Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 156 záznamů.  začátekpředchozí147 - 156  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Stravovací návyky žáků II. stupně ZŠ na Hodonínsku.
VAŠÍČKOVÁ, Barbora
Bakalářská práce se zabývá stravovacími návyky žáků druhého stupně základních škol. Charakterizuje období staršího školního věku. Popisuje základní složky potravy a jejich doporučené dávky v období dospívání. Zkoumá reálný příjem základních složek potravy a energetický příjem u pubescentů. Výsledky jsou zpracovány a prezentovány v praktické části práce.
Současné možnosti produkce bílkovinných koncentrátů z rostlinných zdrojů
KRISTINOVÁ, Helena
Cílem bakalářské práce bylo shromáždění informací o současné produkci bílkovinných koncentrátů z rostlinných zdrojů. Zaměřovala jsem se na hrách setý (Pisum sativum L.), sóju luštinatou (Glycine soja) a brambor hlíznatý (Solanum tuberosum L.). Bílkovinné koncentráty z luštěnin se vyrábějí třemi základními procesy, tj. kyselou extrakcí (při pH 4,3), extrakcí roztokem alkoholu (60 - 90 %) a denaturací bílkoviny před vlastní extrakcí vody. Hrachové bílkoviny se získávají suchou nebo mokrou cestou po rozemletí lusků nebo vyluštěného hrachu. Získaná bílkovina se využívá v potravinářství a krmivářství. Sójové bílkovinné koncentráty jsou připraveny z loupaných a odtučněných sójových bobů odstraněním většiny ve vodě rozpustných složek, které nejsou bílkovinného původu. V potravinářském průmyslu se sójové bílkoviny nejvíce používají v pekařství, při výrobě masných a mléčných výrobků a produktů zdravé výživy. Bílkoviny se používají do mnoha potravinářských výrobků jako emulgátory. Většina brambor se pěstuje pro přímý konzum, dále pro zpracování na potravinářské výrobky a pro zpracování na škrob se vzhledem k přiděleným, omezujícím kvótám pěstuje jen menší podíl brambor. Při výrobě škrobu vzniká vedlejší produkt PFJ (hlízová voda brambor). Pro izolaci bílkovin z hlízové vody se nejefektivněji jeví tepelná koagulace injekční páry, následuje separace vysrážením bílkovin a jejich konzervace sušením. Tím se získá konečný produkt, který se nabízí jako bílkovinné krmivo pro domácí a hospodářská zvířata. Emulgační vlastnosti nedenaturovaných bramborových bílkovin jsou studovány poměrně intenzivně, jen průmyslová produkce nedenaturovaných bílkovin je v EU omezena na jednoho výrobce.
Analysis of the role of PilA proteins in the cyanobacterium \kur{Synechocystis} sp. PCC 6803.
LINHARTOVÁ, Markéta
The PilA proteins are major components of pili fibres which are essential for motility in bacteria. This project was focused on the role of the PilA proteins in cyanobacteria, specifically in the alternative functions that are not directly related to motility. The major task of this project was also to develop a method for the purification of the PilA1 protein from Synechocystis under native conditions and to analyze purified PilA1 protein in detail.
Hodnocení variability proteinů mezi orgány druhu Solanum tuberosum L.
ŠMÍDOVÁ, Michaela
Cílem práce bylo sledování změn obsahu proteinů v hlízách bramboru hlíznatého (Solanum tuberosum L.) v průběhu vegetace a vývoje hlíz. Změny byly sledovány modelově na dvou vybraných odrůdách s rozdílným stupněm ranosti {--} Adora (velmi raná) a Bionta (polopozdní). Rostliny byly pěstovány v polních podmínkách na stanovišti v Českých Budějovicích (380 m n. m.). Odběry hlíz pro analýzy byly prováděny v pravidelných intervalech a byly sledovány následující parametry: průměrná hmotnost hlízy, obsah sušiny, obsah hrubých proteinů a obsah čistých proteinů. Výsledky analýz poskytly přehled o změnách množství proteinů během vývoje rostlin, obsah proteinů byl sledován i v jednotlivých vrstvách hlízy.
Mass spectromtry in protein analysis
Halada, Petr ; Man, Petr ; Novák, Petr ; Havlíček, Vladimír
During the last decade mass spectrometry (MS) has bacame one of the leading techniques in the biological sciences.
Protein chimistry and massspectromtry in strictural analysis of large proteins
Bezouška, Karel ; Man, Petr ; Pompach, Petr ; Novák, P. ; Havlíček, Vladimír ; Hilgenfeld, R. ; Plíhal, Ondřej ; Sklenář, Jan ; Pišvejcová, Andrea ; Křen, Vladimír
According to the textbook knowledge the use of automated Edman degradation and protein mass spectrometry for the determination of complete primary stricture is limited to small proteins with molecular size less than 10 kDa.
Schizosaccharomyces pombe RPG1 protein causes G2/M delay in the cell cycle when overproduces in saccharomyces cerevisiae
Janatová, Ivana ; Koubek, Zdeněk ; Malínská, Kateřina ; Raková, Radka ; Hašek, Jiří
S. pombe rpg1 encodes a protein homologous to Rpg1p/Tif32p of S. cerevisiae, which is the large subunit of the translation initiation factorelF3 interacting with microtubules and actin functionally replace Rpg1p in deletion.
Využití afinitní chromatografie pro isolaci rostlinných bílkovin vážících steroly
Kamlar, Marek ; Macek, Tomáš ; Kohout, Ladislav
Je popsána identifikace proteinu izolovaného z kalusové kultury tabáku pomocí afinitní chromatografie na koloně s imobilizovanými brassinosteroidy
Charakterizace ječmenných proteinů a glukoproteinů pomocí kombinace separačních metod a hmotnostní spektrometrie
Štikarovská, Markéta ; Chmelík, Josef
Tato práce pojednává o využití kombinace separačních metod s MALDI-TOF MS při charakterizaci ječmenných proteinů a glykoproteinů

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 156 záznamů.   začátekpředchozí147 - 156  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.