Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 105 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Nutriční specifika v hospicové péči
Macinauerová, Romana ; Starnovská, Tamara (vedoucí práce) ; Holubová, Barbora (oponent)
Paliativní péče je přístup zaměřený na zvyšování či udržování kvality života pacientů a jejich rodin, kteří trpí nevyléčitelným onemocněním v pokročilé fázi. S paliativní péčí jsou nejvíce spojovány hospice, kde jsou hospitalizováni pacienti, u nichž se předpokládá délka života kratší než šest měsíců. Cílem této práce je uvést do problematiky paliativní péče a přístupu ve výživě v hospici z pohledu nutričního terapeuta. Teoretická část je zaměřena na všeobecnou problematiku paliativní péče a její rozdělení. Přibližuje potřeby a životní hodnoty pacientů a jejich rodin, seznamuje s problematikou výživy a hydratace v terminální fázi onemocnění, s možnými intervencemi a symptomy, které ovlivňují příjem stravy. Hlavním cílem empirické části výzkumu, který probíhal formou polostrukturovaného rozhovoru, je zjistit u pacientů v Hospici Dobrého Pastýře v Čerčanech oblíbené potraviny a pokrmy. Dílčími cíli bylo zjištění preferované konzistence, množství a struktury pokrmů, identifikace situací a symptomů ovlivňujících příjem stravy pacientů hospice a dotazníkovým šetřením v lůžkových hospicích v ČR zjistit význam nutričního terapeuta. Na základě výzkumu bylo zjištěno, že nejoblíbenějšími pokrmy jsou polévky a omáčky, z příloh největší počet pacientů preferuje bramborovou kaši. Výzkum ukazuje také na...
Panský dvůr Boskovice
Podivínská, Adéla ; ing.arch. Lukáš Ležatka, Ph.D (oponent) ; Pavlovský, Tomáš (vedoucí práce) ; Švecová, Táňa (vedoucí práce)
Bakalářská práce vychází z ateliérového projektu vytvořeného v letním semestru 2. ročníku bakalářského studia. Úkolem bylo řešení obnovy a nového využití objektu s půdní vestavbou, v současné době nevyužívaného, objektu Panského dvora v Boskovicích. Panský dvůr se nachází v památkové zóně nedaleko centra Boskovic, okres Blansko. Tento památkově chráněný objekt hospodářského areálu boskovického zámku je urbanisticky cenným objektem. Po požáru v roce 1823 byl přestavěn, ale jeho podoba zůstala téměř nezměněna. V současné době je objekt nevyužívaný a chátrá. Cílem bylo navrátit místu jeho historickou hodnotu a využití objektu pro veřejnost k odpočinku a volnočasovým aktivitám. Do současné podoby stavby a historicky cenných renesančních detailů nebude nikterak zasahováno a nic nebude demolováno, jen v rámci navrácení stavu z historického hlediska. Přístavby byli navrženy s decentním přístupem, tak aby nenarušovali tento architektonický výzor stavby, ale přitom mu dali nové moderní pojetí. Materiál na tyto nové prvky je zkorodovaná ocel. Šlo o sloučení dvou přístupů k architektuře v rozdílných století. Objekt je tvořen jedním nadzemním podlažím s nově využívaným podkrovím pro ubytování a z části je také podsklepen třemi samostatnými sklepy. Stavební úpravy budou provedeny zejména v rámci úpravy dispozic, změna hygienických místností, nová půdní vestavba a přeměna využití. Navržená funkční náplň panského dvora po přestavbě a dostavbě je převážně veřejná, bude zde knihovna, stravování, ubytování a prostory pro volnočasové aktivity. Ubytování hotelového typu má kapacitu 11pokojů, z toho jeden pro imobilní osoby. Stravování je ve formě restaurace, kavárny a v suterénu je také vinárna. Volnočasová zóna je především určena pro děti školního věku a dospělé, či seniory, jsou zde třídy pro výtvarnou činnost a taneční sál s hygienickým zázemím. Nádvoří bude sloužit především pro relaxaci veřejnosti a zásobování.
