Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 61 záznamů.  začátekpředchozí32 - 41dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Návrh podnikatelského záměru
Zvejšková, Michaela ; Žáček, Lubomír (oponent) ; Němeček, Petr (vedoucí práce)
V diplomové práci řeším návrh podnikatelského záměru vzniku farmy podle zákona č. 252/1997 Sb., o zemědělství, ve znění pozdějších předpisů. Návrh vychází z teoretického popisu podnikatelského záměru, obsahujícího postup řešení realizace vzniku farmy.
Podnikatelský plán - Využití atraktivity kontaktu s farmářskými zvířaty jako zdroje udržitelného byznisu v turismu
Kružliak, Ľubomír ; Lukeš, Martin (vedoucí práce) ; Mareš, Jan (oponent)
Cílem této práce je vytvořit udržitelný a realistický business plán na rozvoj turistiky zaměřené na kontakt lidí s farmářskými zvířaty. V práci je zhodnocen stav turismu a agroturismu na Slovensku a v regionu Liptova, v práci je dále proveden sekundární výzkum agroturistických zařízení. Práce postupně popisuje výběr cílových skupin, primární výzkum a jeho vyhodnoceni, analýzu umístění a potenciálních strategických partnerů a dále provozní aspekty, marketing a financování. Z analýzy sebraných dat vyplývá, ze agroturistické zařízení s farmářskými zvířaty je funkční turistická atrakce s podnikatelskou hodnotou. Rizika a potenciální alternativy jsou také analyzovány za účelem vytvoření kompletního a realizovatelného business plánu.
Realizace farmy se zaměřením na chov drůbeže
Hromjak, Milan ; Zita, Lukáš (vedoucí práce) ; Kovářová, Kateřina (oponent)
Diplomová práce se zabývá vznikem rodinné farmy. Vytvořením podnikatelského plánu a problematikou s ním spojeným, jehož prioritou je ekologicky hospodařící drůbeží farma, která bude produkovat drůbeží maso a vejce. Další službou nad rámec produkce farmy bude vytváření podmínek pro rozvíjející se odvětví a to agroturistiku a dalšími službami spojenými s chodem farmy, tak aby vedli k ekonomickému rozvoji a zisku. Farma vznikne přebudováním starého domu s velkou stodolou po prarodičích a k němu přilehlých 10 ha polností. Na části z těchto pozemků bude vybudována víceúčelová stavba nazvaná drůbežárna, ze které bude mít drůbež přístup na pastvu. K nemovitosti patří ještě 1 ha lesa, z něhož dřevo bude využito jako stavební materiál a palivové dřevo. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. Teoretická část se zaměřuje především na vysvětlení pojmů, které jsou důležité pro pochopení podnikatelského plánu. Dále je uvedena legislativa týkající se ekologického hospodaření, spletí zákonů, vyhlášek a nařízení, které je nutno dodržet, aby byly splněny podmínky pro označení ekologického hospodaření. Nedílnou motivační službou ze strany státu a Evropské unie pro zemědělce a nejen ekologicky hospodařícího je podpora a dotace pro roky 2014 - 2020. Velmi důležitým krokem nejen pro začínajícího zemědělce je analýza trhu v tom daném odvětví, a také SWOT analýza, která nám ukáže pozitivní a negativní stránky podnikání. V závěru této části je pojednáno nejen s pojmem agroturistika, ale i s jejím postavením na trhu a možnostmi jejího využití a dalšího rozvoje. V praktické části je popsán podnikatelský záměr a jednotlivé etapy projektu včetně financování. Finance budou plynout z vlastního i cizího kapitálu, nebo možnosti ucházet se o nevratnou podporu prostřednictvím dotací. Vznik farmy bude mít vliv i na trhu práce, jelikož nově vznikne 5 pracovních míst a obec vejde do podvědomí širší veřejnosti díky aktivitám, které farma bude vyvíjet za účelem propagace produktů a dalšího rozvoje. Dále jsou, zde rozepsány jednotlivé položky, které vedou ke konečnému zhodnocení efektivnosti podnikatelského záměru. Zpracováním teoretické a praktické části diplomové práce se naplní požadavek na cíl práce - navrhnout prosperující rodinnou farmu se zaměřením na chov drůbeže s hypotézou, zda je možné v současné době být konkurenceschopný při dovozu drůbežího masa a vajec ze zahraničí. Závěrem lze konstatovat, že podnikatelský záměr je životaschopný.
