| |
| |
|
Hodnocení finančního zdraví vybraného podniku a návrhy na jeho zlepšení
Marková, Markéta ; Šmídová, Ing Michaela (oponent) ; Zemánková, Lenka (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá hodnocením finanční situace dotčeného subjektu za využití nástrojů analýzy interního a externího prostředí podniku a finanční analýzy. Pro vytvoření finanční analýzy se využívají dvě základní techniky, kterými jsou poměrová analýza a procentuální rozbor. Protože však tyto dva nástroje nejsou schopny pokrýt celou problematiku, jsou jejich výsledky doplněny dalšími ukazateli, těmi jsou Altmanova analýza, Kralického rychlý test a Index IN. Ze získaných výsledků je navržena soustava možných opatření pro posílení současné finanční situace analyzované společnosti.
|
|
Vytvoření franchisingového konceptu v pohostinství
Šmídová, Michaela
Tato diplomová práce nabízí doporučení zahraničnímu franchisorovi ohledně vstupu na český trh s rychlým občerstvením. V teoretické části rozebrány výhody i nevýhody pro franchisora, franchisanta i společnost a jsou zde zmíněny finanční, daňové a právní aspekty franchisingu v České republice. Praktická část se věnuje otázkám, zdali je vhodné na český trh s rychlým občerstvením vstupovat, jakou formou a kde se nachází nejvhodnější místo pro první franchisovou provozovnu. Odpověď na tyto otázky poskytla analýza vnějšího prostředí a dotazníkové šetření. Praktické poznatky z této práce může využít zahraniční franchisor nabízející koncept z oblasti rychlého občerstvení k rozhodnutí o vstupu na český trh.
|
| |
|
Spotřební chování v oblasti fair trade výrobků
ŠMÍDOVÁ, Michaela
Tématem bakalářské práce je spotřební chování v oblasti fair trade výrobků. Bakalářská práce se zabývá informovaností o fair trade výrobcích a analyzuje spotřební chování občanů České republiky v této oblasti. Práce zaměřuje na otázky, jako jsou: "Jak často nakupují fair trade výrobky?", "Jaký je nejčastěji nakupovaný fair trade výrobek?", "Kde nejčastěji nakupují fairtradové výrobky?", "Z jakého důvodu je nakupují?", "Jsou spotřebitelé spokojeni s fair trade výrobky?", "Jsou ochotni spotřebitelé zaplatit více za fair trade výrobek?", "Znají občané ČR kampaň Fairtradová města nebo Fairtradové školy?". Na závěr práce jsou navržena opatření, jak zvýšit informovanost o fair trade, a jak získat nové zákazníky.
|
|
Mokřadní ekosystém jako výukový model k poznání koloběhu uhlíku
ŠMÍDOVÁ, Michaela
Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická, část se zabývá definicí mokřadního ekosystému, jeho funkcemi a jeho místem v koloběhu uhlíku. Dále v teoretické části popisuji didaktickou hru, jako možnou výukovou metodu při výuce biologie a ekologie na střední škole. Praktická část práce obsahuje konkrétní didaktické hry, které je možné využít ve výuce. Hry jsou koncipovány podle pravidel badatelsky orientovaného vyučování.
|
| |
| |
|
Hodnocení variability proteinů mezi orgány druhu Solanum tuberosum L.
ŠMÍDOVÁ, Michaela
Cílem práce bylo sledování změn obsahu proteinů v hlízách bramboru hlíznatého (Solanum tuberosum L.) v průběhu vegetace a vývoje hlíz. Změny byly sledovány modelově na dvou vybraných odrůdách s rozdílným stupněm ranosti {--} Adora (velmi raná) a Bionta (polopozdní). Rostliny byly pěstovány v polních podmínkách na stanovišti v Českých Budějovicích (380 m n. m.). Odběry hlíz pro analýzy byly prováděny v pravidelných intervalech a byly sledovány následující parametry: průměrná hmotnost hlízy, obsah sušiny, obsah hrubých proteinů a obsah čistých proteinů. Výsledky analýz poskytly přehled o změnách množství proteinů během vývoje rostlin, obsah proteinů byl sledován i v jednotlivých vrstvách hlízy.
|