Název:
Vytvoření franchisingového konceptu v pohostinství
Autoři:
Šmídová, Michaela Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato diplomová práce nabízí doporučení zahraničnímu franchisorovi ohledně vstupu na český trh s rychlým občerstvením. V teoretické části rozebrány výhody i nevýhody pro franchisora, franchisanta i společnost a jsou zde zmíněny finanční, daňové a právní aspekty franchisingu v České republice. Praktická část se věnuje otázkám, zdali je vhodné na český trh s rychlým občerstvením vstupovat, jakou formou a kde se nachází nejvhodnější místo pro první franchisovou provozovnu. Odpověď na tyto otázky poskytla analýza vnějšího prostředí a dotazníkové šetření. Praktické poznatky z této práce může využít zahraniční franchisor nabízející koncept z oblasti rychlého občerstvení k rozhodnutí o vstupu na český trh.This thesis provides recommendations regarding the foreign franchisor's entry into the Czech fast-food market. Advantages and disadvantages for the franchisor, franchisee and the society are discussed in the theoretical section and also mentioned is the financial, tax and legal aspects of franchising in the Czech Republic. The practical part deals with questions of whether it is suitable to enter into the Czech fast-food market, in what form and where is the best place for the first franchise business. The answers to these questions provide tentative analysis and questionnaire survey. Practical findings from this thesis can be taken advantage of by foreign franchisor offering concepts into the fast-food sector in the Czech market.
Klíčová slova:
franchising; franchisový systém; rychlé občerstvení; Česká republika
Instituce: Mendelova univerzita v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Text práce je neveřejný, pro více informací kontaktujte osobu uvedenou v repozitáři Mendelovy univerzity. Původní záznam: http://is.mendelu.cz/zp/index.pl?podrobnosti=59051