Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 30 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Sladká Francie - historie francouzského cukrářství
Šošolíková, Klára ; Nováková, Sylva (vedoucí práce) ; Klinka, Tomáš (oponent)
Bakalářská práce se zabývá cukrářským uměním jakožto francouzským kulturním fenoménem. První část práce je zaměřena na historický vývoj francouzského cukrářství a analýzu fundamentálních receptur, které tvoří základ mnoha francouzských dezertů. Práce dále pojednává o typických francouzských cukrářských výrobcích, a to jak o celosvětově známých dezertech, tak o některých ryze regionálních specialitách. Praktickou částí této práce bylo představení výukových aktivit a vytvoření pracovních listů zaměřených na francouzské cukrářství.
Knihovna
Kavečková, Hana ; Jelínek, Petr (oponent) ; Struhala, Karel (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá návrhem a vypracováním projektové dokumentace veřejné knihovny v Ivanovicích na Hané. Stavba je navržena jako čtyřpodlažní objekt s částečným podsklepením. Půdorys budovy tvoří obdélník. Objekt je zastřešen jednoplášťovou vegetační plochou střechou. V suterénní části převažuje plošně plocha archivu a technického zázemí budovy. V prvním podlaží nadzemní části se nachází část pro veřejnost i zaměstnance. Oddělenou částí je provoz cukrárny, který má samostatné hygienické zázemí pro zaměstnance i veřejnost. Nachází se zde prostorná vstupní hala, ze které je přístup do jednotlivých podlaží. Ve druhém nadzemním podlaží se nachází volný výběr knih i dětské oddělení a nad prostorem cukrárny je přednáškový sál se zázemím. Ve třetím nadzemním podlaží se nachází ředitelství knihovny a studovny s čítárnou. Na všech podlažích je hygienické zázemí pro veřejnost. Nosnou konstrukci objektu tvoří monolitický železobetonový skelet, který je vyplněn zdivem z akustických keramických bloků v nadzemních podlažích. V suterénu tvoří nosnou konstrukci železobetonové stěny a stěny ze ztraceného bednění. Stropy jsou zhotoveny z železobetonových předpjatých panelů. Objekt je založen na základových patkách a v části výtahových šachet je základovou konstrukcí železobetonová deska. Obvodové zdivo je zatepleno v suterénní části XPS polystyrenem, v nadzemní části deskami z minerální vaty a provětrávanou fasádou.
Podnikatelský plán na založení cukrárny s ruční výrobou v Šumperku
Rambousková, Ivona ; Ptáček, Roman (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení cukrárny s ruční výrobou ve městě Šumperk. První, teoretická část práce, je zaměřena na vymezení základních pojmů v oblasti myšlenky a vymezení činnosti, podnikatelského plánu a jeho struktury, zejména pak analytických a evaluačních metod využitých ve druhé kapitole. Analytická část práce obsahuje zpracování analýz vnějšího, oborového a vnitřního prostředí za pomocí sběru sekundárních a primárních dat formou vlastního marketingového průzkumu u potencionálních zákazníků. Návrhová část detailněji vypracovává zvolenou strategii a navazující dílčí části plánu pro založení cukrárny tak, aby byl projekt realizovatelný a životaschopný.
Studium vybraných technologických vlastností lékořicové hmoty
Gajdušek, Martin ; Vítová, Eva (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem vybraných technologických vlastností lékořicové hmoty. Mikroskopickým pozorováním bylo zjištěno, že při obsahu více než 10 % rozvařených škrobových zrn nebo při obsahu více než 30 % nenabobtnalých zrn nedosahuje hmota požadovaných vlastností pro další zpracování. Technologický úbytek během sušení je závislý především na čase, avšak i na umístění v sušárně, a to jak výškově, tak prostorově. Nejvyššího technologického úbytku bylo dosaženo především v nejvyšších polohách v sušárně. Kapalinovou chromatografií bylo stanoveno 11,8 % glukózy, 9,2 % fruktózy, 23,3 % sacharózy v lékořicové hmotě před vařením; 11,9 % glukózy, 9,4 % fruktózy, 22,6 % sacharózy v uvařené hmotě; 12,7 % glukózy, 10,8 % fruktózy a 20,1 % sacharózy v usušených lékořicových výrobcích.
Podnikatelský plán na založení cukrárny s ruční výrobou v Šumperku
Rambousková, Ivona ; Ptáček, Roman (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení cukrárny s ruční výrobou ve městě Šumperk. První, teoretická část práce, je zaměřena na vymezení základních pojmů v oblasti myšlenky a vymezení činnosti, podnikatelského plánu a jeho struktury, zejména pak analytických a evaluačních metod využitých ve druhé kapitole. Analytická část práce obsahuje zpracování analýz vnějšího, oborového a vnitřního prostředí za pomocí sběru sekundárních a primárních dat formou vlastního marketingového průzkumu u potencionálních zákazníků. Návrhová část detailněji vypracovává zvolenou strategii a navazující dílčí části plánu pro založení cukrárny tak, aby byl projekt realizovatelný a životaschopný.
