Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 20 záznamů.  předchozí11 - 20  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Informovanost provozovatelů stravovacích služeb o hygienických požadavcích na stravovací služby
ANDRÁŠIKOVÁ, Nikoleta
Dnešní doba nabízí množství rozličných stravovacích služeb. V současnosti je trendem stravovat se mimo domov. Lidé mají málo času na to, aby si jídlo připravili doma, a tak stále více využívají veřejné stravování (např.: restaurace, pizzerie, bufety, bistra). Tato práce však není zaměřena na strávníka, nýbrž na provozovatele, kteří tyto služby poskytují. Práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části je stručně popsaný vývoj stravovacích služeb a gastronomie, obecný popis systému HACCP-Hazard Ana-lysis Critical Control Points a jeho přínos v praxi. Dále je zde popsán státní zdravotní dozor v rámci hygieny výživy, prostorové požadavky na stravovací služby, legislativa, ale také různé typy onemocnění způsobené nedodržováním správných výrobních a hy-gienických zásad. V práci je také popsána prevence, dezinfekce, dezinsekce a deratiza-ce. V praktické části jsou vyhodnocena data, která jsou získána pomocí dotazníků. Dotazníky byly rozdány osobně, většinou přímo do rukou provozovatelů nebo předáním přes jejich zaměstnance. Cílem práce bylo zjistit informovanost provozovatelů stravo-vacích služeb v Českých Budějovicích o hygienických požadavcích na stravovací služ-by. Zjišťovala jsem, zda mají poskytovatelé stravovacích služeb vypracované postupy založené na principech HACCP a zda mají základní znalosti v oblasti týkající se hygie-nických požadavků na stravovací služby. Z výsledků je zřejmé, že poskytovatelé stravovacích služeb v Českých Budějovicích mají vypracované postupy založené na principech HACCP. Obecná znalost z oblasti hygieny výživy se u provozovatelů stravovacích služeb je na dobré úrovni. Stravovací služby patří do činností epidemiologicky závaž-ných, a proto by měla být znalost provozovatelů v oblasti hygieny výživy na vysoké úrovni. Tato práce je vhodná jako studijní materiál pro provozovatele stravovacích slu-žeb ke zlepšení znalostí v této problematice.
Živnostenské podnikání se zaměřením na veřejné stravování
BOLECHOVÁ, Lucie
Cílem této práce je poukázat na povinnosti a zákonné předpisy pro živnostenské podnikání se zaměřením na veřejné stravování. V praktické části jsem se pomocí dotazníkového šetření snažila zjistit, zda dochází k dodržování daných předpisů a pro zjištěné nedostatky jsem navrhla případné možnosti zlepšení.
Analýza sítě stravovacích zařízení ve vybrané turistické lokalitě
Vítová, Jana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kondrashov, Alexey (oponent)
Práce se zabývá stravovacími službami a analyzuje síť stravovacích zařízení ve vybrané turistické lokalitě, konkrétně v historickém centru města Hradec Králové. Celá práce je rozdělena do pěti kapitol. První z nich popisuje stravovací služby, jejich význam, funkci a rozdělení. Druhá kapitola je věnována městu Hradec Králové, jeho charakteristikám, historii i jeho významu pro cestovní ruch. Třetí kapitola se zabývá charakteristikami sítě stravovacích zařízení v centru Hradce Králové. Následující kapitola podrobněji porovnává dvě vybrané provozovny a to na základě dotazníkového šetření i vlastního průzkumu. Závěrečná kapitola poté hodnotí a shrnuje zjištěné poznatky.
