National Repository of Grey Literature 100 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.01 seconds. 
Kindergarten Beruška
Havierniková, Monika ; Vystrčil, Jan (referee) ; Šuhajda, Karel (advisor)
This diploma thesis deals with the elaboration of project documentation for the construction of the Beruška Kindergarten in Uherský Brod. The building is designed as a partial basement with two floors, the second floor is made only above part of the building. There are two classes on the first floor, each class has facilities for employees. Furthermore, we find food preparation with warehouses, facilities for employees and a director's office. On the second floor there is a classroom for preschoolers and a classroom for language teaching, including a cabinet. The building is designed as a brick of brick blocks covered with a flat roof.
Multifunctional house in Uherské Hradiště
Hanák, Martin ; Vystrčil, Jan (referee) ; Šuhajda, Karel (advisor)
THE AIM OF THIS DIPLOMA´S THESIS IS A NEW BUILDING OF A MULTIFUNCTIONAL HOUSE IN UHERSKÉ HRADIŠTĚ. THE BUILDING HAS THREE FLOORS AND ONE PARTLY UNDERGROUD FLOOR. THE UNDERGROUND FLOOR IS USED AS A STORAGE SPACE FOR THE BULDING‘S USERS AND AS A TECHNICAL SURROUNDINGS OF THE FACILITY. FIRST FLOOR IS USED AS A COMMERCIAL PREMISES, AS A BOULDER CENTRUM, COFFEE HOUSE AND SALES. THERE ARE SEVEN APARTMENT UNITS ON EACH FLOOR 1+KK, 2+KK, 3+KK AND 4+KK. OVERALL THERE ARE FOURTEEN APARTMENT UNITS, ALL FLATS ARE DESIGNED IN THE SAME WAY ON EACH FLOOR. THE WHOLE BUILDING IS ALSO EQUIPPED WITH A LIFT, IT IS A MASONRY BUILDING MADE WITH YTONG SYSTEM WITH CAST-IN-PLACE REINFORCED CONCRETE CEILING AND A FLAT GREEN ROOF. THE CONSTRUCTION ITSELF FITS IN THE SURROUNDINGS OF THE HOUSING DEVELOPMENT.
Kindergarten and primary school in Škrdlovice
Peňáz, Zdeněk ; Vystrčil, Jan (referee) ; Šuhajda, Karel (advisor)
The aim of this master project is to design a nzeb kindergarten and primary school in Škrdlovice. The building has three parts: kindergarten and primary school with 2 above–ground floors and basements are connected with a single canteen. The canteen has a flat extensive green roof, while the kindergarten and primary school have saddle roof. The kindergarten has two identical floors with playrooms, locker rooms, bed and toy storage, teacher’s office, and bathrooms. First floor of the primary school contains locker room, teacher’s’ offices, it classroom, afterschool centre, and toilets. Three classrooms, headmaster’s office, and toilets are in the second floor. The building is designed using Xella building system. The external load–bearing walls, slabs, and internal non–bearing walls are made of aerated concrete blocks. The internal load–bearing are made of lime–sand blocks. The building is insulated with non–fibrous mineral panels. The project includes design of lightning, HVAC, DHW, and photovoltaics systems. The project also includes a study of three structural details including 3D models in BIM software and their thermal assessment. The project was designed using BIM software Revit.
Recreation centers in Újezd
Kráčalíková, Anna ; Šuhajdová, Eva (referee) ; Šuhajda, Karel (advisor)
Diplomová práce se zabývá návrhem penzionu v kombinaci dřevostavby a železobetonové konstrukce. Objekt je zastřešen sedlovou střechou s obytným podkrovím a částečně podsklepen. V suterénu se nachází technické zázemí a skladovací prostory. V přízemí je restaurace pro 44 osob, kuchyně se zázemím a prostory pro personál. Ve 2. NP je navrženo 7 čtyřlůžkových pokojů oddělených od společenské místnosti a dětského koutku. V podkroví je 9 dvoulůžkových pokojů, z nichž jeden je řešen bezbariérově. Patra jsou propojena schodištěm a výtahem. V podkroví i 2.NP je sklad prádla a úklidová místnost. Objekt je opláštěn dřevěnými palubkami, které tvoří provětrávanou fasádu, a v přízemí také omítkou.
Multifunctional house in Uherské Hradiště
Kopecká, Lucie ; Šuhajdová, Eva (referee) ; Šuhajda, Karel (advisor)
The object of this master’s thesis is a newly-built mixed-use building in the town of Uherské Hradiště. It includes parking and office spaces, retail shops, and a coffee shop. The building is situated in a mildly sloping terrain near the town centre. It is a three-storey detached building with partial basement. The floor plan was created by joining several different-sized rectangles together. The mixed-use building is based on foundation pads and slabs. It is roofed with a warm flat roof and, above the first floor, with a green roof. The building consists of a cast-in-place reinforced concrete frame with columns and beams. The floor structure is composed of prestressed hollow core slabs. The external wall of the above-ground floors is made of hollow clay blocks and the basement external wall is made of permanent formwork. The wall of the lift shaft is built from reinforced concrete and the staircase is composed of precast reinforced concrete slabs. The external walls are insulated with contact thermal insulation system and in some parts there is timber cladding – ventilated façade with thermal insulation from glass wool. The thermal insulation of the basement and of the plinth is made of extruded polystyrene. The object is divided into several functional zones. On the ground floor there is a coffee shop, a copy shop, a stationery shop, and a bakery. On the first and second floors there are office spaces. In the basement there are technical facilities only. The main entrance of the object is from the northwest part of the plot. There the entrance to the car park is also located, situated to the northwest and southwest side of the plot. Bicycle stands and a place for recycling is also located there. Around the object there is a pavement from which there is wheelchair access to all of the functional zones.
