Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 359 záznamů.  začátekpředchozí230 - 239dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Studie skladového hospodářství ve výrobním podniku
Kulíková, Alena ; Čejková, Marie (oponent) ; Jurová, Marie (vedoucí práce)
Diplomová práce se věnuje řízení procesu skladování ve firmě Gmont cable, s.r.o., která se zabývá výrobou kabelových svazků pro automotive a průmyslové stroje. Dokument popisuje proces skladování, analyzuje současný stav řízení zásob v podniku a zamýšlí se nad vhodným řešení tohoto procesu. Cílem práce je zefektivnění procesu skladování a hledání zdroje úspor nákladů.
Studie logistiky opatřování s vazbami na produkční procesy
Bambušek, Martin ; Jelínková, Martina (oponent) ; Jurová, Marie (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce „Studie logistiky opatřování s vazbami na produkční procesy“ je zanalyzovat nynější situaci logistických procesů opatřování, v návaznosti na efektivní odběratelsko-dodavatelské vztahy a procesy nákupu. V teoretické části si představíme zvolený podnik Robe show lighting s.r.o. a jeho předmět podnikání. Seznámíme se s obecnými principy a metodami, které se uplatňují v opatřovací logistice. V praktické části zanalyzujeme současnou situaci procesů objednávání, nákupu, řízení zásob, dopravy a skladování v této firmě a na základě této analýzy navrhneme zlepšení některých procesů, aby bylo dosaženo plynulosti produkčního procesu při optimálních nákladech.
Optimalizace skladování a dopravy v obchodní firmě
Švejda, Jakub ; Raška, Michal (oponent) ; Videcká, Zdeňka (vedoucí práce)
Tato práce pojednává o optimalizaci skladování a dopravy v obchodní firmě K-elektric s.r.o.. V úvodu této práce se zaměřuji na definici logistiky a cíle diplomové práce. První kapitola pojednává o základních procesech a pojmech v logistice. Druhá část diplomové práce je o teoretických východiscích, které by společnosti mohly ukazovat správnou cestu v řešení návrhu logistické koncepce. Ve třetí kapitole se zaměřuji na popis a analýzu společnosti a jejího podnikového prostředí. Čtvrtá kapitola shrnuje problémy nalezené při analýze současného stavu. Pátá kapitola je věnována návrhové části pro optimalizaci procesů. V závěru práce zabývám vyhodnocení návrhu. Čtenář této diplomové práce získá základní informace o této firmě, o procesech týkajících se skladování a dopravy a bude seznámen s případnou optimalizací těchto procesů.
Multimediální výuka projektování elektrotechnických výrob a logistika
Klimeš, Roman ; Krbek,, Jaroslav (oponent) ; Špinka, Jiří (vedoucí práce)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá problematikou projektování elektrotechnických výrob a logistiky a s možnostmi multimediální výuky na vysoké škole. Vypracoval jsem projekt skladu materiálu a skladu hotových výrobků pro podnik, který vyrábí malé elektromotory, což obnášelo seznámit se s postupem zpracování technologického projektu, s principy inovací, s řízením zásob, skladováním a logistikou. V této souvislosti jsem se podílel na inovaci předmětu „Projektování elektrotechnických výrob, logistika a ekologie výroby“ do multimediální podoby pro využití ve výuce.
Studie distribučního centra v obchodní organizaci u vybrané skupiny sortimentu
Dopirák, Miroslav ; MBA, Roman Keller, (oponent) ; Jurová, Marie (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je věnována problematice řízení zásobovacího řetězce u vybraného sortimentu zboží. Zaměřuje se na různé způsoby řízení zásobování čerstvým masem, na pohyb zboží od výrobce ke konečnému zákazníkovi a zabývá se dopady na klíčové ukazatele sledované ve firmě. V prvních třech kapitolách je popsán logistický systém firmy Ahold Czech Republic. V následující části je analyzován zásobovací řetězec u vybrané skupiny zboží ve firmě a také z pohledu teorie. Následuje podrobná analýza nově navrženého systému, včetně definice kritických bodů. Závěrečná část je věnována shrnutí předpokládaných přínosů a nákladů a zhodnocení úspěšnosti nového logistického systému dle dosavadních výsledků.
Návrh na zlepšení řízení zásob ve firmě TART, s.r.o.
Nezdařilová, Jana ; Světlík, Radim (oponent) ; Konečný, Miloš (vedoucí práce)
Předmětem této diplomové práce je analýza způsobu řízení zásob ve společnosti TART, s. r. o. První část práce je změřena na teoretické poznatky z oblasti zásob, jejich řízení a skladování. V druhé části analyzuji zásoby zboží a jejich řízení ve společnosti. Cílem práce je předložit vhodný návrh, který povede ke snížení nákladů na zásoby a jejich skladování.
Logistika a zásobování v opravně základových desek plošných spojů pro notebooky
Grob, Filip ; Starý, Jiří (oponent) ; Špinka, Jiří (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení zásob a logistického controllingu. Tato odvětví jsou patří k nejdůležitějším nástrojům, které se v logistice používají. Teorie těchto logistických nástrojů slouží jako základ pro praktickou část práce, kde je navrhnuta a popsána metodika vedení skladové zásoby základních desek plošných spojů v opravárenském centru. Skladová zásoba slouží pro zajištění plnění dodávek zákazníkům v případě nedostatečného pokrytí opravárenskou linkou. Dále je realizován program pro vedení a aktualizaci zásob na základě poptávky, s důrazem na odstranění možných zpoždění při jejich dodávkách zákazníkovi.
