Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Strategic analysis
Marjová, Miroslava ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Koulová, Tereza (oponent)
Diplomová práce se zabývá strategickou analýzou společnosti Hornbach Baumarkt CS spol. s r.. o .. Práce je členěna na teoretickou část, která obsahuje základní definice, metody a nástroje strategické analýzy. Tyto poznatky jsou následně využity v praktické části práce. Po představení firmy je postupně analyzovány vnější a vnitřní prostředí podniku, jehož součástí je PEST analýza a Porterův model pěti konkurenčních sil. Následuje členění zdrojů podniku, finanční a portfolio analýza společnosti, která je zaměřena na strategii vlastních značek. Završením je SWOT analýza, která poukazuje na silné a slabé stránky firmy a zároveň odhaluje příležitosti a hrozby, které působí na podnik z venku. Práce končí navržením strategických doporučení, které vyplývají z provedené strategické analýzy.
Ekonomická analýza podniku Mlékárna Hlinsko, a.s.
Schejbal, Jiří ; Vávrová, Hana (vedoucí práce) ; Koulová, Tereza (oponent)
Diplomová práce se zaměřuje na zpracování ekonomické analýzy společnosti Mlékárna Hlinsko, a. s. Práce obsahuje základní charakteristiku odvětví, v kterém společnost působí včetně sestavení Porterova modelu pěti sil. V práci jsou užity ukazatele rentability, zadluženosti, aktivity, likvidity a kapitálového trhu. Současně je provedena analýza stupně provozní páky a posouzen vliv finanční páky. Pro zjištění dílčích vlivů na rentabilitu vlastního kapitálu je užito Du Pontova rozkladu. V rámci komplexního hodnocení byly aplikovány bonitní a bankrotní modely -- Altmanův model, Index IN05 a Index bonity. Společnost Mlékárna Hlinsko, a. s. byla srovnána s relevantními konkurenty na trhu a odvětvovým průměrem za použití metod mezipodnikového srovnání. V závěru práce byly vyvozeny patřičné rady a doporučení do budoucna. Práce byla sestavena s ohledem na specifika potravinářského průmyslu a spojení se společností Agrofert, a. s.
Finanční analýza společnosti KOOPERATIVA, výrobně obchodní družstvo Uhlířské Janovice
Šusta, Michal ; Mikan, Pavel (vedoucí práce) ; Koulová, Tereza (oponent)
Bakalářská práce na téma "Finanční analýza společnosti KOOPERATIVA, výrobně obchodní družstvo Uhlířské Janovice" obsahuje teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vysvětleny jednotlivé postupy, metody a ukazatele. Praktická část je o aplikaci těchto postupů, metod a ukazatelů. Cílem je zhodnocení finanční situace analyzovaného podniku a následné srovnání s konkurenčním podnikem v letech 2008 až 2012.
Segmentace trhu piva
Koulová, Tereza ; Filipová, Alena (vedoucí práce) ; Zeman, Jiří (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá segmentací trhu piva v České republice. Záměrem je zjistit, zda se odkryté segmenty od sebe navzájem odlišují nebo zda existuje pouze jeden dominantní segment. Práce je rozdělena do dvou částí, z čehož první je metodologicko-teoretická a druhá praktická. V teoretické části jsou popsány jednotlivé složky marketingové strategie, tj. segmentace, targeting a positioning. Ve druhé části práci jsou analyzovány veřejně dostupné zdroje, poté je zpracována obsahová analýza televizních spotů a tištěné reklamy s pivní tématikou. Hlavním obsahem praktické části je zhodnocení vlastního kvantitativního výzkumu, na jehož základě jsou prostřednictvím statistického programu SPSS odkryty jednotlivé segmenty. Výsledkem je deskripce jednotlivých segmentů a navržení vhodných marketingových doporučení.
Franchising jako forma vstupu na trh
Koulová, Tereza ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Khelerová, Vladimíra (oponent)
Bakalářská práce pojednává o principu fungování franchisy. V první části jsou vymezeny pojmy užívané ve franchisingu, základní kroky k vytvoření úspěšné franchisy a je zde také poukázáno na výhody a nevýhody franchisingu. Druhá část práce se zabývá uplatněním franchisy ve společnosti Yves Rocher spol. s r.o. Součástí práce je i vyhodnocení dotazníkového šetření mezi franchisanty.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.