Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Elektronické bankovnictví v ČR a jeho možnosti
Černý, Martin ; Matuštík, Ondřej (vedoucí práce) ; Richtrmocová, Klára (oponent)
Bakalářská práce se zabývá nejpoužívanějšími formami elektronického bankovnictví, které bankovní instituce nabízejí v České republice i v zahraničí. V teoretické části je popsán vývoj elektornického bankovnictví a výhody, které tento produkt nabízí pro bankovní instituce a pro jejich klienty. Praktická část je zaměřena na polemiku s názory publicisty Nicholase G. Carra. Jeho publiková články jsou v práci konfrontovány s názory odborné veřejnosti IT a s vlastním úsudkem autora, který argumentuje obecnými výhodami užívání informačních systémů pro banky.
Faktory ovlivňující cenovou hladinu v ČR, konvergence cenových hladin v kontextu vstupu ČR do evropské měnové unie
Richtrmocová, Klára ; Vošická, Zdenka (vedoucí práce) ; Bureš, Jan (oponent)
Česká republika se společně s dalšími devíti evropskými státy automaticky účastní třetí fáze hospodářské a měnové unie, což znamená, že souhlasí s přijetím jednotné evropské měny. Mezi názory, proč nepospíchat s přijetím eura, patří otázky reálné a nominální konvergence. V této diplomové práci sleduji vztah mezi reálnou a nominální konvergencí pomocí Balassa-Samuelsonového efektu. Cílem práce je odpovědět na otázku, zda po přijetí jednotné evropské měny ?hrozí? v České republice vyšší míra inflace. V teoretické části se věnuji problematice Balassa-Samuelsonového efektu a jeho vlivu na plnění maastrichtského kritéria cenové stability. Jedna z kapitol je věnována příkladu konvergence Portugalska, které již jednotnou evropskou měnu v hotovostní podobě přijalo v roce 2002 a je jak rozlohou, počtem obyvatel tak i ekonomickými charakteristikami podobné České republice. V empirické části se pokusím pomocí analýzy časových řad odhadnout budoucí hodnoty CPI u jednotlivých skupin spotřebního koše podle dosavadního vývoje CPI.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.