Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 37 záznamů.  začátekpředchozí27 - 36další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Optimální dispozice pracovišť bezpečnostní kontroly cestujících
Bordovský, Lukáš ; Janík, Radomír (oponent) ; Šplíchal, Miroslav (vedoucí práce)
Závěrečná diplomová práce rozebírá jednotlivé prvky pracoviště bezpečnostní kontroly a řeší jejich optimalizaci s ohledem na předpisovou stránku věci a také začlenění do dispozičního řešení stávajících prostor s vizí navýšení poptávky přepravy. Řeší problematiku eliminace elektromagnetického rušení detekčních prostředků pracoviště a navrhuje možné řešení jejich odstranění. Práce je primárně vztažena k letišti Praha – Ruzyně.
Minimalizace rizik úvěrového rozhodovacího procesu banky
Skovajsa, Radek ; Kryštof, Zdeněk (oponent) ; Čižinská, Romana (vedoucí práce)
Práce ve své teoretické části popisuje vývoj českého bankovnictví s důrazem na jeho porevoluční přerod v podmínkách tržní ekonomiky. Na konkrétní případové studii je demonstrován rozhodovací úvěrový proces banky, který je založen na metodice a postupech směřujících k maximální eliminaci úvěrového rizika. Současně je však prezentován i mírně modifikovaný subjektivní názor na rozhodnutí o konkrétním obchodním případu. Je zdůrazněno, že každé rozhodnutí banky musí být v souladu s pravidly ČNB. Závěr celé práce potvrzuje maximální úsilí tuzemských bank o minimalizaci rizik při svém rozhodovacím procesu, což se odráží i v současném stabilním vývoji českého bankovnictví.
A strategy of acrylamide elimination in cereal foods
Belková, Renáta ; Ing.Kristína Kukurová, Ph.D. (oponent) ; Ciesarová, Zuzana (vedoucí práce)
Acrylamide is a carcinogenic substance generated in heat processed food stuff, where the temperature increases over 120 °C. The main acrylamide precursors are carbonyl compounds and the amino acid asparagine. In this diploma work, possible elimination strategies were observed in a bread matrix with an addition of inorganic salts into the basic powder formulation for home bread making. Samples were analyzed from the point of view of acrylamide content as well as their physico-chemical properties and sensory evaluation too. Results show, that the addition of inorganic salts hasn`t expected considerable elimination impact as in the case of model samples. It has been shown the importance of fermentation process, whereas was the amount of acrylamide in bread without yeast added almost 14times higher. The addition of CaCl2 in bread mixture improved the organoleptic quality of final product, as proved in sensory evaluation with simultaneus positive effect on acrylamide reduction in bread.
Vliv přídavných látek na obsah akrylamidu v tepelně opracovaných potravinách
Marková, Lucie ; Ciesarová, Zuzana (oponent) ; Šimko, Peter (vedoucí práce)
Akrylamid je nežádoucí karcinogenní složka tepelně opracovaných potravin, vznikající reakcí monosacharidů a asparaginu. V práci byl sledován vliv amonných a sodných kypřících látek na obsah akrylamidu v perníkách, přičemž byly aplikovány jak samotné tak v kombinaci s L-asparaginázou, která katalyzuje hydrolýzu asparaginu a tím eliminuje tvorbu akrylamidu v matrici. V práci byl také studován vliv vybrané řady anorganických solí na obsah akrylamidu v modelové matrici simulující složení cereálních výrobků. Zároveň byl sledován vliv těchto solí na aktivitu L-asparaginázy s cílem optimalizace podmínek její aplikace v technologii výroby cereálních potravin. Na základě experimentů bylo zjištěno, že je možné zredukovat obsah akrylamidu přídavkem L-asparaginázy o 40 % a anorganickými solemi v rozsahu 30 - 99 %, když nejvyšší účinnost eliminace měli sloučeniny NH4Cl a CaCl2.
Možnosti zamezení vzniku defektů při ohýbání trubek
Procházka, Libor ; Štroner, Marek (oponent) ; Peterková, Eva (vedoucí práce)
Bakalářská práce popisuje nejčastěji se objevující defekty vznikající při ohýbání dílců trubek. První část bakalářské práce se věnuje podrobnému průzkumu těchto nežádoucích jevů. V druhé části je uveden komplexní výčet možností redukce defektů. Pro jednotlivé eliminační metody je uvedena vhodnost a podmínky použití. Závěrem práce je potom přiřazení možností eliminace k jednotlivým typům defektů.
Trvale udržitelné nakládání s komunálním odpadem
Širůček, Vojtěch ; Niesner, Jakub (oponent) ; Klimek, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku nakládání s biologicky rozložitelným komunálním odpadem. V práci je zhodnocen současný stav a způsoby možného nakládání s tímto druhem odpadu. Důraz je kladen především na účelné využití odpadu. Cílem práce je návrh možného řešení eliminace skládkování komunálního odpadu v podmínkách České republiky v souladu s legislativními požadavky Evropské unie.
