|
Analýza hlavních sacharidů vína
Horáková, Hana ; Šabata, Pavel (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá stanovením hlavních sacharidů vína. Teoretická část se věnuje výrobě vína od samotného hroznu až po ošetřování a školení vína. Zmiňuje se také o sacharidech ve víně, hlavně glukóze a fruktóze. Práce poskytuje přehled dostupných literárních pramenů o možnostech stanovení hlavních sacharidů ve víně pomocí chromatografických metod a pomocí automatického analyzátoru Skaláru. Studie se krátce zmiňuje o dalších jednoduchých analytických metodách stanovení cukrů ve víně. Z této literární rešerže vychází experimentální část zabývající analýzou sacharidů vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s refraktometrickou a UV detekcí na koloně s vázanou aminoalkylovou fází a stanovením redukujících sacharidů na automatickém analyzátoru Skalaru. V závěru byly výsledky těchto metod porovnány.
|
| |
|
Podmínky vzniku obchodních společností v RF a ČR
HORÁKOVÁ, Hana
Úkolem této bakalářské práce je nastínit alespoň základní náležitosti zakládání nejčastějších forem podnikání. Nejprve se bude jednat o podmínky vzniku společnosti s ručením omezeným a akciové společnosti, a to jak v České republice, tak v Ruské federaci. Tato práce se v krátkosti zaměří také na podmínky obchodního zastoupení a pobočky. Další část práce se bude zajímat o prosperitu jednotlivých odvětví a regionů, vytvoří základní přehled daní v Ruské federaci a pronikne do čísel jednotlivých příjmů. Poslední téma této práce bude orientováno na více praktickou část, která by měla upozornit na základní rysy obchodního jednání s ruskými partnery.
|
| |
| |
| |