Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vyhodnocení investice otevření nové prodejny franšízingové maloobchodní sítě
Komínová, Kamila ; Schönfeld, Jaroslav (vedoucí práce) ; Smrčka, Luboš (oponent)
Cílem této diplomové práce je posouzení ekonomické efektivnosti investice spočívající v otevření nové prodejny franšízingové maoobchodní sítě, konkrétně společnosti Tesco Franchise ČR s.r.o. Diplomová práse se skládá ze dvou hlavních částí - teoretické a analytické. Teoretická část přibližuje základní pojmy související s investiční činností, dále uvádí metody využívané ke zhodnocení investičních záměrů a v závěru popisuje prostředí maloobchodu a principy franšízingu. Úvod analytické části je věnován strategické analýze a popisu fungování fanšízingového modelu společnosti Tesco Franchise Stores ČR s.r.o. Dále se analytická část zaměřuje na konkrétní investiční záměr, který je blíže specifikován a na základě získaných informací z provedené strategické analýzy a účetní závěrky společnosti dochází k predikci očekávaných výnosů a nákladů. Analytickou část završuje vyhodnocení investičního záměru pomocí dynamických metod.
Společnská odpovědnost vs. plýtvání potravinami
Komínová, Kamila ; Džbánková, Zuzana (vedoucí práce) ; Šumpíková, Markéta (oponent)
Cílem bakalářské práce je představit koncept společenské odpovědnosti, poukázat na problém plýtvání potravinami a uvést možná řešení. Práce se skládá se z dvou hlavních částí -- teoretické a praktické. Teoretická část popisuje historický vývoj, soubor definic a základní charakteristiky spolu se třemi stěžejními pilíři celého konceptu. Praktická část se zaměřuje na plýtvání potravinami a uvádí přehled příčin a důsledků v dimenzi environmentální, sociální a ekonomické. Zároveň jsou zde přiblíženy kroky ze strany společnosti Tesco směřující k eliminaci plýtvání a možnému zlepšení na tuzemském trhu.

Viz též: podobná jména autorů
1 Komínová, Klára
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.