Vyhodnocení vybraných vlivů na vyřazování a dlouhověkost dojnic
VLACHOVÁ, Iva
Diplomová práce se zabývala vyhodnocením vybraných vlivů na vyřazování a dlouhověkost holštýnských a českých strakatých dojnic na farmě Ing. Bohuslava Vacka ve Vrchotových Janovicích dle příčin vyřazení, věku při prvním otelení, mléčné užitkovosti na první laktaci, celoživotní mléčné užitkovosti a počtu laktací za život. Dále byla v práci vyhodnocena funkční dlouhověkost (od prvního otelení do vyřazení) a celoživotní dlouhověkost (od narození do vyřazení) u vyřazených dojnic a vztah mezi věkem při prvním otelení, mléčnou užitkovostí na první laktaci a celoživotní mléčnou užitkovostí. Do sledování bylo zařazeno 359 kusů dojnic s tržní produkcí mléka vyřazených za období pět let od 1. ledna 2010 do 31. prosince 2014. Z toho bylo 217 kusů holštýnských dojnic a 142 kusů českých strakatých dojnic. Obě plemena byla ustájena ve stejné stáji při stejné výživě. U sledovaného souboru bylo vyřazeno celkem 31,22 % dojnic. Holštýnské dojnice byly nejčastěji vyřazovány z ostatních zdravotních důvodů (28,57 %) a české strakaté dojnice pro poruchy plodnosti (45,77 %). Vyšší mléčné užitkovosti a většího průměrného počtu laktací za život dosahovaly vyřazené holštýnské dojnice oproti dojnicím českým strakatým. Delší celoživotní dlouhověkosti se dožily holštýnské dojnice (63 měsíců) než dojnice české strakaté (53,6 měsíců) a byl mezi nimi zjištěn vysoce významný rozdíl na hladině významnosti p 0,001. Vyšší dlouhověkost a celoživotní mléčnou užitkovost v kg mléka měly holštýnské dojnice otelené ve 25 až 26 měsících a české strakaté dojnice otelené ve 27 až 28 měsících. Vztah mezi věkem při prvním otelení a celoživotní mléčnou užitkovostí se u holštýnských (r = 0,018) i českých strakatých dojnic (r = 0,0434) potvrdil jako nevýznamná závislost a vztah mezi mléčnou užitkovostí na první laktaci a celoživotní mléčnou užitkovostí se u holštýnských (r = 0,3317) i českých strakatých dojnic (r = 0,4436) potvrdil jako vysoce významná závislost (p 0,001).
Odstraňování ztrát ve výrobě ve vybraném podniku
KISSOVÁ, Beáta
Cílem bakalářská práce s názvem "Odstraňování ztrát ve výrobě ve vybraném podniku" bylo analyzovat výrobní proces a odhalit možné ztráty ve výrobě ve firmě Cormen, s. r. o. Byl představen výrobní proces se všemi jeho kroky, postup výrobního toku a zázemí výroby ve firmě. Poté byly hledány možné zdroje ztrát ve výrobě na základě pozorování získaných ve firmě. Ztráty nebyly zásadního charakteru, protože firma se vyvaruje typických chyb spojených s plánováním výroby. Přesto se podařilo nalézt určité potenciální zdroje ztrát a navrhnout opatření jejich odstranění.
Analýza bezpečnosti práce na zemědělské farmě při používání manipulačních prostředků.
ZÁBRANSKÁ, Veronika
Diplomová práce pojednává o problematice bezpečnosti práce a pracovní úrazovosti v oblasti ruční manipulace s břemeny. Pracovní úraz je zapříčiněn souborem několika vzájemně působících faktorů. Tyto faktory jsou považovány za hlavní zdroj a příčinu pracovních úrazů, které ovlivňují vznik pracovních úrazů. Oblasti ?bezpečnost a ochrana zdraví při práci? (dále jen BOZP) se týkají stovky právních předpisů - zákonů, vyhlášek a nařízení vlády, stejně jako směrnic EU. Nejdůležitějším prvkem v ochraně zdraví a bezpečnosti práce je prevence. Povinnost hodnotit riziko je jedním ze základních principů preventivního pojetí politiky BOZP, která je prosazována ve všech zemích EU. Cílem této práce je stanovit na základě analýzy faktorů podílejících se na vzniku pracovních úrazů a na základě provedené analýzy pravidla a doporučení pro zemědělské podniky. Tato pravidla a doporučení mají sloužit jako pomoc při eliminaci vzniku úrazů.
Institut vykázání v kontextu domácího násilí
MIHOLA, Ludvík
Diplomová práce se zabýva Institutem vykázání v kontextu domácího násilí. Úvodní část práce je věnována stručné historii domácího násilí a vymezení jednotlivých pojmu domácího násilí. Dále jsou zde uvedeny orgány zabývající se pomocí a řešením případů domácího násilí. Práce je zaměřena na řešení případu domácího násilí prostřednictvím vykázání násilné osoby ze společného obydlí. Dále jsou v práci popsány věci, které přímo souvisejí s vykázáním nasilné osoby ze spoečného obydlí a s domácím násilím. Podstatná část práce je zaměřena na přesný a nejnovější postup a činnost Policie České republiky v případě vykázání.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 37 záznamů.   začátekpředchozí27 - 36další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.