Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 34 záznamů.  začátekpředchozí24 - 33další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Plýtvání potravinami
Šteffková, Marie ; Zeman, Jiří (vedoucí práce) ; Filipová, Alena (oponent)
Bakalářská práce se zabývá plýtváním potravinami. Cílem práce bylo poskytnout přehled o problematice plýtvání potravinami, identifikovat její možné příčiny a následky a uvést možná řešení, stejně jako postoj vybraných mezinárodních institucí a organizací. Dále bylo cílem bakalářské práce zhodnotit problematiku plýtvání potravinami v Evropě a ve čtyřech vybraných evropských zemích.
Problematika plýtvání potravinami
Vozábová, Aneta ; Cimler, Petr (vedoucí práce) ; Hommerová, Dita (oponent)
Tato práce se zabývá problematikou plýtvání potravinami z celosvětového hlediska. Cílem práce je komplexní shrnutí této problematiky z dostupných světových zdrojů i na základě vlastních zkušeností z praxe v zařízeních veřejného stravování. V práci jsou vymezeny oblasti plýtvání v rámci potravinového řetězce, určeny ekonomické, sociální a environmentální důsledky plynoucí z nešetrného nakládání s potravinami a popsány organizace a společnosti zabývající se předcházením plýtvání potravinami. Zároveň jsou poskytnuta doporučení k prevenci vzniku potravinového odpadu v domácnostech. Praktická část práce analyzuje potravinový odpad v českých domácnostech, měřený po dobu jednoho týdne.
Optimalizace logistického systému Potravinové banky Jihočeského kraje
BRADÁČOVÁ, Lucie
Diplomová práce je zaměřena na návrh optimalizace logistického systému Potravinové banky Jihočeského kraje. Hlavním cílem diplomové práce je naleznout optimální řízení oblasti skladování, distribuce, dopravy a dalších oblastí logistiky, a vytvořit tak návrh optimalizace současného logistického systému Společenským přínosem potravinových bank je solidarita a snižování plýtvání potravinami.
Intervence v ulicích - plýtvání potravinami
SCHENK, Radek
Tato práce řeší fenomén street artu a problematiku nadměrného plýtvání potravinami. Cílem této práce je definování obou uvedených problémů a v praktické části vytvoření výtvarného artefaktu spojujícího oba náměty v kritickou výpověď snadno dostupnou širšímu publiku. Obsah teoretické práce je zaměřený na přidružené směry umění ve veřejném prostoru a jejich stěžejní osobnosti. V tématu plýtvání potravinami se snaží zachytit co nejvíce činitelů, které mají podíl na tomto problému. Hlavním přínosem je přesné definování street artu a srovnání různých typů problémů s potravinami podle lokalit a místních zvyklostí. Na základě zjištěných údajů je možné k problému přistoupit na osobní rovině nebo s údaji pracovat dále, ať už edukativním způsobem nebo s dalšími uměleckými záměry.
Plýtvání potravinami v České republice
Miklošková, Klára
Bakalářská práce si klade za cíl vysvětlit základní fakta z problematiky plýtvání potravinami v České republice. Popsat celkový problém a rozlišit terminologii ztráty potravin, plýtvání potravinami, virtuální voda apod. Hlavní používanou metodou je literární rešerše. Na základě empiricko-analytického přístupu vyhodnotit sesbíraná data a provedené výzkumy, získat tak odpověď na otázky: Proč je důležité se problémem zabývat? Jak moc se plýtvá v České republice? Dalším záměrem je představit vládní a nevládní iniciativy vyvíjené v této oblasti. Práce věnuje také pozornost potravinovým bankám jako vhodným řešením proti plýtvání. Pro komparaci jsou uvedeny příklady strategií ze světa. Úkolem je také navrhnout vlastní řešení tohoto problému, protože plýtvání představuje složitý ekonomický, environmentální, sociální a etický problém, jehož řešením by se měly zabývat všechny země.
Plýtvání potravinami
Arazim, Lukáš ; Zeman, Jiří (vedoucí práce) ; Filipová, Alena (oponent)
Bakalářská práce se zabývá komplexní problematikou plýtvání potravinami a obsahuje teoretickou a praktickou část. Cílem první části práce bylo komplexně a přehledně analyzovat ekonomické a politické souvislosti plýtvání potravinami, definovat základní pojmy a právní legislativu. Následně byly popsány příčiny plýtvání potravinami v jednotlivých fázích potravinového řetězce a vybrané důsledky plýtvání potravinami. Hlavním cílem druhé části práce byla demonstrace plýtvání potravinami na reálném příkladu dvou českých společností, které obě působí v oblasti distribuce potravin. V této části práce jsem provedl vlastní kvalitativní výzkum s představiteli společností na základě strukturovaného dotazníku. V závěru celé práce shrnuji výsledky práce a přidávám k nim některé vlastní návrhy řešení tohoto problému.
Potravinové banky v podmínkách České republiky
ŠKABRADOVÁ, Kristýna
Tématem této bakalářské práce jsou potravinové banky v podmínkách České republiky. Cílem je identifikace obecné praxe potravinových bank pomocí dotazníkového šetření. Dalším cílem je popis Národní potravinové sbírky z pohledu přímého účastníka a také podpora fyzického založení potravinové banky v Jihočeském kraji. Literární přehled se zabývá potravinovým problémem, konkrétně je zaměřen na hlad a nedostatečnou výživu. Další podkapitoly se zabývají problematikou plýtvání potravinami a potravinovými bankami. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření na úrovni potravinových bank v České republice. Dále je vyhodnoceno pozorování provedené v rámci Národní potravinové sbírky 2015. Poslední část praktické práce tvoří samotný popis procesu založení Potravinové banky Jihočeského kraje.
Společnská odpovědnost vs. plýtvání potravinami
Komínová, Kamila ; Džbánková, Zuzana (vedoucí práce) ; Šumpíková, Markéta (oponent)
Cílem bakalářské práce je představit koncept společenské odpovědnosti, poukázat na problém plýtvání potravinami a uvést možná řešení. Práce se skládá se z dvou hlavních částí -- teoretické a praktické. Teoretická část popisuje historický vývoj, soubor definic a základní charakteristiky spolu se třemi stěžejními pilíři celého konceptu. Praktická část se zaměřuje na plýtvání potravinami a uvádí přehled příčin a důsledků v dimenzi environmentální, sociální a ekonomické. Zároveň jsou zde přiblíženy kroky ze strany společnosti Tesco směřující k eliminaci plýtvání a možnému zlepšení na tuzemském trhu.
Plýtvání potravinami
Marešová, Adéla ; Filipová, Alena (vedoucí práce) ; Zeman, Jiří (oponent)
Diplomová práce se zabývá problematikou plýtvání potravinami, skládá se z teoretické a praktické části. Teoretická část měla za cíl přehledné a komplexní zpracování problematiky plýtvání potravinami, shrnutí aktuálních poznatků z českých a zahraničních zdrojů. V úvodní kapitole byly vysvětleny důležité pojmy a legislativní opatření týkající se dané problematiky. Následně byly popsány příčiny, dopady a možnosti snížení potravinového odpadu. Hlavním cílem praktické části bylo provedení analýzy plýtvání potravinami v českých domácnostech a poskytnutí doporučení pro omezení plýtvání v domácnostech a případná další měření. Praktická část obsahuje detailní analýzy výsledků dotazníkového šetření a měření plýtvání v českých domácnostech. Důležité výsledky a závěry jsou následně zpracovány v závěrečné kapitole.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 34 záznamů.   začátekpředchozí24 - 33další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.