Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 33 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Zaměstnanecké výhody v maloobchodech okresu Spišská Nová Ves
Pástor, Matúš
Cílem diplomové práce je vytvoření návrhu systému odměňování zaměstnanců pro maloobchodní společnost vstupující na trh v okrese Spišská Nová Ves. Práce je rozdělena na 3 hlavní části. V literární rešerši jsou použity citované a parafrázované pojmy z odborné literatury. V analytické části je vypracovaná analýza zkoumaného trhu, analýza současného stavu poskytování zaměstnaneckých výhod v maloobchodě v daném okrese a statisticky testované stanovené hypotézy. Návrhová část obsahuje výsledný návrh systému odměňování zpracovaného na základě výsledků získaných v analytické části. Výsledkem práce je konkrétní návrh flexibilního systému odměňování zaměstnanců v maloobchodním prostředí.
Zaměstnanecké výhody ve společnostech podnikajících v oboru stavebnictví
Šnajnarová, Michaela
Cílem diplomové práce je navrhnout a doporučit změny v systému odměňování prostřednictvím zaměstnaneckých výhod pro společnosti podnikající v oboru stavebnictví. Práce se skládá ze dvou hlavních částí. První část je literární rešerše, kde jsou shrnuty nejdůležitější pojmy spjaty se zaměstnaneckými výhodami a také popsány nové trendy této oblasti. Rovněž jsou zde nastíněny daňové dopady zaměstnanec-kých výhod. Vlastní práce se skládá z vyhodnocení dotazníkového průzkumu, z analýzy závislosti vybraných kvalitativních znaků a také z doporučení změn ke zvýšení spokojenosti pracovníků. Nakonec jsou vybrané výhody ekonomicky zhodnoceny ze strany zaměstnavatele i zaměstnance.
Implementace systému Cafeterie Gallery Beta
Cápíková, Martina
Diplomová práce se zabývá moderním on-line systémem na správu zaměstnaneckých benefitů Cafeterie Gallery Beta a jeho implementací ve výrobním podniku a v podniku služeb. Teoretická část je zaměřena na teorii odměňování a motivace zaměstnanců, možnosti poskytování zaměstnaneckých benefitů a jejich daňovou efektivitu. Ve výsledcích je nejprve představen výrobní podnik a následně podnik služeb, jejich struktury zaměstnanců a nákladové analýzy osobních, mzdových a celkových nákladů na zaměstnanecké benefity. Na základě jednotlivých výsledků analýz z výrobního podniku a z podniku služeb je pro společnosti zpracován návrh spektra využití systému Cafeterie Gallery Beta.
Cafeteria Gallery ßeta - on-line systém motivace a odměňování zaměstnanců
Stixová, Petra
Diplomová práce se zabývá on-line systémem správy nefinančních zaměstnaneckých benefitů Cafeteria Gallery Βeta a návrhem jeho zavedení a využití ve výrobním podniku. Teoretická část je zaměřena na oblast odměňování a motivace zaměstnanců, možnosti poskytování zaměstnaneckých benefitů a jejich efektivitu včetně daňových dopadů. Ve výsledkové části je nejprve představen výrobní podnik, jeho předmět podnikání a organizační struktura. Dále je zpracována analýza současného stavu poskytovaných zaměstnaneckých výhod v podniku a vyčísleny náklady na tyto benefity. Na základě výsledků analýzy je pro společnost zpracován návrh využití systému Cafeteria Gallery Βeta.
Návrh rozvoje systému odměňování zaměstnanců ve vybrané společnosti
Jadlovcová, Hana ; Satinská, Eva (oponent) ; Kruntorádová, Markéta (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu a rozvoj systému odměňování dané stavební společnosti, tak aby se zvýšila spokojenost pracovníků společnosti. Porovnává teoretické poznatky s těmi praktickými. Obsahuje také návrh na zlepšení systému odměňování pracovníků a celkové ekonomické zhodnocení navrhovaných změn.
