Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Nové trendy v gastroturismu na příkladu založení podniku
Musilová, Markéta ; Dianová, Markéta (vedoucí práce) ; Tyslová, Irena (oponent)
Diplomová práce se zabývá novodobými trendy v oblasti gastroturismu v souvislosti se založením fiktivního podniku provozujícího službu food tours pro turisty v Praze. Hlavním cílem práce je provést analýzu tržního prostředí na trhu gastroturismu v Praze, na jejímž základě autorka posoudí, zdali, a v jaké podobě se nový podnik na trhu uplatní. Teoretická část práce je věnována terminologii z oblasti turismu, vývoji gastronomie a novodobým trendům v nabídce a poptávce gastroturismu. V praktické části práce se autorka věnuje metodám analýzy tržního prostředí nově vzniklého podniku. Podnikové makrookolí analyzuje pomocí PEST analýzy a mikrookolí podniku pomocí analýz konkurence Mapou konkurenčních skupin a Porterovým modelem pěti sil. V závěru praktické části práce jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření, jež autorka provedla s cílem analýzy poptávky po produktech gastroturismu.
Gastronomické trasy Prahou
Lampertová, Denisa ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kalábová, Markéta (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá gastronomickými trasami Prahou zaměřené na českou a pražskou kuchyni. Teoretická část se zaměřuje na charakteristiku pojmů z oblasti cestovního ruchu, gastronomického cestovního ruchu a ocenění a ceny v gastronomii. Praktická část obsahuje charakteristiku české kuchyně, nynější pořadatele gastronomických tras v Praze a jejich komparace a statistiky týkající se stravovacích zařízení v hlavním městě Praze. Další částí je vypracování dvou gastronomických tras. Cílem této bakalářské práce bylo vypracovat dvě gastronomické trasy pro dva typy klientely a to pro turisty a gurmány. Byly stanoveny podmínky pro obě trasy a výběr podniků byl ovlivněn hodnocením veřejnosti a osobními zkušenostmi. Následně byla vypracována komparace těchto tras se stanovenými kritérii.
Vybrané gastronomické festivaly v ČR
Vencová, Magdalena ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Vaško, Martin (oponent)
Bakalářská práce se zabývá pěti gastronomickými festivaly z celé České republiky - Prague Food Festivalem, Grand Restaurant Festivalem, festivalem Foodparade, Food Festivalem Karlovy Vary a Gastrotour České Budějovice. Cílem práce je podrobně analyzovat každý z uvedených festivalů a určit jejich shodné a rozdílné znaky. Součástí praktické části jsou rozhovory s vybranými osobnostmi z oboru.
Význam festivalů a soutěží v oblasti gastronomie ČR
Grossová, Jana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Diplomová práce charakterizuje význam festivalů a soutěží v oblasti gastronomie České republiky a jejich současné postavení v cestovním ruchu. Cílem práce je přinést komplexní pohled na problematiku pořádání těchto akcí a na základě vlastní analýzy charakterizovat strukturu současného trhu gastronomických festivalů a soutěží v České republice. První dvě kapitoly práce se věnují představení používaných teoretických pojmů a objasňují teorii marketingu a managementu těchto akcí. Praktická část zahrnuje již zmiňovanou analýzu trhu a významnou součástí je též představení vybraných gastronomických akcí uskutečněných v roce 2011. Jedna z kapitol práce se též věnuje očekávanému budoucímu vývoji v této oblasti a přináší přehled současných trendů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.