National Repository of Grey Literature 23 records found  beginprevious13 - 22next  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
Identifikace prevenčního potenciálu živnostenských odpadů v ČR a jeho uplatnění v praxi: Živnostenský odpad
Markent, Praha ; ENZO, Praha ; SLEEKO, Praha ; Černík, Bohumil ; Kotoulová, Zdenka
Závěrečné výsledky komplexního výzkumného šetření, které bylo zahájeno v roce 2008. Zpráva zahrnuje analýzu 11 odvětvových skupin a 43 odvětvových podskupin. Počty zahrnutých organizací: "drobná výroba" 135, "prodej a servis automobil" 94, "markety" 66, "ubytování a stravování" 108, "doprava" 44 , "úřady" 79 , "školy" 114 , "zdravotní a sociální zabezpečení" 60, "nakládání s odpady " 58 , "sportovní zařízení " 12 a "pěstování rostlin" 11. Zpráva předkládá podrobné grafické zobrazení výsledků výzkumu podle jednotlivých otázek za všechny skupiny a souhrnné tabulky pro jednotlivé skupiny. Výsledky šetření jsou určeny pro stanovení produkce živnostenských/komunálních odpadů na daném území a pro optimalizaci databáze ukazatelů měrné produkce živnostenských odpadů.
Identifikace prevenčního potenciálu živnostenských odpadů v ČR a jeho uplatnění v praxi: Metodika přípravy projektů a demonstrační projekty prevence živnostenských odpadů
Centrum čistší produkce, Brno ; ENZO, Praha ; SLEEKO, Praha ; Šlesinger, Josef ; Černík, Bohumil ; Kotoulová, Zdenka
Cílem je vytvoření podmínek pro uplatnění preventivního principu ochrany životního prostředí v programech rozvoje živnostenské sféry, podporu revitalizace a restrukturalizace živností. Je popsána strategie získávání podniku, analýza vstupů a výstupů v podniku, problematické úseky získání údajů nezbytných pro vypracování projektu, zavádění metodiky čistší produkce vlastními pracovníky podniky. V přílohách jsou uvedeny projekty čistší produkce.
Identifikace prevenčního potenciálu živnostenských odpadů v ČR a jeho uplatnění v praxi: Živnostenský odpad
Markent, Praha ; ENZO, Praha ; SLEEKO, Praha ; Černík, Bohumil ; Kotoulová, Zdenka
Výsledky komplexního výzkumného šetření, které bylo realizováno v ČR v roce 2008 a zabývalo se nakládání s odpady mezi živnostníky. Zpráva zahrnuje analýzu 6 odvětvových skupin a 26 odvětvových podskupin. Skupina "drobná výroba" zahrnuje 135 organizací, skupina "prodej a servis automobil" zahrnuje 94 organizací, skupina "markety" zahrnuje 66 organizací, skupina "ubytování a stravování" zahrnuje 108 organizací, skupina "doprava" 44 organizace a skupina "úřady" 79 organizací. Zpráva předkládá podrobné grafické zobrazení výsledků výzkumu podle jednotlivých otázek za všechny skupiny a souhrnné tabulky pro drobnou výrobu.
Analysis of catering establishments in chosen tourist destination
Vítová, Jana ; Mlejnková, Lena (advisor) ; Kondrashov, Alexey (referee)
This bachelor's thesis deals with catering services and analyses the network of catering facilities in chosen tourist destination, particularly in the historical centre of Hradec Králové. The work is divided into five chapters. The first one focuses on catering services, their importance, function and division. The second chapter describes Hradec Králové, its history and its importance for tourism. The third chapter includes characteristic information about the network of catering facilities in the centre of Hradec Králové. In the following chapter there are two particular restaurants compared according to questionnaire and my own research. The last chapter includes the evaluation and findings.
Analysis of the Supply of Biofood in Outdoor Boarding
KOROUSOVÁ, Radka
The theme of my bachelor work was {\clqq}Analysis the supply of organic foods in community feeding``. The area that I have explored was the town Pisek and the nearest surround. Today is ``the healthy lifestyle{\crqq} even stronger, and the organic food is the symbol of this lifestyle. Every little child knows, that is really important, to eat healthy and tasty food with high nutrition. The people have found the sense and magic of nutrition food. The consumers are motivated first with their healthy, to buy the organic food. If we want to describe the organic foods, they are made of ecological agriculture and their sense is to respect the nature and animals mainly. By the ecological agriculture are use any chemical fertilizers, insecticides, hormones and synthetic supports. The marketing research was made by personal and email questioning with accidental sampling. I have managed to get 45 complete fill in questionnaires. In these questionnaires only 4 restaurants are cooking their meals with organic foods. And they are motivated mainly with the healthy lifestyle. However, the main part of them doesn{\crq}t use organic food for cooking. They believe that the biggest problem is the price of organic foods, that is much higher, then the price of common foods. They answer that main higher interest theirs customers will lead in introduction organic foods in their menu.
Analysis of the Supply of Biofood in Outdoor Boarding
JEDLIČKOVÁ, Klára
The goal is the implementation analysis offer organic food in meals away from home. Any information obtained by asking, then processed and evaluated. In conclusion, I proposed several solutions to improve the situation.
Analysis of the Supply of Biofood in Community Feeding
PETROVICKÁ, Blanka
Bakalářská práce je zahrnuta do řešení výzkumného záměru ZF JU MSM 6007665806. Je výsledkem vlastního výzkumu zaměřeného na analýzu nabídky biopotravin ve veřejném stravování. Průzkum byl proveden v hlavním městě Praze, bylo dotázáno 52 restauračních zařízení. Většina oslovených restaurací biopotraviny nenakupuje, přesto věří, že mají budoucnost ve stravovacím sektoru.
Segmentation of the community feeding market
Zatyko, Petr ; Koudelka, Jan (advisor) ; Pejzl, David (referee)
The main goal of this diploma paper is to analyze community feeding (or restaurant) market in Czech republic, to characterize its consumers, to group them into the segments and to create a marketing strategy for each of these segments.
The activity analysis the gastronomic services in the workplaces
Zrcková, Kateřina ; Mlejnková, Lena (advisor)
The thesis characterizes the catering services. Especially the purpose catering and its largest part, which is - employee's catering. It shortly describes its development and present condition. It describes the possibilities of catering services at the Prague Ruzyne airport / particularly concentrating on the two biggest companies CSA a.s. and Prague airport/. The conclusion of the diploma work is focused on the satisfaction of the employees with offered catering services at the airport Prague.
Podnikání ve veřejném stravování v U. S. A.
Bečvarovský, Matěj ; Mlejnková, Lena (advisor) ; Kruisová, Hana (referee)
Charakteristika odvětví veřejného stravování, jako důležité součásti cestovního ruchu i národní ekonomiky U. S. A. Práce nastiňuje problémy a náležitosti, se kterými se potýkají podnikatelé v U. S. A. , kteří se rozhodnou otevřít restauraci, rychlé občerstvení nebo jiný podnik veřejného stravování. Uvedený podnikatelský plán provozovny Healthy Choice zdůrazňuje důležitost zodpovědné přípravy a pečlivého plánování při otevření nové provozovny.

National Repository of Grey Literature : 23 records found   beginprevious13 - 22next  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.