Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 12 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Inovace experimentálního e-nosu pro analýzu pachů v potravinářství
Janošíková, Pavla ; Búran, Martin (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá inovací programu pro zpracování dat přijatých ze senzorického zařízení známého pod názvem elektronický nos. Práce seznámí s možnostmi a využitím elektronického nosu. Dále také seznámí s nejznámějšími druhy analýz určených k rozpoznávání pachů, které mají uplatnění především v potravinářství, se zaměřením na analýzu hlavních komponent. Práce je zaměřena na vytvoření programu na mobilní zařízení pro zpracování dat z jednoduchého elektronického nosu a také na zpřesnění měření amoniaku a CO2. Program také musí umožnit bezdrátový příjem dat, jejich zpracování a uložení.
Program pro analýzu pachů pro experimentální elektronický nos
Janošíková, Pavla ; Szendiuch, Ivan (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá zpracováním dat přijatých ze senzorického zařízení známého jako elektronický nos. Práce seznamuje s možnostmi provedení elektronických nosů a s nejznámějšími typy analýz určených k rozpoznávání pachů, které se používají v potravinářství. Práce je zaměřena na analýzu hlavních komponent a vytvoření programu, který zpracovává data z jednoduchého elektronického nosu. Program data nejen přijímá, ale i ukládá a dále zpracovává pro lepší přehlednost výsledků. Pomocí programu je možné vytvořit databázi vzorků a určit neznámý vzorek, pokud je již v uložen v databázi. Součástí práce je experiment, který má za úkol zjistit, jestli je vytvořený program schopný lépe rozpoznat určité pachy než lidský nos.
Biometrické testování živosti - mechanické vlastnosti
Zaklová, Kateřina ; Mráček, Štěpán (oponent) ; Drahanský, Martin (vedoucí práce)
Práce je zaměřena na mechanické metody testování živosti u otisků prstů. Teoretická část popisuje biometrické systémy, měření jejich spolehlivosti, druhy senzorů a některé z metod pro určování živosti. Pro tuto práci byly podrobněji nastudovány dvě metody - určování živosti podle pachu a určování živosti podle tělesné teploty. Práce se rovněž zabývá implementací aplikace na určování živosti podle teploty a popisem a vyhodnocením provedených experimentů.
Programové vybavení pro zpracování vícerozměrných dat ze senzorů plynů
Almazov, Denys ; Skácel, Josef (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se věnuje realizaci a testování programového vybavení pro zpracování vícerozměrných dat ze senzorů plynů. Práce seznamuje čtenáře s některými metodami zpracování vícerozměrných dat. Součástí práce je popis a použití metody PCA, popis zařízení určeného k detekci zápachů nebo chutí – elektronického nosu, realizace a testování programu pro předzpracování a zpracování dat. Program pro předzpracování dat je schopen zobrazovat data ze zařízení na grafu v reálném čase a uložit je do souboru. Program pro zpracování dat umožňuje nahrát data ze souboru, snížit jejich rozměrnost a zobrazit výsledky do 2D grafu. Tento program byl otestován na jednoduchém elektronickém nosu, který obsahuje tři senzory.
Přenosné zařízení pro detekci vůně v potravinářství
Beneš, David ; Jankovský, Jaroslav (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá konstrukcí jednoduchého levného přenosného zařízení, které umožňuje měření a rozpoznávání vůní v potravinářství pomocí polovodičových senzorů plynů s možností sdílet naměřená data se vzdáleným serverem. Zařízení je řízeného vývojovou platformou Arduino, obohacenou o dva moduly. Práce stručně seznamuje čtenáře s problematikou monitorování vůní v potravinářství a vývojovou deskou Arduino osazeného mikrokontrolérem řady ATMega společně s modulem pro síťovou komunikaci. Součástí práce je i příklad měření a jeho následné vyhodnocení při použití navrženého zapojení.
Inovace experimentálního e-nosu pro analýzu pachů v potravinářství
Janošíková, Pavla ; Búran, Martin (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá inovací programu pro zpracování dat přijatých ze senzorického zařízení známého pod názvem elektronický nos. Práce seznámí s možnostmi a využitím elektronického nosu. Dále také seznámí s nejznámějšími druhy analýz určených k rozpoznávání pachů, které mají uplatnění především v potravinářství, se zaměřením na analýzu hlavních komponent. Práce je zaměřena na vytvoření programu na mobilní zařízení pro zpracování dat z jednoduchého elektronického nosu a také na zpřesnění měření amoniaku a CO2. Program také musí umožnit bezdrátový příjem dat, jejich zpracování a uložení.
