National Repository of Grey Literature 26 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
Multi-generational house Paskov
Pavlasová, Denisa ; Žajdlík, Tomáš (referee) ; Šuhajdová, Eva (advisor)
The subject of the submitted bachelor’s thesis was the elaboration of project documentation for the construction of a multi-generational house. The building is located in the town of Paskov, district Frýdek - Místek, cadastral area Paskov. The building is designed as a detached two-storey building with a partial basement on flat ground. There are two residential units for a total of six people. The building also includes a garage with two parking spaces. There are also three additional unroofed parking spaces on the property. The entrance to the house is situated on the east side. Most of the living rooms have been placed on the south and west sides. As a structural system, ceramic masonry of the Porotherm type was chosen, which is used in the above-ground floors as well as load-bearing and non-load-bearing interior walls throughout the building. The perimeter walls in the basement are made of monolithic reinforced concrete walls. Horizontal load-bearing structures are made on each floor with ceramic beams and inserts. The staircase is monolithic reinforced concrete. The perimeter walls are insulated above ground level using mineral wool. The whole building is roofed with a single-skin flat roof.
Apartment building in Kyjov town
Vlach, Adam ; Žajdlík, Tomáš (referee) ; Šuhajdová, Eva (advisor)
The subject of the bachelor's thesis is processing of design documentation for the construction of an apartment building. The thesis contains a graphic and textual part. The graphic part contains individual drawings, which are an essential part of the design documentation for the construction of a building. The text part contains technical reports on the given object, lists of used compositions and elements, and assessment reports of building physics. The proposed apartment building is located in a newly emerging construction site on the outskirts of the Kyjov town. It is a basement building with four above-ground floors covered with a warm flat roof. The apartment building is divided into eight apartment units, which are accessible from the north-facing access gallery. The individual floors of the access gallery are connected by a double-arm reinforced concrete staircase and an elevator shaft with a traction elevator. The terraces of the individual apartment units are oriented towards the south. There are 1-bedroom, 2-bedroom, 3-bedroom and 4-bedroom apartments in the building. The basement of the building is used for home amenities of the apartment building and for three separate garages with one parking space. Structurally, the object is designed mainly as a masonry of aerated concrete blocks and sand-lime blocks in combination with monolithic reinforced concrete structures. The building is based on monolithic reinforced concrete strips. The wall structures of the basement, the structure of the access gallery and the floor structures are designed as monolithic reinforced concrete structures. The external wall constructions are insulated with a contact insulation system made of stabilized polystyrene with a thickness of 200mm thermal insulation. The object is visually divided into simple blocks with a color solution in shades of gray. The facade of the building is supplemented with a facade trellis with climbing plants. In addition to drawings and technical reports, an assessment reports of fire safety and also an assessment reports of building physics are made for the proposed object. All assessments meet the given requirements.
Multi-generational house Polanka nad Odrou
Šichnárková, Adéla ; Žajdlík, Tomáš (referee) ; Šuhajdová, Eva (advisor)
The task of this bachelor thesis is to design a new building of a multi-generation family house with a partial basement and to prepare project documentation for the construction phase. The building is situated on a flat plot of land in the city district of Ostrava, in Polanka nad Odrou. The proposal respects the surrounding buildings and all binding documents of the city, especially the Ostrava city plan. The building will be divided into two residential units. The first one will be only one-storey designed for two persons and the second one will be with basement, will have two floors and will be designed for 4 persons. The basement will be used especially for storage space. The family house is based partly on strip foundations and partly on a slab foundation. It is constructed of ceramic masonry units and covered with a single-skin flat roof. The ceiling structures will be made of monolithic reinforced concrete slab. The perimeter walls will be insulated with the ETICS contact insulation system using EPS facade polystyrene.
Apartment building in Žilina city
Bielková, Stanislava ; Žajdlík, Tomáš (referee) ; Šuhajdová, Eva (advisor)
The task of this bachelor thesis is to design a new apartment building in Žilina in the urban area of Veľký Diel and to prepare project documentation for the construction phase. The building is partially basemented. The land is flat, without buildings, grassed. The proposal respects the surrounding buildings and is designed in accordance with the Žilina town plan. The building will have 4 floors above ground and also a basement with cellar cubicles. The new building will offer a total of 12 new luxuriously equipped apartments with the layout of 1x1+kk, 7x2+kk, 1x3+kk and 3x4+kk. The building is designed for a total of 33 people. The apartment building is partly built on foundation strips and footings. The load bearing system is a reinforced concrete frame with a strengthening core. The filling masonry is made of ceramic blocks. The roof structure is flat single-skinned. The ceiling structures are designed as a two-way beam system. The external masonry of the above-ground floors is insulated with the ETICS contact insulation system using stone mineral wool.
