Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 78 záznamů.  začátekpředchozí68 - 77další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikatelský plán
Daněk, Michal ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Špička, Jindřich (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá sestavením podnikatelského plánu pro stánek s rychlým občerstvením umístěným v historickém centru Prahy, který spolupracuje s vybranou českou restaurací. Účelem této práce je zjištění, zda je daný podnikatelský nápad proveditelný, co vše je potřeba pro realizaci a zda by projekt mohl být ekonomicky životaschopný. Cílem je rovněž zmapování problematiky stánkového prodeje v historickém centru Prahy a odhalení mezer na trhu. Pro získávání informací je v této práci používáno především výzkumu v terénu. Pozorováním konkurence a vývoje počtu turistů v Praze je sestaven odhad poptávky, na základě kterého je dále odvozen objem přepokládaných tržeb. Sestavením finančního plánu je dosaženo závěru, že stánek s rychlým občerstvením prodávající originální český pokrm je ekonomicky zajímavým projektem.
Znalost zásad správné výživy u žáků 13 - 16 let
LAPEŠOVÁ, Miroslava
Bakalářská práce Znalost zásad správné výživy u žáků 13 {--} 16 let se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část je zaměřena na základní informace o racionální výživě a o hlavních živinách potřebných pro zdravý vývoj organismu. Informuje o výživě v dospívání a následných chybách, kterých se mladiství dopouštějí. Upozorňuje na nutnost pravidelného stravování v průběhu dne, které je především v tomto věkovém období velmi důležité a nemělo by být podceňováno. Návodem k sestavování správného zdravého jídelníčku napomůže tzv. potravinová pyramida. V praktické části jsou prezentovány dosažené výsledky. Ke zpracování byla použita metoda kvantitativního výzkumu. Sběr dat probíhal formou dotazníků, které byly určeny žákům ve věku 13 {--} 16 let. Výzkum byl prováděn na základních školách na Vysočině a dohromady bylo osloveno pět základních škol. Celkově bylo rozdáno 229 dotazníků, 21 jich nemohlo být použito pro nesprávné nebo nedostatečné vyplnění údajů. Návratnost tedy byla 90,8 %. Na výzkum jich bylo použito 208. Z toho 100 dotazníků vyplnily dívky a 108 chlapci. Cílem práce bylo zjistit znalost zásad správné výživy u žáků 13 {--} 16 let. Kromě zmapování problematiky stravování bylo cílem také potvrzení či vyvrácení tří hypotéz. Hypotéza H1 předpokládala, že žáci ve věku 13 {--} 16 let mají dostatečné znalosti o správné výživě. Tato hypotéza byla potvrzena. Hypotéza H2 předpokládala, že většina žáků se řídí zásadami správné výživy. Zjištěné výsledky hypotézu nepotvrdily. Hypotéza H3 předpokládala, že mají možnost stravovat se podle zásad správné výživy. Tato hypotéza byla potvrzena. Žáci mají možnost stravovat se podle zásad správné výživy, ale většině z nich dosavadní způsob stravování vyhovuje a nic by na něm neměnila. Bakalářská práce může sloužit jako zdroj informací o zdravé výživě a správném stravování dospívajících. Využít by ji mohli rodiče, kteří mají možnost z velké části ovlivnit domácí jídelníček a dále učitelé, kteří by upozornili žáky na nedostatky ve výživě, kterých se dopouštějí a tím je vedli ke zdravějšímu stravování.
Potrava dravých ryb v nově napouštěné nádrži Chabařovice
KABILKA, Petr
Hnědouhelný důl Chabařovice je stále v procesu postupného zatápění , jeho rozloha od roku 2001 vzrostla na 174 ha (2005). Adultní okoun říční (Perca fluviatilis) byl do roku 2004 nejpočetnější rybou. Ryby byly odchyceny během ichtiologického průzkumu v období června a září.V laboratoři byly jednotlivé složky potravy determinovány a vyhodnocen procentický podíl jednotlivých složek potravy.
Analýza vybrané skupiny zboží - biopotraviny
Bosíková, Jana ; Kališová, Libuše (vedoucí práce) ; Černá, Jitka (oponent)
analýza postojů české populace k biopotravinám, porovnání se zahraničím, cenový výzkum

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 78 záznamů.   začátekpředchozí68 - 77další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.