Penzion pro seniory
Juríková, Veronika ; Utíkal, Aleš (oponent) ; Utíkalová, Ivana (vedoucí práce)
V diplomové práci je řešena novostavba penzionu pro seniory. Tato diplomová práce má za cíl vypracovat projektovou dokumentaci pro provádění stavby. Jedná se o samostatně stojící objekt na rovinatém pozemku. Penzion má jedno podzemní a tři nadzemní podlaží. V podzemním podlaží se nachází technické vybavení penzionu a sklady. V prvním nadzemním podlaží jsou umístěny služby pro veřejnost cukrárna a kavárna, kadeřnictví, dále je zde jídelna. Druhé a třetí nadzemní podlaží je určeno pro ubytování seniorů v jednolůžkových a dvoulůžkových bytech. Dále jsou zde společenské místnosti a zázemí penzionu. Nosnou konstrukci tvoří keramické zdivo tloušťky 300 mm a železobetonové sloupy. Zdivo a sloupy jsou založeny na základových pasech z prostého betonu a na betonových patkách. Penzion je zastřešen pultovou střechou. Objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem.
Penzion pro seniory
Doležal, Petr ; Utíkal, Aleš (oponent) ; Utíkalová, Ivana (vedoucí práce)
V diplomové práci je řešena novostavba penzionu pro seniory. Tato diplomová práce má za cíl vypracovat projektovou dokumentaci pro provádění stavby. Jedná se o samostatně stojící objekt na rovinatém pozemku. Penzion má jedno podzemní a tři nadzemní podlaží. V podzemním podlaží se nachází technické vybavení penzionu a sklady. V prvním nadzemním podlaží jsou umístěny služby pro veřejnost (cukrárna a kavárna, manikúra a pedikúra, lékárna a kadeřnictví), dále je zde jídelna, zázemí penzionu včetně kanceláře a recepce. Druhé a třetí nadzemní podlaží je určeno pro ubytování seniorů v jednolůžkových a dvoulůžkových bytech. Dále jsou zde společenské místnosti a zázemí penzionu. Nosnou konstrukci tvoří keramické zdivo tloušťky 250 a 300 mm a železobetonové sloupy. Zdivo a sloupy jsou založeny na základových pasech z prostého betonu a na betonových patkách. Penzion je zastřešen dvouplášťovou šikmou střechou s nosnou konstrukcí z dřevěných příhradových vazníků. Fasáda objektu je z části řešena jako provětrávaná. Objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem.
Podnikatelský záměr pro rozvoj cukrárny
Réblová, Monika ; Ing.Irena Adamusová (oponent) ; Konečná, Zdeňka (vedoucí práce)
Hlavním cílem diplomové práce je návrh strategie malé cukrárny. Práce navrhuje změny, které by pomohly cukrárně v jejím dalším rozvoji. Nejdříve je práce zaměřena na teoretické poznatky, které jsou následně v praktické části využity při analýze současného stavu.
Rodinný dům s cukrárnou
Šubrtová, Michaela ; Matoušková, Ilona Kalivodová (oponent) ; Kalousek, Lubor (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je zpracování stavebně technické části projektové dokumentace pro realizaci novostavby rodinného domu s cukrárnou v obci Květnice. Objekt je určen pro pětičlennou rodinu. Navržený dům má dvě nadzemní podlaží. Je navržen jako samostatně stojící na rovinatém terénu. Nosný systém objektu je navržen ze systému Porotherm. Střecha nad cukrárnou je plochá, nad RD je řešena novodobým vazníkovým krovem. Na střešní krytinu je použit systém Bramac.
Analýza trhu cukrovinek v České republice z pohledu retail auditu
Konečná, Eva ; Vávra, Oldřich (vedoucí práce) ; Navrkalová, Jana (oponent)
Diplomová práce si klade za cíl provést komplexní analýzu trhu cukrovinek v České republice jako jednoho z největších a nejdynamičtějších trhů. Pro potřeby této analýzy bylo využito metodologie maloobchodního auditu, jehož data umožňují detailní zmapování specifik trhu, které je zcela objektivní a nestranné. Analýza začíná na makro úrovni trhu cukrovinek a zachycuje jeho postavení v FMCG sektoru, poté se zaměřuje na konkrétní kategorii trhu cukrovinek - na čokoládové cukrovinky, kde jde ještě více do detailu až na úroveň konkrétních výrobků na trhu tabulkových čokolád. Jako doplněk metodologie retail auditu slouží vlastní spotřebitelský výzkum, který celou analýzu rozšiřuje o pohled a vnímání spotřebitele. Vedle detailní analýzy trhu cukrovinek poukazuje práce na veliký přínos maloobchodního auditu, zároveň ale s pomocí spotřebitelského výzkumu zachycuje oblasti výzkumu trhu, které naopak svými daty nepokrývá.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 30 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.