Změny aktivit enzymů v ovoci v průběhu dlouhodobého uchovávání
Ferdová, Jitka ; Melounová,, Jitka (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
V této diplomové práci byly studovány změny aktivit antioxidačních enzymů a změny obsahu nízkomolekulárních antioxidantů v různých druzích ovoce při dlouhodobém skladování. V teoretické části jsou popsány jednotlivé nízkomolekulární antioxidanty a antioxidační enzymy. Také jsou zde shrnuty příčiny kažení ovoce a používané způsoby konzervace. Jako vzorky byly použity zejména běžné lokální druhy ovoce - jablka červená a zelená, broskve, švestky a hrozny. Ovoce bylo skladováno dlouhodobě (několik měsíců) jednak v nezpracovaném stavu v laboratoři, ve sklepě, v lednici a v mrazícím boxu. U uchovávání mražením byly testovány různé způsoby přípravy a zpracování ovoce na aktivity enzymů a obsah nízkomolekulárních látek. Zkrácená analýza byla provedena rovněž v borůvkách, brusinkách, malinách a jahodách. U skladovaného ovoce byly sledovány skupinové parametry - celková antioxidační aktivita, obsah sušiny, vitaminu C, celkových flavonoidů a polyfenolů spektrofotometricky. Stanovení individuálních flavonoidů a katechinů bylo provedeno pomocí RP/HPLC/UV-VIS a on-line LC/PDA/ESI-MS. Aktivity antioxidačních enzymů – superoxiddismutasy (SOD), katalasy, polyfenoloxidasy (PPO) a lipoxygenasy (LOX) byly stanoveny spektrofotometricky. Z důvodu napadení některých vzorků plísněmi byla provedena povrchová mikroskopie a kultivace vzdušné i povrchové mikroflóry. Vliv podmínek uchovávání na zachování biologických vlastností je podmíněn druhem ovoce. Obecně nejšetrnějším způsobem dlouhodobého uchovávání je mražení, avšak u velkých plodů dochází často k senzorickým změnám. Dlouhodobé uchovávání v regulovaném teplotním režimu nebo v regulované atmosféře je vhodné pro plody s delší udržitelností, v těchto plodech se udrží déle stabilní hladiny antioxidačních enzymů. Některé z těchto enzymů působí synergisticky. Zatímco na začátku uchovávání lze např. v plodech jablek nalézt vysoké hladiny SOD a LOX, u přezrálých nebo poškozených plodů jsou naopak vyšší hladiny katalázy a PPO. Hladiny nízkomolekulárních antioxidantů v plodech v průběhu uchovávání kolísají, ale obecně vykazují vzrůstající tendenci s rostoucí délkou uchovávání.
Studium procesu zrání a uchovávání ovoce
Langová, Jiřina ; Zemanová, Jana (oponent) ; Babák, Libor (vedoucí práce)
Během zrání a skladování ovoce dochází k mnoha změnám. Studovaným ovocem byla jablka čtyř odrůd: Šampion, Glostr, Golden Delicious a Idaret. U jablek bylo sledováno množství redukujících cukrů, celkové množství cukrů, množství kyselin, refraktometrická sušina a ztráty škrobu. Porovnávány byly změny jednotlivých parametrů, rozdíly mezi odrůdami a odlišnosti při skladování. Parametry byly měřeny od poloviny srpna 2008, kdy jablka dozrávala na stromě. Po sklizni byla uskladněna v chladícím boxu při 2 – 3 °C a při laboratorní teplotě 20 – 23 °C. Jablka uskladněná v chladícím boxu byla měřena do konce března 2009 a jablka při laboratorní teplotě do začátku ledna 2009. Celkové množství cukrů u všech odrůd do sklizně stoupá, zatímco po utržení ze stromu klesá. Množství redukujících cukrů pozvolna stoupá a po utržení ze stromu výrazně klesá při uskladnění při 20 – 23 °C. V chladícím boxu nadále stoupá a to do konce listopadu, poté také dochází k poklesu. Ztráty škrobu jsou výrazné a urychlí se po sklizni. Množství kyselin také po celou dobu klesá a refraktometrická sušina má stoupající tendenci. U všech odrůd dochází k výraznějším změnám při skladovaným při 20 – 23 °C. Teplota tedy výrazně ovlivňuje zpracování cukrů a kyselin při dýchání plodů.
Studie skladovacího zařízení pro manipulaci s materiálem
Halm, Petr ; Kašpárek, Jaroslav (oponent) ; Hloska, Jiří (vedoucí práce)
Cílem této práce je vytvořit přehled používaných skladovacích metod a skladovacích zařízení. Práce obsahuje kategorizaci skladovacích metod s ohledem na manipulaci s materiálem a jeho důležitost. Skladovací zařízení jsou rozděleny podle velikosti skladovaného materiálu na skladovací zařízení pro palety, menší zboží, specifické rozměry. U každého skladovací metody jsou uvedeny základní vlastnosti. U jednotlivých skladovacích zařízení jsou uvedeny základní vlastnosti a konstrukční prvky. Na konci je tabulkové hodnocení skladovacích zařízení pro palety a menší zboží.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 359 záznamů.   začátekpředchozí230 - 239dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.