Agroturismus v kraji Vysočina
Pilátová, Kristýna ; Navrátilová, Miroslava (vedoucí práce) ; Andrea, Andrea (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá rozvojem venkovského cestovního ruchu a agroturistiky v kraji Vysočina. V cestovním ruchu se objevují nové trendy dbající na ochranu a zachování životního prostředí, mezi které patří, venkovská turistika, agroturistika a ekoagroturistika. První část práce obsahuje teoretická východiska týkající se cestovního ruchu, jeho služeb, subjektů, venkovské turistiky, agroturistiky a podnikání. Výzkumná část práce je zaměřena na poptávku v agroturistice. Je zjišťováno, jaké formy trávení volného času jsou respondenty preferovány, jaké penzum volného času je jimi pro účely cestování po ČR konzumováno, sledována je také jejich znalost nabízených možností venkovské turistiky a agroturistiky. Pojednáno je rovněž o preferencích ohledně ubytování a stravování. Další část práce je věnována tématu podnikání v oblasti agroturistiky. Těžiště práce je zaměřeno na dvě zvolené ekofarmy z kraje Vysočina.
Agroturismus se zaměřením na oblast Jihočeského kraje
Marková, Veronika ; Navrátilová, Miroslava (vedoucí práce) ; Toth, Štefan (oponent)
Tématem bakalářské práce je agroturistika jako oblast podnikatelských příležitostí pro soukromě hospodařící zemědělce. V teoretické části jsou prezentovány názory odborníků na cestovní ruch a jejich hodnocení podmínek pro podnikání v dané oblasti. Práce pojímá danou problematiku z širšího hlediska tzv. venkovské turistiky, která má v našem státě tradici. Její rozvoj se po druhé světové válce načas zastavil, aby pak v šedesátých a sedmdesátých letech lidé opět na tuto tradici svým způsobem navázali. V těchto letech začalo městské obyvatelstvo kupovat a renovovat venkovská stavení a s tím souvisí i určitě změny charakteru venkovských obcí. Oblíbenost venkovské turistiky dokládají výsledky dotazníkového šetření, které je obsahem praktické části práce. Druhou respondentskou skupinou jsou farmáři podnikající v cestovním ruchu a nabízející agroturistiku na svých farmách. Výsledky rozhovorů s osmi farmáři odhalují nejčastější příčiny pomalého rozvoje tohoto druhu podnikání, k čemuž se vrací v hodnotícím duchu následná diskuse. V závěru práce jsou pak naznačeny možnosti rozvoje agroturistiky a podmínky jejího uplatnění na trhu cestovního ruchu
Podnikatelský plán rodinné agroturistické farmy
Šebková, Veronika ; Malý, Michal (vedoucí práce) ; Kateřina, Kateřina (oponent)
Diplomová práce se věnuje tématu Podnikatelský plán rodinné agroturistické farmy. Práce je rozdělena do šesti hlavních kapitol členěných na podkapitoly. Hlavním cílem diplomové práce je zformování podnikatelského plánu na zavedení rodinné agroturistické farmy nedaleko města Tábor. Podnikatelský plán je zpracován tak, aby mohl být v budoucnu realizován. Kapitola teoretická východiska pojednává o charakteristických pojmech spojených s podnikáním a podnikatelským plánem. Také blíže specifikuje venkovský cestovní ruch a táborský region. Vlastní práce poskytuje informace o dílčích krocích, které je nutné podstoupit při zakládání podniku, a o zhodnocení vnějších a vnitřních vlivů prostředí. Prostřednictvím SWOT analýzy byla navržena a následně vybrána strategie S-O neboli maximaxová, jakožto optimální strategie pro podnikatelskou činnost. V souhrnu výsledků je zformovaný podnikatelský plán sestavený podle pravidel stanovených pro sepsání požadavku o dotaci v zemědělství. Důležitou součástí této kapitoly je finanční plán. Plán se zabývá třemi variantami příjmů z poskytovaných služeb. Zatímco varianta A předpokládá 85% využití kapacity, varianta C počítá s pouhými 25%. Zlatou střední cestu představuje varianta B s 55% obsazeností lůžek. Doba návratnosti investice se pohybuje od 12 do 41 měsíců podle zvolené varianty. Na základě zjištěných výsledků lze podnikatelský plán doporučit k realizaci.
