Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Výzkum image profesionálních šipkařů
Veleba, Vojtěch ; Viplerová, Tereza (vedoucí práce) ; Ruda, Tomáš (oponent)
Název: Výzkum image profesionálních šipkařů Cíle: Hlavním cílem práce je analyzovat obecné faktory ovlivňující image sportovců v odvětví šipek, vyhodnotit, jakým způsobem tyto faktory přispívají k formování image profesionálního šipkaře a vytvořit doporučení pro sportovce v odvětví šipek, jak efektivně ovlivňovat a zlepšovat vlastní image. Metody: V práci je využita kvantitativní metoda elektronického dotazování. Dotazník byl sestaven na základě modelu MABI (model image značky sportovce) a byl vhodně upraven a doplněn, tak aby otázky pasovaly do šipkařského prostředí. Sběr dat proběhl v květnu 2024 a k vyhodnocení byly použity statistické metody. Výsledky: Výsledky ukazují, že image sportovců je velmi subjektivní a každému se na sportovcích může líbit něco jiného. Je možné však tvrdit, že faktory jako jsou logo, samotný výkon hráče či fyzická zdatnost nehrají v šipkařském prostředí při budování image hráčů tak velkou roli jako fyzická atraktivita, vztah s fanoušky či výběr nástupní písně. Klíčová slova: image značky sportovce, šipky, profesionální šipkaři, fanoušci šipek, analýza, marketingový výzkum
Možnosti využití šípků růže šípkové v potravinářství
Maráčková, Adéla ; Kovalčík, Adriána (oponent) ; Mikulíková, Renata (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zaměřuje na možnosti využití šípků růže šípkové v potravinářství. Cílem této diplomové práce bylo navrhnout a vytvořit senzoricky přijatelné potravinářské produkty vyrobené ze šípků. Byla vytvořena receptura pro šípkové džemy, chutney a želé. Při vývoji receptury byly hodnoceny jednotlivé příchutě šípkových produktů. Pro ochucení produktů bylo použito čerstvě namleté koření v kombinaci s ovocem a zeleninou. Podle optimalizované receptury pro chutney byl vyroben 1 standard a 3 druhy s kořením: chilli, nové koření a zázvor. Dále byla zpracována receptura pro džemy – 1 standard a 3 druhy: kardamon, skořice a šípkový džem v kombinaci s jablečným džemem v poměru 1:1. Nakonec byla vytvořena receptura pro želé – 1 standard a 3 druhy s kořením: skořice, nové koření a anýz. Jednotlivé produkty ze šípků byly podrobeny senzorické analýze a byly hodnoceny jejich organoleptické vlastnosti. Senzorická analýza byla rozdělena na tři části – pro želé, džemy a chutney. Nejlépe hodnocený byl vzorek šípkového želé bez přídavku koření. U džemů byl nejlépe hodnocený vzorek džemu s přídavkem kardamomu, který byl u respondentů oblíbený z důvodu příjemné a netradiční chuti. U šípkového chutney byl nejlépe hodnocený vzorek bez přídavku koření. Metodou hmotnostní spektrometrie byla ve vzorcích stanovena přítomnost jononů, jejichž přítomnost je typická pro šípky růže šípkové. Metodou kapalinové chromatografie byla v příslušných produktech ze šípků stanovena přítomnost a koncentrace vitaminu C, lipofilních látek a celkových pigmentů. Metodou kapalinové chromatografie bylo ověřeno, že značné množství vitaminů bylo zachováno i po přípravě výsledných produktů, které byly tepelně zpracovávány. Výsledky práce tak poukázaly na potenciál šípků, který je možné využít v potravinářském průmyslu.
Postoje a povědomí studentů UK FTVS o šipkách.
Chládek, Filip ; Janák, Vladimír (vedoucí práce) ; Pecinová, Markéta (oponent)
Název: Postoje a povědomí studentů UK FTVS o šipkách Cíle: Hlavním cílem této bakalářské práce je zjištění postojů a povědomí studentů UK FTVS o šipkách. Mezi další cíle patří otestování znalostí studentů o šipkách a také popsání jejich historie a kultury. Metody: K výzkumu byla použita kvantitativní metoda elektronického dotazování. Mezi studenty byl rozeslán elektronický dotazník s osmnácti otázkami, které byly konstruovány na základě operacionalizace a následně ověřeny pilotáží. Další použitou metodou bylo hloubkové interview. Na základě polo-strukturovaných rozhovorů vedených s erudovanými odborníky byla probírána témata dané problematiky. Vypracování teoretické části bylo provedeno studiem odborné literatury a internetových stránek či článků, a také na základě informací z rozhovorů s odborníky. Výsledky: Dotazování ukázalo, že většina nevnímá šipky jako profesionální sport, ale jako druh zábavy. Skoro každý respondent si hraní šipek již vyzkoušel a více než polovina by se zúčastnila aktivně nějakého turnaje. Dále byly prokázány docela dobré znalosti o šipkách mezi studenty. Výsledky odhalily jistý zájem studentů o tento sport, mírně nadprůměrné povědomí a převážně pozitivní postoje. Klíčová slova: šipky, sport, postoje, povědomí, studenti
Možnosti pěstování některých méně pěstovaných ovocných druhů v ČR
Ambrosová, Lýdie
Tato bakalářská práce zjišťuje možnosti méně pěstovaných ovocných druhů v České republice. Popisuje druhy Vaccinium vitis-idaea, Aronia melanocarpa a rod Rosa, jejich nároky na prostředí, způsoby pěstování a množení a využití plodů, včetně jejich léčivých účinků. Na základě literárních zdrojů je zhodnocena možnost pěstování těchto druhů v podmínkách České republiky. Netradiční ovocné druhy můžou doplňovat sortiment klasických ovocných druhů. Jsou nenáročné, hodí se na zpracování v domácnosti i v průmyslových odvětvích a mají vysoký obsah nutričních látek.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.