Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Fenomén antihrdinů v současných televizních seriálech Kvalitativní výzkum recepce seriálu Breaking Bad
Turnová, Zuzana ; Reifová, Irena (vedoucí práce) ; Hladík, Radim (oponent) ; Bednařík, Petr (oponent)
Diplomová práce pojednává o fenoménu antihrdinů v současných televizních seriálech. Tento fenomén pak daný text objasňuje prostřednictvím kvalitativního výzkumu divácké recepce seriálu Breaking Bad. Cílem výzkumu je porozumět motivacím diváků pro výběr a sledování seriálů s hlavním protagonistou, jehož je možné charakterizovat jako antihrdinu. Jedná se tedy o výzkum publika, který v první řadě identifikuje aspekty těchto seriálů, které jsou pro jejich diváky nejvíce atraktivní. Dále pak výzkum objasňuje postoje diváků k postavám typu antihrdiny, neboť velmi časté zobrazování podobných hrdinů současnými seriálovými narativy svědčí o jejich značné popularitě ze strany seriálového publika. Výstupem této práce je tedy vyhodnocení diváckých motivací pro sledování podobně laděných seriálů a identifikace jejich pro diváky nejatraktivnějších aspektů.
Charakteristika Malajsie a její ekonomická spolupráce s EU s důrazem na produkci kaučuku a palmového oleje
Turnová, Zuzana ; Neuwirthová, Magda (vedoucí práce) ; Láznička, Libor (oponent)
Cílem bakalářské práce je obecně charakterizovat Malajsijskou federaci a popsat vývoj ekonomické spolupráce tohoto státu s Evropskou unií. Práce se také soustředí na prognózu budoucího vývoje zahraničního obchodu Malajsie. V celém textu je patrný význam dvou zdejších strategických surovin pro ekonomiku Malajsijské federace. Jedná se o palmový olej a kaučuk. Obě komodity jsou zde produkovány a jsou také hojně vyváženy do celého světa. Proto je palmovému oleji a kaučuku v práci věnována zvláštní kapitola a suroviny jsou zohledněny také v prognóze budoucího vývoje zahraničního obchodu Malajsie.

Viz též: podobná jména autorů
3 Turnová, Zuzana
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.