Ekonomika malé farmy
Hartlová, Monika ; Malý, Michal (vedoucí práce) ; Kateřina, Kateřina (oponent)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit ekonomickou situaci malé rodinné farmy Bukovjanových v Pročevilech u Březnice. Cíle práce bude dosaženo pomocí aplikace finanční analýzy, která poskytne pokud možno ucelený retrospektivní přehled o ekonomickém zdraví farmy. Finanční analýza je provedena prostřednictvím základních metod finanční analýzy na základě údajů získaných z daňové evidence farmy. Použitými metodami finanční analýzy jsou vertikální, horizontální analýza a analýza poměrových ukazatelů - rentabilita, likvidita, aktivita a zadluženost. Analýza finančního zaměření je prováděna za deset účetních období, konkrétně od roku 2005 do roku 2014. Dále je v analytické části diplomové práce určena návratnost nové investice haly pro ustájení dobytka pomocí vybraných metod hodnocení investic. V analytické části je taktéž provedena prognóza výsledku hospodaření farmy pro následující tři roky 2015, 2016 a 2017. V kapitole shrnutí výsledků jsou uvedeny veškeré výsledky provedených analýz s cílem ohodnotit finanční situaci podniku, jak z pohledu retrospektivního, tak i z pohledu prospektivního. Závěr diplomové práce obsahuje celkové shrnutí práce a v této kapitole jsou taktéž uvedeny návrhy do budoucnosti s cílem růstu farmy a udržení si postavení na trhu.
Emise tuhých znečišťujících látek v chovu drůbeže
JANOUŠEK, Tomáš
Ze zemědělské činnosti vzniká řada nebezpečných odpadů ovlivňující životní prostředí. Jedním z nich je prach produkovaný v živočišné výrobě, zejména ve stájových velkochovech. Emise prachových částic z objektů živočišné výroby má význam především pro nejbližší okolí stájí. Je předmětem konfliktů mezi farmáři a jejich sousedy. Zdrojem prachu ve stájových objektech jsou především krmiva (jemné částice upravených obilnin a usušených rostlin) odpadlé částečky kůže zvířat, krystalky moče a částice výkalů. Cílem této práce je zjistit koncentraci prachu ve velkochovech kuřat na maso. Dále cílem práce je porovnat BAT (Best Available Technique nejlepší dostupné technologie) technologie využívané ve stájích s referenčním dokumentem BREF (Integrated Pollution Prevention and Control - Integrovaná prevence a omezování znečištění). Měření probíhalo na farmě U lesa v Sudoměřicích u Bechyně a na drůbeží farmě v Horním Miletíně.
Možnosti využití lam pro účely agroturistiky na jižní Moravě
Hejmalová, Lucie
Bakalářská práce se zabývá domestikovanými lamami na jižní Moravě. Zaměřuje se na možnosti jejich využití v agroturistice. V úvodu je definována agroturistika. Práce dále popisuje produkční a animoterapeutistický význam chovu lam. Navíc pojednává o taxonomii a morfologii lam. Další kapitola je věnovaná rozdělení jihoamerických lam podle domestikace a následovné charakteristice jednotlivých druhů lam. Je zde probrána i technologie a technika chovu lam a jejich výživa. Pozornost je věnovaná také provozům zabývajících se chovem lam na jižní Moravě, a to Lamacentrum Hády, brněnská lamí farma, chovající lamy alpaky, a Farma u Lamáka, která chová lamy krotké na Blanensku. Je zde uvedeno ekonomické zhodnocení vybraných farem.
Farma v Horní Lipové
Kühnová, Edita ; Mizerová,, Lenka (oponent) ; Petříček, Tomáš (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá zpracováním projektové dokumentace ve fázi dokumentace pro provedení stavby pro stavební objekt SO 01 – Rodinný dům se zázemím. Není zpracována v plném rozsahu, který předepisuje vyhláška č. 62/2013 Sb., kterou se mění vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb. Zahrnuje pouze část A (Průvodní zpráva), B (Souhrnná technická zpráva), C (Situační výkresy), D.1.1 (Architektonicko-stavební řešení) a D.1.3 (Požárně bezpečnostní řešení) přílohy č. 6 této vyhlášky. Nad rámec vyhlášky je zpracováno posouzení objektu z hlediska stavební fyziky. Součástí dokumentace jsou také dvě specializace zpracované v malém rozsahu. Řešený dvoupodlažní objekt s částečným podsklepením je situován na rovinaté části pozemku v obci Lipová-lázně a je dispozičně rozdělen na část rodinného domu s funkcí bydlení a část zázemí pro občasné vaření a stravování více osob.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 61 záznamů.   začátekpředchozí32 - 41dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.