělují na fyzikální, chemická a biologická. Zaměřuje se na závadné skupiny potravin a země, ze kterých pocházejí. Všechny potraviny dovážené na území Evropské unie musí být v souladu s Potravinovým právem.
Systémy jakosti a hygieny a jejich odlišnosti
HADÁČKOVÁ, Gabriela
V této bakalářské práci jsou popsány, zhodnoceny a porovnány nejznámější systémy jakosti a hygieny potravin. Práce definuje pojmy jakost a hygiena (bezpečnost) potravin a zaměřuje se na implementaci systému HACCP do potravinářského průmyslu. Dále se věnuje normám skupiny ISO používaným v potravinářství a zabývá se standardy uznanými GFSI, tedy standardem BRC a IFS.
Vliv systémů sledování hygieny na zdravotní nezávadnost potravin živočišného původu (mléko, maso)
SVOBODOVÁ, Jana
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem systémů sledování hygieny na zdravotní nezávadnost potravin živočišného původu (masa, mléka). Práce je zaměřena zejména na charakteristiku vybraných systémů kontroly hygieny výroby potravin a následné zpracování přehledu kontrol sledování zdravotní nezávadnosti masa a mléka, prováděných Krajskou veterinární správou v Českých Budějovicích v letech 2007-2011. Na základě výsledků těchto kontrol je dle uváděných hodnot, které byly ve sledovaném období Krajskou veterinární správou zaznamenány patrné, že systémy sledování hygieny potravin živočišného původu působí pozitivně na jejich zdravotní nezávadnost.
Evropská právní politika v oblasti bezpečnosti potravin a EFSA
Kaľavská, Tereza ; Grmelová, Nicole (vedoucí práce) ; Vavrečka, Jan (oponent)
Bakalářská práce se zabývá aktuální právní úpravou v oblasti bezpečnosti potravin na úrovni v Evropské unie. V první a druhé části se věnuji vzniku potravinového práva a evropským právním předpisům v této problematice, převážná část této práce je zaměřena na témata hygieny potravin a označování potravin. Zabývám se současnými případy spojenými s nezávadností potravin jako jsou kauza metylalkohol (září 2012) či dovoz nekvalitních potravin z Polska do České republiky. Dále je pozornost zaměřena na činnost Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA)a Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF). Poslední kapitola charakterizuje bezpečnost potravin v České republice.
Evropská právní politika v oblasti bezpečnosti potravin a EFSA
Hermanová, Jana ; Grmelová, Nicole (vedoucí práce) ; Vavrečka, Jan (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá aktuální právní politikou v oblasti bezpečnosti potravin a obecnými principy potravinového práva na úrovni Evropské unie. První a druhá část popisuje vývoj a současnou právní úpravu. Cílem třetí části je analýza soudních rozsudků vydaných Soudním dvorem Evropské unie v souvislosti se zajištěním bezpečnosti potravin. Dále je pozornost zaměřena na činnost Evropského úřadu pro bezpečnost potravin - poskytování pomoci a nezávislého vědeckého poradenství. Poslední část popisuje současný systém bezpečnosti potravin v České republice.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.