Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Zdravotní nezávadnost potravin dovážených do České republiky ze třetích zemí
Bergová, Lucie
Bakalářská práce je zaměřena na zdravotní nezávadnost potravin dovážených do České republiky ze třetích zemí. Zabývá se Systémem rychlého varování RASFF a jeho hlášeními mezi lety 2011 - 2015. Popisuje nejčastější nebezpečí vyskytující se v dovážených potravinách, které neprojdou přes hranice státu nebo se zjistí při kontrole trhu. Tato nebezpečí se rozdělují na fyzikální, chemická a biologická. Zaměřuje se na závadné skupiny potravin a země, ze kterých pocházejí. Všechny potraviny dovážené na území Evropské unie musí být v souladu s Potravinovým právem.
Mikrobiologická kvalita čerstvých bylin dovážených ze třetích zemí
Bergová, Lucie
Tato diplomová práce se zabývala stanovením mikrobiologické kvality čerstvých bylin pocházejících ze třetích zemí. Byl prováděn laboratorní rozbor vybraných druhů čerstvých bylin. K porovnání vzorků ze třetích zemí byly testovány i vzorky původem z ČR a ze soukromé produkce. Jednotlivá balení čerstvých bylin (máty, bazalky a rozmarýnu) byla zakoupena v běžné tržní síti, část vzorků pocházela ze soukromé produkce. Z důvodu konzumace čerstvých bylin bez jakékoliv tepelné úpravy je důležitá jejich mikrobiologická kvalita. Laboratorní experiment se zabýval stanovením obsahu plísní a kvasinek, celkového počtu mikroorganismů, koliformních mikroorganismů a bakterií rodu Escherichia coli. Všechny vzorky byly také testovány na přítomnost bakterií rodu Salmonella spp. Metoda stanovení byla plotnová, celkem byl prováděn rozbor u 24 vzorků bylin různých druhů, rozdílné šarže a odlišného původu. Z výsledků vyplývá, že nezáleží na původu byliny, ale spíše na jejím druhu. Bylo zaznamenáno překročení limitů při stanovení E. coli a také detekována přítomnost bakterií rodu Salmonella spp. ve 25 gramech vzorku.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.