Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 13 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Způsoby analýzy složení lidského těla
Krátká, Veronika ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá složením lidského těla a způsoby jeho analýzy. Teoretická část je zaměřena na základní živiny potravy, výživová doporučení, energetickou potřebu organismu, složení lidského těla a metody pro stanovení složení těla. Experimentální část obsahuje porovnání dvou metod pro stanovení složení těla – metoda bioelektrické impedance a metoda NIR-spektrofotometrie. Další část je věnována studii úrovně stravovacích návyků skupiny studentů, skládající se z vyhodnocení týdenních jídelníčků a dotazníků zaměřených na konzumaci vybraných potravin.
Výběr vhodných autochtonních kvasinek pro výrobu vína
Krátká, Veronika ; Babák, Libor (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce byl výběr vhodných autochtonních kvasinek pro výrobu vína. Testované kvasinky byly izolovány z hroznů, které poskytlo vinařství Maňák Žádovice. Dále byly testovány kvasinky, izolované v rámci diplomových prací z let 2009 – 2012, a pro srovnání jedna komerční kvasinka. V teoretické časti je kladen důraz na technologii výroby vína, zejména na kvašení. Dále je práce zaměřena na kvasinky, jejich metabolismus a taxonomii. Byl popsán princip metody PCR-RFLP, a princip metod využitých pro charakterizaci vlastností kvasinek. V rámci experimentální části byla provedena izolace kvasinek, jejich identifikace pomocí RFLP-PCR a byly provedeny fyziologické testy pro výběr nejvhodnější kvasinky do procesu výroby vína.
Regionální zpravodajství ČT v letech 1992 - 2012 pohledem pracovníků televize
Krátká, Veronika ; Franc, Martin (vedoucí práce) ; Krátká, Lenka (oponent)
Hlavním cílem této práce je popsat historii a vývoj regionálního zpravodajství České televize v letech 1992 až 2012 s využitím výpovědí přímých pracovníků ČT podílejících se na tomto zpravodajství nad rámec dostupných zdrojů a tím rozšířit množství informací k této problematice. K dosažení těchto informací bylo použito metody orální historie a následné ověření takto získaných informací z odborné literatury, diplomových prací, ročenek, výročních zpráv a jiných pramenů v této práci specifikovaných. Výsledkem této práce je rozšíření a doplnění nových skutečností a informací k historii regionálního zpravodajství České televize zejména interního charakteru dosud nedostupné z dostupných odborných publikací nebo veřejných zpráv a dat ČT. Jde zejména o informace charakteru mezilidských vztahů v regionálním zpravodajství, snahou o vnější ovlivňování chodu a tematického zaměření redakcí a konkrétního technického a strukturálního vývoje jednotlivých krajských redakcí. Klíčová slova Česká televize, ČT, ČST, narátor, redaktor, regionální zpravodajství, regiony, kraje, Večerník, Události, Události v regionech.
Vykazování goodwillu ve vybraných systémech finančního výkaznictví
Krátká, Veronika
Vykazování goodwillu ve vybraných systémech finančního výkaznictví. Diplomová práce. Brno, 2016. Diplomová práce je zaměřena na vznik, vykazování a následné nakládání s goodwillem v rámci české účetní legislativy, Mezinárodních standardů účetního výkaznictví, amerických Všeobecně uznávaných účetních principů a britských Vše-obecně uznávaných účetních principů. Práce je členěna do dvou částí. V teoretické části jsou popsány jednotlivé oblasti v rámci zmíněných systémů finančního výkaznictví. Druhá část je zaměřena na praktickou aplikaci poznatků zjištěných v rámci teoretické části. Na základě analyzovaných standardů zabývajících se vykazováním goodwillu je provedeno srovnání a vyhodnoceny oblasti, ve kterých v rámci vybraných systémů existují rozdíly.
Výběr vhodných autochtonních kvasinek pro výrobu vína
Krátká, Veronika ; Babák, Libor (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce byl výběr vhodných autochtonních kvasinek pro výrobu vína. Testované kvasinky byly izolovány z hroznů, které poskytlo vinařství Maňák Žádovice. Dále byly testovány kvasinky, izolované v rámci diplomových prací z let 2009 – 2012, a pro srovnání jedna komerční kvasinka. V teoretické časti je kladen důraz na technologii výroby vína, zejména na kvašení. Dále je práce zaměřena na kvasinky, jejich metabolismus a taxonomii. Byl popsán princip metody PCR-RFLP, a princip metod využitých pro charakterizaci vlastností kvasinek. V rámci experimentální části byla provedena izolace kvasinek, jejich identifikace pomocí RFLP-PCR a byly provedeny fyziologické testy pro výběr nejvhodnější kvasinky do procesu výroby vína.
Způsoby analýzy složení lidského těla
Krátká, Veronika ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá složením lidského těla a způsoby jeho analýzy. Teoretická část je zaměřena na základní živiny potravy, výživová doporučení, energetickou potřebu organismu, složení lidského těla a metody pro stanovení složení těla. Experimentální část obsahuje porovnání dvou metod pro stanovení složení těla – metoda bioelektrické impedance a metoda NIR-spektrofotometrie. Další část je věnována studii úrovně stravovacích návyků skupiny studentů, skládající se z vyhodnocení týdenních jídelníčků a dotazníků zaměřených na konzumaci vybraných potravin.
Kongresový cestovní ruch ČR se zaměřením na využití hybridních konferencí
Krátká, Veronika ; Jarolímková, Liběna (vedoucí práce) ; Vaško, Martin (oponent)
Tato diplomová práce se zaměřuje na kongresový cestovní ruch v České republice. Přináší souhrnně jeho statistiky a další důležité informace. Dále se zaměřuje na kongresový cestovní ruch světový a především na oblast inovací. V rámci práce jsou popsány inovace, které se v kongresovém cestovním ruchu využívají nebo využívat budou. Největší pozornost je zaměřena na oblast hybridních konferencí. V rámci praktické části této práce byl zpracován výzkum, který se na oblast inovací zaměřoval.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 13 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.