Zaměstnanecké benefity v systému odměňování podniku
MALÍKOVÁ, Monika
Tato práce zkoumá efektivnost a funkčnost odměňování ve firmě. Každá firma je natolik efektivní, nakolik jsou její zaměstnanci schopní a motivovaní ve vytváření hodnot pro společnost. Čím lepší a propracovanější metoda odměňování, tím je obvykle firma schopnější dosahovat lepších výsledků v kratším čase. Benefity, které každá firma může nabídnout, se samozřejmě různí a já na jednom konkrétním příkladu ukazuji, jaké jsou možnosti udělování benefitů a snažím se vysvětlit rozdíl a dopad správného odměňování zaměstnanců. Nestačí odměňovat zaměstnance pouze časovou nebo úkolovou mzdou, je třeba tyto mzdy doplnit o různé prémie a benefity. Správné motivování zaměstnanců patří mezi klíčové oblasti správného fungování firmy, a proto je zapotřebí na něj klást patřičný důraz. Práce také dokazuje, že neexistuje ideální způsob odměňování zaměstnanců a že představy o benefitech se různí. Proto je tato problematika tak složitým tématem. Může se stát, že zaměstnavatelé používají určité benefity a moje studie dokáže, že díky jiným by dosahovali větší efektivity. Každá firma ovšem může vylepšit své metody odměňování a tím vylepšit fungování celé firmy a zvýšit své výnosy i hodnotu.
Možnost využití cafeteria systému v podniku
ANTROPIUSOVÁ, Radka
Diplomová práce se skládá ze tří částí: z literární rešerše, z metodiky a z praktické části. Teoretická část je zaměřena na benefity, především na definici benefitů, způsoby, jak mohou být děleny, a jejich význam v odměňování pracovníků. Dále je tato část zaměřena na cafeteria systém, jeho význam a varianty. Praktická část řeší hlavní cíl diplomové práce, kterým je posoudit možnost využití cafeteria systému ve vybraném podniku. Pro dosažení cíle práce je nejprve uvedena obecná charakteristika vybrané firmy, její historie a další údaje. Poté je popsán současný stav mzdového systému, včetně benefitů. Nakonec je navržen cafeteria systém, který bude zajišťován externí firmou, formou společného jádra a volitelných benefitů s určeným rozpočtem. Dále jsou uvedeny tři varianty (pesimistická, realistická a optimistická) volitelné části cafeteria systému s uvedením bodové kalkulace pro každou z nich. Na závěr je uvedena souhrnná kalkulace nákladů a doporučení firmě ohledně využití některé z nákladových variant cafeteria systému v praxi.
Návrh na zvýšení motivace a spokojenosti zaměstnanců vybraného podniku
Mrázková, Petra ; Konečný, Štěpán (oponent) ; Rašticová, Martina (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá motivací a spokojeností zaměstnanců ve vybraném podniku. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, popsány různé teorie a následně jsou přiblíženy některé praktické přístupy k motivaci a zvyšování spokojenosti zaměstnanců. Analytická část popisuje prostředí, v němž se firma pohybuje, následně podrobně analyzuje a vyhodnocuje získaná data. V návrhové části jsou pak na základě zjištěných poznatků popsány konkrétní možnosti ke zlepšení.
Návrh způsobu přidělování benefitů
Hlaváček, Radek ; Šťastná,, Renata (oponent) ; Zich, Robert (vedoucí práce)
Diplomová práce analyzuje stávající způsob rozdělování benefitů ve společnosti Motorola. První část práce je věnována obecnému popisu motivačních a stimulačních faktorů. Druhá část popisuje vnitřní prostředí společnosti. Třetí část analyzuje společnost z pohledu motivace a zvažuje zavedení systému Cafeteria.
Péče o zaměstnance
Zavadilová, Eva ; Legnerová, Kateřina (vedoucí práce) ; Stříteský, Marek (oponent)
Cílem bakalářské práce Péče o zaměstnance je seznámit čtenáře s problematikou poskytování jednotlivých zaměstnaneckých výhod (z pohledu zaměstnance i zaměstnavatele) a analyzovat jejich nabídku v České republice. Za tímto účelem byl sestaven dotazníkový formulář, který měl za úkol zjistit, jaké zaměstnanecké výhody jsou pracovníkům nabízeny, které z nich využívají, které by naopak uvítali a zda mají dostatek informací o systému zaměstnaneckých výhod v jejich firmě, případně jaký systém preferují. Pro provedení hlubší analýzy byly dotazníkovým šetřením zjišťovány i dodatečné informace o firmě (velikost, obor působení apod.) a o zaměstnanci (věk, pohlaví ad.). Výsledky analýzy jsou rozebrány a zakomponovány do praktické části a následně souhrnně prezentovány v závěru jako výstup bakalářské práce.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 33 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.