Analýza nabídky biopotravin ve veřejném stravování
KOROUSOVÁ, Radka
Problematikou, kterou se ve své bakalářské práci zabývám, je {\clqq}Analýza nabídky biopotravin ve veřejném stravování``, konkrétně jsem se zaměřila na oblast Písku a nejbližšího okolí. V současnosti zesiluje trend {\clqq}zdravého životního stylu``, kterého jsou biopotraviny již dlouhou dobu nedílnou součástí. Ze všech různých médií se můžeme dozvědět, jak je důležité stravovat se zdravě, chutně a výživně. Lidé si stále více uvědomují význam hodnotného stravování. Spotřebitele motivuje k nákupu biopotravin v prvé řadě zdraví. Biopotraviny můžeme souhrnně označit za vysoce hodnotné a zdravé potraviny. Jsou vyrobené z produktů ekologického zemědělství, v němž se nepoužívají umělá hnojiva, chemické přípravky, postřiky, hormony ani umělé látky. Marketingový výzkum jsem prováděla nahodile prostřednictvím osobního dotazování a dotazování prostřednictvím emailu. Podařilo se mi získat 45 vyplněných dotazníků. V dané oblasti nabízí biopotraviny 4 restaurace. Ty vedl k zavedení biopotravin především zdravý životní styl. Z převážné části však ve vybrané oblasti nejsou biopotraviny k přípravě jídel v restauracích používány. Věří, že největší překážkou je cena biopotravin a provozovatele by k jejich zavedení vedl především vyšší zájem ze strany zákazníků.
Analýza nabídky biopotravin ve stravování mimo domov
JEDLIČKOVÁ, Klára
Cílem práce je provedení anylýzy nabídky biopotravin ve stravování mimo domov. Veškeré informace byly získány dotazováním, následně zpracovány a vyhodnoceny. Na závěr jsem navrhla několik řešení na zlepšení situace.
Analýza nabídky biopotravin ve veřejném stravování
PETROVICKÁ, Blanka
Bakalářská práce je zahrnuta do řešení výzkumného záměru ZF JU MSM 6007665806. Je výsledkem vlastního výzkumu zaměřeného na analýzu nabídky biopotravin ve veřejném stravování. Průzkum byl proveden v hlavním městě Praze, bylo dotázáno 52 restauračních zařízení. Většina oslovených restaurací biopotraviny nenakupuje, přesto věří, že mají budoucnost ve stravovacím sektoru.
Segmentace trhu veřejného stravování
Zatyko, Petr ; Koudelka, Jan (vedoucí práce) ; Pejzl, David (oponent)
Cílem mé diplomové práce bylo zanalyzovat trh veřejného stravování, resp. pohostinských zařízení, a především pak jeho spotřebitele, mezi nimiž jsem objevoval některé typické skupiny (tržní segmenty), odhaloval jejich význačné charakteristiky a na jejich základě stanovil příslušná marketingová doporučení. To vše se zaměřením především na regiony Prahy a Středočeského kraje.
Analýza možnosti stravování zaměstnanců
Zrcková, Kateřina ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce)
Diplomová práce charakterizuje stravovací služby, především pak účelové stravování a hlavně jeho největší část - zaměstnanecké stravování. Stručně popisuje jeho vývoj a současný stav. Popisuje možnosti stravování zaměstnanců na letišti Praha Ruzyně, konkrétně ve dvou největších společnostech ČSA a.s. a Správa Letiště Praha, s.p.. Závěr práce se věnuje průzkumu spokojenosti zaměstnanců letiště Praha Ruzyně s nabízeným (poskytovaným) závodním stravováním.
Podnikání ve veřejném stravování v U. S. A.
Bečvarovský, Matěj ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kruisová, Hana (oponent)
Charakteristika odvětví veřejného stravování, jako důležité součásti cestovního ruchu i národní ekonomiky U. S. A. Práce nastiňuje problémy a náležitosti, se kterými se potýkají podnikatelé v U. S. A. , kteří se rozhodnou otevřít restauraci, rychlé občerstvení nebo jiný podnik veřejného stravování. Uvedený podnikatelský plán provozovny Healthy Choice zdůrazňuje důležitost zodpovědné přípravy a pečlivého plánování při otevření nové provozovny.
Nové marketingové koncepty ve stravovacích službách
Zadražil, Aleš ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Hořavková, Hana (oponent)
Diplomová práce představuje vybrané marketingové koncepty ve stravovacích službách, v jejichž rámci se zaměřuje na vybrané provozovny, které zkoumá z hlediska jejich marketingového konceptu a poskytovaných služeb.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 20 záznamů.   předchozí11 - 20  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.