Apartment building in Vracov town
Sladký, Karel ; Žajdlík, Tomáš (referee) ; Šuhajdová, Eva (advisor)
The subject of the bachelor thesis is the elaboration of project documentation for a new residential building in Vracov. The building is designed as a three-storey fully basemented building. In the underground floor there is a common room, a whirlpool and a cellar. On the above-ground floors there are apartments for permanent living. 6 residential units have been designed. The above-ground apartments have loggias. The building has a flat roof with a duck. The structural system of the building is mainly made of wood cement fittings filled with static concrete. The building is insulated with ETICS system above the first floor. The building has an elevator shaft. Horizontal load-bearing structures are designed reinforced concrete floor slabs. The whole building is based on foundation strips. The facade is made of white paint and imitation wood. The bachelor thesis contains the project documentation for the implementation of the construction.
Apartment house Mája
Pacholíková, Petra ; Žajdlík, Tomáš (referee) ; Šuhajdová, Eva (advisor)
The bachelor's thesis deals with the design of a new apartment building on the outskirts of Týniště nad Orlicí. It is a four-storey apartment building with a basement. There are 14 residential units in the building, to which there is a separate cellar designed in the basement. On the ground floor, two barrier-free apartments are designed for people with reduced mobility. The floor plan is designed from two rectangles arched into each other. The building is based on foundation strips at a non-freezing depth. The vertical load-bearing structures of the above-ground floors are made of ceramic blocks, the underground floor is lined with lost formwork. The vertical load-bearing structures are finished with a reinforced concrete wall wreath. The horizontal structures between the individual floors of the apartments are designed from prestressed spiroll panels. A monolithic ceiling slab is designed in the common corridor. The building is covered with a flat single-skin roof.
Apartment house with green roof
Maslanová, Ema ; Žajdlík, Tomáš (referee) ; Šuhajdová, Eva (advisor)
The aim of the submitted bachelor thesis was to elaborate the project documentation of a new residential building with a green roof. The building is located in Brno in cadastral area of Husovice on plot 1431. The construction is designed as a detached four-floor building with a cellar on level ground. . There is also a parking lot with 18 parking spaces in the estate. In the basement there are cellar cubicles for each apartment. There is also a utility room, a lounge room and a pram room. The entrance to the building is on the first floor, where 2 apartments are situated. One of them is designated for people with reduced mobility, of size 3+KK and the other one of size 2+KK. The access to the walk-up vegetated roof is on the fourth floor. The structural system is a vertical transverse wall support system. The basement is made of monolithic reinforced concrete walls. Subsequent floors are made of ceramic masonry blocks. The internal load-bearing masonry in the above-ground floors is made of acoustic ceramic blocks. The ceilings on each floor are composed of ceramic beams made of ceramic inserts, in the staircase area there is a monolithic reinforced concrete slab. The staircase is monolithic reinforced concrete. The perimeter walls are insulated with the ETICS contact system above ground level. The roofing of the building is provided by vegetated flat roof.
Apartment house Mánes
Alánová, Anna ; Žajdlík, Tomáš (referee) ; Šuhajdová, Eva (advisor)
The subject of the bachelor's thesis is processing of project documentation for the construction of an apartment building. This building is situated in an attractive locality of the Brno-Královo Pole district on a now unused property. The new construction of an apartment building would be the final element of the development of Mánesova Street and at the same time complement the disparate frontage line of Palackého třída. Problematic parking in this area is solved by placing the front part of the building on columns. Four parking places are situated between those columns. Other three parking places are in two separate garages on the ground floor of the building. It is a detached apartment building with five floors, in which there are seven residential units with layouts 2 + kk and 3 + kk. The foundations are solved by foundation pads and strip foundation. The first floor is a combination of reinforced concrete monolithic columns in front of the building and reinforced concrete monolithic walls. Other vertical structures are walled with clay blocks. Ceiling structures are composed of prestressed ceiling panels. Balconies, terraces and individual parts of the staircase are made of prefabricated boards. The roof structure is a warm flat vegetation roof. The building is insulated with the ETICS system above the first floor. The material and colour of the facade is adapted to the surrounding buildings.
Experimental Fire Resistance Test of Timber Structure
Žajdlík, Tomáš ; Šuhajda, Karel
Wooden materials have many advantages for their use in buildings. There are many limitations for their use as with other materials. It's because of the mechanical-physical properties of natural wood. With the use of the wooden structure of the building, the fire load is increased and the requirements for the fire safety solution are stricter. The combustible load-bearing structure influences the design of the building in terms of its function, layout solution, structural materials, and fire safety equipment. The data of the behaviour of wooden materials in the event of fire are necessary for the correct design a timber structure with the required fire resistance. This paper is focused on experimental testing of timber structures exposed to extreme situations such as the effects of fire.
Apartment building in Znojmo
Trčková, Michaela ; Žajdlík, Tomáš (referee) ; Šuhajdová, Eva (advisor)
The aim of this bachelor thesis is a project documentation of the construction of an apartment building in Znojmo. The designed building is three-storey with partial basement. It has approximately rectangular floor plan of 40 x 12.5 m. The structural system of the building is designed from monolithic reinforced concrete in the permanent thermal insulation formwork Velox. The last floor is covered with a flat roof. The structure offers 12 dwellings. There is also a parking lot and large garden that belong to the flat owners.

National Repository of Grey Literature : 26 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.