Název:
Vnímání zdravého životního stylu a jeho dopad na spotřebitelské chování
Překlad názvu:
The perception of a healthy lifestyle and its impact on consumer behaviour
Autoři:
Ježková, Michaela ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Hrubcová, Barbora (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Nakladatel: Česká zemědělská univerzita v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce je zaměřena na vnímání zdravého životního stylu a jeho dopad na spotřebitelské chování.
Metodika práce zahrnuje dotazníkové šetření u dvou charakteristických skupin spotřebitelů. V práci byly použity základní statistické metody zkoumání.
Teoretická část se zabývá teoretickými východisky, přiblížení tématu zdravý životní styl a základními pojmy týkající se zdraví, zdravého životního stylu a zdravé výživy, ale také chováním a motivací spotřebitele. Tato část byla zpracována na základě studia odborné literatury.
Praktická část se věnuje výsledkům dotazníkového šetření. Hlavním cílem práce je zjistit, jak nahlížejí na zdravý životní styl a jak se stravují dvě odlišné skupiny konzumentů. První skupinu představují zákazníci obchodu se zdravou výživou a druhou zákazníci fast food restaurací. V neposlední řadě práce charakterizuje na základě sociodemografických údajů obě skupiny konzumentů.
The theme of this bachelor thesis is the perception of healthy lifestyle and its impact on consumer behaviour.
The methodology of thesis includes a survey of two distinctive groups of consumers. In this thesis were used basic statistical methods of investigation.
The first part (theoretical part) deals with theoretical, approach the topic healthy lifestyle and basic concepts of health, healthy lifestyle and a healthy diet, but also the behavior and motivations of consumers. This thesis was undertaken on the basis of studying literature.
The practical part deals with the results of the survey. The main objective is to find out how to consult on a healthy lifestyle and how to eat two different groups of consumers. The first group is the customers of health food store. The second one is customers of fast food restaurants. Finally, thesis is characterized on the basis of socio-demographic data, both groups of consumers.
Klíčová slova:
chování; komparace; potraviny; spotřeba; spotřebitel; zdravý životní styl