Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Nutriční deficity u vytrvalostních sportovců stravujících se vegansky
Knížková, Šárka ; Heniková, Marina (vedoucí práce) ; Koudelková, Kateřina (oponent)
Cíle práce: Cílem této práce bylo zjistit, zda u vytrvalostních sportovců, resp. běžců, stravujících se vegansky, dochází k nutričním deficitům pocházejícím z čistě rostlinného způsobu stravování. K tomu vedly dílčí cíle, které měly zhodnotit, zda je u těchto sportovců dostatečný příjem energie a zda dochází k adekvátnímu příjmu makronutrientů i rizikových mikronutrientů. Metody: Výzkum byl proveden jako pilotní studie pro rozsáhlý evropský projekt VEGANScreener. Na základě vyplněného vstupního dotazníku a splnění kritérií bylo vybráno 11 účastníků (n = 11). Subjektům byla provedena analýza tělesného složení pomocí bioimpedance, dále byl subjektům změřen klidový energetický výdej nepřímou kalorimetrií a byla odebrána krev. Subjekty následně provedly 4denní jídelní záznam (self-reported 4 day Dietary Record), který byl analyzován pomocí nového softwaru. Kompletní záznam jídelníčku byl analyzován pouze u 8 subjektů (n = 8). Jednotlivé nutriční údaje byly analyzovány pomocí levostranného Mann-Whitneyho U testu, který pochází ze skupiny neparametrických testů. Test byl proveden na hladině významnosti α = 0,05. Výsledky: Průměrné BMI subjektů bylo 20,87 ± 1,58 kg/ m2 . Dva subjekty (n = 2) měly nižší procento tuku v těle, než je adekvátní. Výsledky biochemického vyšetření krve poukazovaly na možný...
Potraviny s označením protein a jejich výživová hodnota
Knížková, Šárka ; Dostálová, Jana (vedoucí práce) ; Kudlová, Eva (oponent)
Bakalářská práce se zabývá problematikou týkající se zvýšené poptávky po potravinách uvádějících na svém obalu vysoký obsah bílkovin. Teoretická část popisuje úlohu bílkovin v organismu, jejich biologickou hodnotu a jmenuje vhodné zdroje bílkovin pro lidský organismus, včetně obsahu bílkovin v běžných potravinách. Je zde věnována zvláštní kapitola sportovcům a bílkovinným doplňkům stravy. Jaké jsou požadavky české legislativy na potraviny s tvrzením týkajícím se bílkovin a názvu protein je uvedeno na konci teoretické části. Cílem bakalářské práce bylo zjistit nabídku potravin s označením protein nebo s tvrzením týkajícím se bílkovin, tyto potraviny zhodnotit a zjistit povědomí o takto označovaných potravinách u běžné populace. Praktická část se nejprve zabývá potravinami označenými protein či tvrzením o bílkovinách volně dostupnými v nejběžnějších supermarketech. Průzkum byl proveden návštěvou 6 nejběžnějších supermarketů, přičemž byly zapsány všechny potraviny s tvrzením týkajícím se bílkovin. Celkem bylo zaznamenáno 363 kusů. Dále byl za pomoci evidovaných tržeb vyhodnocen nejnavštěvovanější supermarket a potraviny s označením protein nacházející se v tomto supermarketu byly rozebrány. U každé potraviny bylo okomentováno množství bílkovin a zhodnocen výživový přínos dané potraviny. Nakonec byl...
Zhodnocení rozdílů v motivaci a vedení pracovníků (na příkladu dvou firem)
Knížková, Šárka ; Filipová, Alena (vedoucí práce) ; Cejnarová, Hana (oponent)
Cílem této diplomové práce je porovnání rozdílů v motivaci a způsobu vedení pracovníků na příkladu vybraných firem, které sídlí v České republice a Indii. K výzkumu byly použity tyto metody - studium odborné literatury, studium firemní dokumentace, řízené rozhovory, dotazníkové šetření a součástí práce jsou i poznatky z vlastního pozorování. Na základě empirického výzkumu byly rozdíly v motivaci a způsobu vedení zaměstnanců popsány a zároveň navrhnuty způsoby zlepšení atmosféry ve zkoumaných odděleních.
Pozice firmy Škoda Auto na indickém trhu
Knížková, Šárka ; Müllerová, Františka (vedoucí práce) ; Fišera, Pavel (oponent)
Práce popisuje postavení firmy Škoda Auto na indickém trhu. K závěrům této práce byla použita SWOT analýza a srovnání prodejů vozidel s konkurenčními modely. Pozornost je věnována také automobilovému průmyslu v Indii. Součástí práce je i popis základních faktů o Indii, kulturních rozdílů a srovnání Indie s Českou republikou dle dimenzí definovaných nizozemským sociologem Geertem Hofstede.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.