Program pro analýzu pachů pro experimentální elektronický nos
Janošíková, Pavla ; Szendiuch, Ivan (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá zpracováním dat přijatých ze senzorického zařízení známého jako elektronický nos. Práce seznamuje s možnostmi provedení elektronických nosů a s nejznámějšími typy analýz určených k rozpoznávání pachů, které se používají v potravinářství. Práce je zaměřena na analýzu hlavních komponent a vytvoření programu, který zpracovává data z jednoduchého elektronického nosu. Program data nejen přijímá, ale i ukládá a dále zpracovává pro lepší přehlednost výsledků. Pomocí programu je možné vytvořit databázi vzorků a určit neznámý vzorek, pokud je již v uložen v databázi. Součástí práce je experiment, který má za úkol zjistit, jestli je vytvořený program schopný lépe rozpoznat určité pachy než lidský nos.
Programové vybavení pro zpracování vícerozměrných dat ze senzorů plynů
Almazov, Denys ; Skácel, Josef (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se věnuje realizaci a testování programového vybavení pro zpracování vícerozměrných dat ze senzorů plynů. Práce seznamuje čtenáře s některými metodami zpracování vícerozměrných dat. Součástí práce je popis a použití metody PCA, popis zařízení určeného k detekci zápachů nebo chutí – elektronického nosu, realizace a testování programu pro předzpracování a zpracování dat. Program pro předzpracování dat je schopen zobrazovat data ze zařízení na grafu v reálném čase a uložit je do souboru. Program pro zpracování dat umožňuje nahrát data ze souboru, snížit jejich rozměrnost a zobrazit výsledky do 2D grafu. Tento program byl otestován na jednoduchém elektronickém nosu, který obsahuje tři senzory.
Použití elektronického nosu pro identifikaci těkavých látek z odpadních produktů aromatických rostlin
Malina, Miloň ; Klouček, Pavel (vedoucí práce) ; Martin, Martin (oponent)
Cílem práce bylo vyvinout jednoduchou a levnou metodu pro hodnocení obsahu hodnotných těkavých látek v odpadních produktech aromatických rostlin za využití prototypu elektronického nosu sestrojeného na České zemědělské univerzitě. Literární rešerše se zabývá současnou problematikou využívání silic, možností jejich produkce a shrnuje poznatky o v současné době využívaných elektronických nosech. V metodice byla popsána funkce a konstrukce využitého prototypu elektronického nosu. Testování prototypu elektronického nosu probíhalo měřením standardů obsahových látek silic (anizol, karvakrol, B-pinen, B-citronelol, karvon) a modelových odpadních materiálů (oregano, meduňka, anýz, kmín, jehličí borovice kleč). Naměřené hodnoty byly využity pro vypracování kvantitativní a kvalitativní analýzy, které sloužily k posouzení funkčnosti elektronického nosu. Hypotézou pro tuto práci bylo tvrzení, že elektronický nos, který byl vyvinut na České zemědělské univerzitě, je možné využít k hodnocení obsahu a rozpoznání hodnotných těkavých látek obsažených v odpadních produktech aromatických rostlin. Kvantitativní analýza ukázala, že některé senzory jsou schopné dobře reagovat na změnu v koncentraci měřené látky. Kvalitativní analýza dokázala, že elektronický nos je schopen odlišit různé látky a dovede rozpoznat již dříve naměřenou látku mezi ostatními. Elektronický nos i přes nižší kvalitu použitých součástek a celkově nízké náklady na jeho vytvoření prokázal velký potenciál pro posuzování obsahu a identifikaci těkavých látek. Do budoucna je ovšem nutné provést několik změn a vylepšení, především co se týká programu na zpracování naměřených dat.
Přenosné zařízení pro detekci vůně v potravinářství
Beneš, David ; Jankovský, Jaroslav (oponent) ; Adámek, Martin (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá konstrukcí jednoduchého levného přenosného zařízení, které umožňuje měření a rozpoznávání vůní v potravinářství pomocí polovodičových senzorů plynů s možností sdílet naměřená data se vzdáleným serverem. Zařízení je řízeného vývojovou platformou Arduino, obohacenou o dva moduly. Práce stručně seznamuje čtenáře s problematikou monitorování vůní v potravinářství a vývojovou deskou Arduino osazeného mikrokontrolérem řady ATMega společně s modulem pro síťovou komunikaci. Součástí práce je i příklad měření a jeho následné vyhodnocení při použití navrženého zapojení.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 12 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.