Two-generation family house with business premises
Šimurda, Jan ; Šuhajdová, Eva (referee) ; Šuhajda, Karel (advisor)
A subject of bachelor thesis is design of new building two-generation family house with business premises. The building is divided into two functional parts. The individual functional parts have a separate entrance and are not dispotionally interconnected. Family house is designed as two-generational with basement. On the first floor there is an apartment for a family of three and on the second floor, which is designed as a residential attic, there is an apartment for a family of four. The one-storey establishment serves as a design office. The building is located in the town of Valašské Meziříčí, district of Vsetín. The surrounding area consists of family houses. The building is based on foundation strips made of plain concrete. Vertical load-bearing structures are made of Porotherm ceramic blocks and concrete blocks of lost formwork. Horizontal structures are designed as prefamonolithic, composed of POT beams and MIAKO ceramic inserts. The supporting structure of the roof above the family house is solved by a purlin truss. The roof above the premises is designed as a walkable flat roof.
Two-generation family house with business premises
Janečková, Andrea ; Šuhajdová, Eva (referee) ; Šuhajda, Karel (advisor)
This bachelor's thesis deals with the proposal and preparation of project documentation for a multi-generation family house with business premises, which is located in Nové Sady near Velká Bíteš. The multi-generation family house is designed as a double-storey building with a partial basement, covered with a hip roof. The building also has a garage for two parking spaces, which is covered by a flat roof. Both floors are used as residential units. The first floor is for a family of two, and the second floor is designed for a family of five. A project office is designed for the benefit of suitable premises. The entrance to the house and the business premises are situated on the northeast side, where there is also a garage. In front of the entrances to the house, there are two parking spaces for potential customers. The residential part of the building is situated on the southwest and southeast side. The project office is oriented to the northeast and southeast side. The plot selected for this building is flat, located in a built-up area with family houses in the middle of the village of Nové Sady. The entrances to the building are designed as wheelchair accessible.
Válka Winery Nosislav
Radchenko, Mark ; Myslín,, Jiří (referee) ; Boleslavská, Yvona (advisor) ; Šuhajda, Karel (advisor)
On a basis of my project of the second year of bachelor's study on the Faculty of Civil Engineering the following bachelor's thesis is prepared, which goes on to the Documentation for Building Permit and Documentation for Construction. The theme of the work is Family Winery Válka in the village of Nosislav. The bachelor's thesis is the Family Winery Válka. The basic idea of my project was to create a modern wine-making complex and a guest house. There were designed objects for production, sales and housing. The Family Winery includes a winemaker's house, a bouquets store, warehouses, a refuelling hall, a pressing hall, sheds for storing devices and parking, a house with a brigadier's dressing room, administration and apartment. The production complex includes warehouses, tank room and pressing machines room. Its structure is made up of steel elements. Facades of buildings are made of wooden cladding and black interlocking metal cladding panels. The buildings have a gable type and shed type of roofs. Other objects have a brick system. The restaurant building is located on the southwest side of the property, has a two above-ground floors. 1st floor is partially embedded into the ground, on the 2nd floor the wall on the north-eastern side is made of a glass facade to the better lighting of space. At the top of the land, there is a residential building that constitute a guest house. The building has two floors and serves as accommodation. From the side of the main entrance, the building has the characteristic appearance of family house. From the inside of the territory, the facade of the pension becomes more interesting by expanding the ground floor and adding large terrace doors. My choice of facade and roof solution fell on wood because it is an amazing material that looks great in combination with almost everything that exists, and even after years, the miraculous power of trees can be felt.
Kindergarten in Jihlava
Vystrčil, Jan ; Straka,, Bohumil (referee) ; Šuhajda, Karel (advisor)
In diploma thesis is elaborated project documentation for the construction of an building of kindergarten. The building is situated in peryphery of Jihlava city. The building is two-storey kindergarten building with a basement. There aure two classes for children 3 - 6 years old in the building. In diploma thesis is elaborated architect-building solutions, building – construction solutions, fire safety solutions and physics qualities of constructions.
Interaction of microwave radiation with moisture in porous building materials
Paťha, Martin ; Šuhajdová, Eva (referee) ; Šuhajda, Karel (advisor)
This thesis deals with interaction of microwave radiation with wet in porous material. It examines the distribution of the temperature field, the efficiency of the method and the financial demands of the method. The most important part of this thesis was an experiment, from which all important values ??were based. The first part deals with the necessary theory and the second part is the experiment itself. The experiment was carried out for three levels of material wet. Eight samples were used for this experiment, which remained unchanged throughout the experiment. The thesis draws on previous researches that were carried out on this or similar topic.

National Repository of Grey Literature : 100 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.