Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Výživa z hlediska zdraví, vzhledu a sportovních výkonů pro aktivní ženy a muže středního věku.
Lichnovský, Miroslav ; Bunc, Václav (vedoucí práce) ; Skalská, Marie (oponent)
Název: Výživa z hlediska zdraví, vzhledu a sportovních výkonů pro aktivní muže a ženy středního věku. Cíl práce: Cílem práce je zhodnocení významu stravy z hlediska zdraví, vzhledu a sportovních výkonů u konkrétní věkové skupiny lidí. Metody: Bakalářská práce teoretického stylu je zaměřena na vyhledávání dostupných studijních pramenů a jejich rešerší, shromáždění publikací, článků, koncepčních materiálů a dalších písemných i elektronických podkladů, týkajících se základních složek potravy, výživy z energetického hlediska, základních stravovacích doporučení, časových aspektů příjmu potravy i o doplňcích výživy. Výsledky: Výsledkem této bakalářské práce je základní přehled z oblasti výživy a stravovacích návyků. Klíčová slova: Výživa, životospráva, životní styl, obezita, BMI, jídelníček, bazální metabolismus.
Vliv stravovacích návyků na změnu tělesného složení - tělesná hmotnost, tělesný tuk, svalová hmota a tělesná voda.
Lichnovský, Miroslav ; Bunc, Václav (vedoucí práce) ; Kinkorová, Ivana (oponent)
Název: Vliv stravovacích návyků na změnu tělesného složení - tělesná hmotnost, tělesný tuk, svalová hmota a tělesná voda Cíl práce: Cílem této práce je ovlivnit změny v tělesném složení u žen různého věku, tělesné hmotnosti, zaměstnání a pohybového režimu. Úpravou stravovacích návyků redukovat množství tělesného tuku při zachování svalové hmoty. Metody: Základní stravovací doporučení upravující vzájemný poměr makroživin a časové aspekty příjmu potravy dle obecného doporučení pro redukci tělesné hmotnosti. Pro hodnocení tělesného složení je využita bioimpedanční metoda a současně jsou hodnoceny vybrané obvody. Na základě těchto údajů byl vypracován individuální stravovací plán pro každou ženu a byl průběžně vyhodnocován efekt diety. Studie se účastnilo šest žen. Čtyři s nadváhou a obezitou s hmotností 92 ± 17 kg a BMI 35 ± 4 kg/ . Dvě s normální hmotností 60 ± 2 kg a BMI 22,5 ± 0,5 kg/ . Průměrný věk žen 40 ± 15 let. Výsledky: Po aplikaci individuální diety v době trvání tří měsíců jsme našli významné změny u žen s vyšší tělesnou hmotností. Zredukovaly tělesnou hmotnost o 6 ± 1kg a tělesný tuk o 5 ± 1kg. Dále došlo u těchto osob k snížení obvodu pasu o 5 ± 2cm a boků o 4 ± 2cm. U zbylých dvou osob s normální tělesnou hmotností jsme nenašli významné změny sledovaných parametrů. Klíčová slova:...
Vliv stravovacích návyků na redukci tělesného tuku
Lichnovský, Miroslav ; Bunc, Václav (vedoucí práce) ; Kinkorová, Ivana (oponent)
Název: Vliv stravovacích návyků na redukci tělesného tuku Cíl práce: Cílem této práce je dosáhnout redukci tělesného tuku prostřednictvím vhodných stravovacích návyků. Získané teoretické vědomosti aplikovat do praxe na šest žen různého věku a pohybového režimu. Informovat o postupech této intervence. Ověřit platnost teoretických poznatků v praxi. Dosáhnout požadovaných výsledků. Metody Základní stravovací doporučení, vzájemný poměr makroživin a časové aspekty příjmu potravy. Dále bioimpedanční měření na přístroji In Body 230 a měření tělesných obvodů páskovou metodou pro zjištění výchozího stavu zkoumaných žen a pro následné kontroly jejich průběžného stavu po stanovených intervalech. Vypracování jídelníčku pro každou z těchto žen a vyhodnocování průběžného stavu. Výsledky: Výsledkem této diplomové práce je uskutečnění změn ve stravovacích návycích, které povedou k dosažení redukce tělesného tuku. Dílčími výsledky jsou protokoly z průběžného měření na přístroji In Body 230 ve sportovně zdravotním centru Lunacor s.r.o. v Kroměříži a fitcentru Fit2b s.r.o. v Praze 8 - Bohnicích. Klíčová slova: Výživa, životospráva, životní styl, obezita, BMI, jídelníček, bazální metabolismus, poměr živin, stravovací návyky, redukce, tělesná hmotnost, tělesný tuk, svalová hmota, tělesná voda, energetický příjem,...
Výživa z hlediska zdraví, vzhledu a sportovních výkonů pro aktivní ženy a muže středního věku.
Lichnovský, Miroslav ; Bunc, Václav (vedoucí práce) ; Skalská, Marie (oponent)
Název: Výživa z hlediska zdraví, vzhledu a sportovních výkonů pro aktivní muže a ženy středního věku. Cíl práce: Cílem práce je zhodnocení významu stravy z hlediska zdraví, vzhledu a sportovních výkonů u konkrétní věkové skupiny lidí. Metody: Bakalářská práce teoretického stylu je zaměřena na vyhledávání dostupných studijních pramenů a jejich rešerší, shromáždění publikací, článků, koncepčních materiálů a dalších písemných i elektronických podkladů, týkajících se základních složek potravy, výživy z energetického hlediska, základních stravovacích doporučení, časových aspektů příjmu potravy i o doplňcích výživy. Výsledky: Výsledkem této bakalářské práce je základní přehled z oblasti výživy a stravovacích návyků. Klíčová slova: Výživa, životospráva, životní styl, obezita, BMI, jídelníček, bazální metabolismus.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.