Název:
Zdravotní nezávadnost potravin dovážených do České republiky ze třetích zemí
Autoři:
Bergová, Lucie Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce je zaměřena na zdravotní nezávadnost potravin dovážených do České republiky ze třetích zemí. Zabývá se Systémem rychlého varování RASFF a jeho hlášeními mezi lety 2011 - 2015. Popisuje nejčastější nebezpečí vyskytující se v dovážených potravinách, které neprojdou přes hranice státu nebo se zjistí při kontrole trhu. Tato nebezpečí se rozdělují na fyzikální, chemická a biologická. Zaměřuje se na závadné skupiny potravin a země, ze kterých pocházejí. Všechny potraviny dovážené na území Evropské unie musí být v souladu s Potravinovým právem.This bachelor work is avoied for safety food imported to the Czech Republic from Three World countries. Deals with the Rapid alert system for food and feed and his messages between years 2011 - 2015. Describing the most common risks from imported food products that do not pass through the state border or those foods are found in the control market. These risks are divided in to physical, chemical and biological hazards. They focus on substandard food and the countries from which they come. All food imported into the territory od the European Union must comply with food law.
Klíčová slova:
dovoz potravin; hygiena potravin; nebezpečí; potravinové právo; RASFF; systém rychlého varování; zdravotní nezávadnost potravin; země třetího světa