Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 891 záznamů.  začátekpředchozí874 - 883další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv přímých zahraničních investic na rozvoj Olomouckého kraje. Analýza dopadu PZI na vybranou firmu v regionu.
Marek, Jakub ; Klosová, Anna (vedoucí práce) ; Dúbravská, Pavla (oponent)
Závěrečná práce se zaměřuje na problematiku přímých zahraničních investic proudících do České republiky a na jejich dopady na výkonnost ekonomiky Olomouckého kraje a vybrané firmy v regionu. V první části práce je shrnuta teorie PZI s jejich základním členěním a možnými dopady na hostitelskou ekonomiku. Dále je diskutován historický vývoj PZI v ČR spolu s představením systému podpory jejich přílivu. Aplikační část práce se věnuje ekonomickému postavení, struktuře PZI a investičnímu prostředí Olomouckého kraje a analyzuje vliv PZI na vývoj vybraných makroekonomických ukazatelů. Poslední kapitola vyhodnocuje vstup zahraničního investora do vybrané firmy v regionu z hlediska nastalých kvalitativních změn v organizační struktuře a ekonomické výkonnosti firmy a přínosů pro kraj.
Zpracování biomasy pro přímé spalování.
MAREK, Jakub
Cílem této práce bylo vytvořit přehled možností využití biomasy pro energetické účely a technologií úpravy biomasy pro přímé spalování. Dále pak byla posuzována energetická náročnost výroby dřevěných briket a porovnáváno množství energie do procesu dodané, s množstvím energie získané spálením těchto briket. Jako data pro posouzení byly použity měsíční spotřeby energií z let 2009 a 2010. Průměrná hodnota dodané energie do výrobního procesu činí 91,9 kWh na tunu vyrobených briket v roce 2009 a 89,8 kWh/t v roce 2010. Množství vložené energie do výroby briket je pak 15 450,7 MJ na tunu briket. Při porovnání s výhřevností briket pak důsledkem celého výrobního procesu došlo k energetickému zhodnocení paliva.
Semena zástupců rodu Lupinus- zdroje bílkovin pro potravinářské účely a krmivářství(současný stav a možnosti)
MAREK, Josef
Cílem bakalářské práce bylo vypracování literární rešerše o současném uplatnění proteinů semen rodu Lupinus u druhů Lupinus angustifolius, Lupinus albus a Lupinus luteus v potravinářství. Využití v potravinářství vzrostlo s pěstováním sladkých odrůd s nižším obsahem alkaloidů. Semena rodu Lupinus mají vysoký obsah proteinů shodující se sójou. Proteiny semen rodu mají však nedostatek některých sírných aminokyselin jako je methionin. Tento nedostatek sírných aminokyselin se řeší v poslední době tvorbou geneticky modifikovaných rostlin rodu Lupinus. Ze semen rodu Lupinus se získává lupinová mouka, která se nepoužívá jenom pro pekařské účely, ale také ve fermentaci proteinů a pro produkci koncentrátů proteinů lupiny. Proteinové koncentráty lupiny se vyrábí vysrážením proteinového roztoku lupiny, pomocí filtračních technik, micelizací, na bázi polyakryamidové gelu, a s využitím enzymů. Procesem tvorby koncentrátů se upraví vlastnosti proteinů lupiny. Mezi nevýznamnější vlastnosti izolátů proteinů lupiny patří pěnivost, emulzní vlastnosti a schopnosti proteinů vytvářet gely. Jednotlivé vlastnosti proteinů závisejí na způsobu přípravy koncentrátů. Proteinové koncentráty lupiny vysrážené v isoelektrickém bodě se projevují menší pěnivou stabilitou a kapacitou oproti ostatním izolátům proteinů lupiny. Pěnivé, emulzní vlastnosti p a schopnost proteinů lupiny vytvářet gel lze ovlivnit po přidání DTT, NaCl a xantanové gumy. Izoláty proteinů lupiny lze přidat do pekařských výrobků, salátových dresingů a masných výrobků. Lupinové koncentráty proteinů mají i dietetické a farmaceutické využití. Izoláty proteinů lupiny snižují hladinu cholesterolu v krvi a pasterizované izoláty proteinů jsou prevencí proti rakovině a kardiovaskulárním chorobám.
Katexy a anexy z nanovláknitého polystyrenu pro rychlé zpracování vody
Marek, J. ; Beneš, Milan J. ; Jelínek, L.
Současnou sulfonací a síťováním byl připraven silně kyselý sulfonový katex na polystyrenové nanovláknité matrici (Nanospider TM technologie). Slabě bázický anex byl připraven po převedení sulfoskupin na sulfochlorid reakci s ethylen diaminem. Nanovláknité produkty byly charakterizovány pomocí sorpční kapacity. Mají kinetiku sorpce výrazně rychlejší než standardní sorbenty granulární.
Závěrečná zpráva projektu evaluace RPS 4/04 bariéry růstu konkurenceschopnosti České republiky
Klusáček, K. ; Albrecht, V. ; Dvořáková, H. ; Fedorek, R. ; Hejda, Z. ; Hronek, F. ; Janeček, M. ; Jurajda, Štěpán ; Kadlečíková, K. ; Kučera, Z. ; Lízal, Lubomír ; Marek, J. ; Váchová, D. ; Vaněček, J.
Cílem studie bylo identifikovat a vyhodnotit bariéry růstu konkurenceschopnosti České republiky, především s ohledem na schopnost vytváření, šíření a využívání znalostí a navrhnout konkrétní opatření, která povedou k odstranění nebo zmírnění identifikovaných bariér.
Závěrečná zpráva projektu evaluace RPS 4/04 bariéry růstu konkurenceschopnosti České republiky: přílohy
Klusáček, K. ; Albrecht, V. ; Dvořáková, H. ; Fedorek, R. ; Hejda, Z. ; Hronek, F. ; Janeček, M. ; Jurajda, Štěpán ; Kadlečíková, K. ; Kučera, Z. ; Lízal, Lubomír ; Marek, J. ; Váchová, D. ; Vaněček, J.
Cílem studie bylo identifikovat a vyhodnotit bariéry růstu konkurenceschopnosti České republiky, především s ohledem na schopnost výtváření, šíření a využívání znalostí a navrhnout konkrétní opatření, která povedou k odstranění nebo zmírnění identifikovaných bariér.
Závěrečná zpráva projektu evaluace RPS 4/04 bariéry růstu konkurenceschopnosti České republiky
Klusáček, K. ; Albrecht, V. ; Dvořáková, H. ; Fedorek, R. ; Hejda, Z. ; Hronek, F. ; Janeček, M. ; Jurajda, Štěpán ; Kadlečíková, K. ; Kučera, Z. ; Lízal, Lubomír ; Marek, J. ; Váchová, D. ; Vaněček, J.
Cílem studie bylo identifikovat a vyhodnotit bariéry růstu konkurenceschopnosti České republiky, především s ohledem na schopnost výtváření, šíření a využívání znalostí a navrhnout konkrétní opatření, která povedou k odstranění nebo zmírnění identifikovaných bariér.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 891 záznamů.   začátekpředchozí874 - 883další  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
33 MAREK, Jakub
52 MAREK, Jan
35 MAREK, Jiří
18 MAREK, Josef
33 Marek, Jakub
52 Marek, Jan
9 Marek, Jaroslav
1 Marek, Jindřich
35 Marek, Jiří
18 Marek, Josef
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.