Ovčí farma
Ledvinková, Šárka ; Šuhajdová, Eva (oponent) ; Myslín, Jiří (vedoucí práce) ; Čuprová, Danuše (vedoucí práce)
Jedná se o ekologickou rodinnou farmu zabývající se chovem ovcí a zpracováním ovčího mléka. V areálu je restaurace a ubytování na hotelové úrovni. Navržený soubor objektů je situován jiho-západně od obce Pozďatín na mírném návrší a je obklopen pastvinami a lesem. Koncept vychází z tradičního venkovského statku s polouzavřeným dvorem. Budovy jsou nepravidelně protkány úzkými a vysokými kvádry odlišné barvy, které rozšíří a osvětlí podkrovní prostor a umožní tak jeho využití. V severním objektu se nachází restaurace, ubytování hostů a byt majitele, na jihu jsou stáje a na západní straně se nachází krytá stání pro mechanizaci. Budovy jsou navrženy systémem dřevěné, tzv. rámové konstrukce.
Podnikatelský plán na založení nové firmy
Zbytková, Šárka ; Navrátil, Jaroslav (oponent) ; Rompotl, Jaroslav (vedoucí práce)
Tématem diplomové práce je vypracování podnikatelského plánu na založení nového podniku působícího v oboru gastronomie, který se bude specializovat na catering, kuchařské kurzy a výrobu cukrářských výrobků. V návrhu řešení je kladen důraz na finanční a marketingový plán.
Návrh na rozšíření gastronomických služeb firmy Imperial Catering
Sichler, Radim ; Malý, Milan (oponent) ; Mikulec, Luděk (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou návrhu na rozšíření gastronomických služeb firmy IMPERIAL CATERING, s.r.o. Práce popisuje a analyzuje oblasti gastronomie a tržního oboru podnikání, ve kterém se firma pohybuje. Snaží se najít možnosti zlepšení poskytovaných služeb a tím docílit zlepšení současné pozice firmy na trhu.
Podnikatelský záměr – cateringové služby
Stržinek, Daniel ; Vilímová, Monika (oponent) ; Heralecký, Tomáš (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je sestavení podnikatelského plánu pro založení nového podniku v oblasti gastronomických služeb na bázi cateringu. Teoretická část se zabývá strukturou podnikatelského plánu, potřebnými analýzami, zdroji financování a možnostmi právní formy podniku. Praktická část je založena na poznatcích z odborné literatury a zkušenostech z oboru. Závěr je tvořen uceleným výběrem jedné nejvhodnější varianty, která je sestavena na základě širokých možností v jednotlivých kapitolách.
Vinařství Marcinčák Novosedly
Buchta, Václav ; Klement, Miloš (oponent) ; Boleslavská, Yvona (vedoucí práce) ; Kacálek, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce vychází ze zadání ateliérové práce z třetího semestru v bakalářském studiu. Práce je ve značné míře předělána. Zadáním bylo navrhnout vinařství s rekreační kapacitou a společenským zázemím. Vymezený pozemek se nachází na Staré hoře v územním plánu obce Novosedly. Okolí místa stavby je tvořeno vinicemi a jinou zemědělskou půdou. Z místa je značný výhled do okolní krajiny, včetně CHKO Pálavy. Řešené parcely jsou stupňovitě svahovány směrem na jihozápad. Investor požadoval vytvoření výrobní haly s minimálně šesti tanky a skladovacími prostory. Dále bylo předmětem zadání vytvořit 10 dvoulůžkových ubytovacích jednotek, společenský prostor pro konání soukromých akcí a veřejnou reprezentační část. Navržený objekt tyto tři funkce kompaktně spojuje dohromady, aby minimalizoval tepelné ztráty, zároveň však vytváří tři různé přístupové plochy: veřejnou, soukromou, manipulační dvůr. Stavba respektuje okolní terén svým tvarem a zadržuje dešťovou vodu na zelených střechách, popřípadě v akumulační nádrži. Materiálové řešení exteriéru je řešeno trapézovým plechem bílé barvy a reflexními skleněnými plochy. Interiér je řešen industriálně. Betonové a keramické povrchy jsou přiznané pohledové, přiznané. Technické rozvody jsou vedeny po povrchu konstrukcí. Převažuje zde beton, keramické tvarovky a nerezová nebo pozinkovaná ocel.
Penzion
Vlčková, Bára ; Kučera, Radim (oponent) ; Pěnčík, Jan (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je projekt novostavby pětipodlažního, částečně podsklepeného penzionu v Opavě. Tento penzion bude využíván pro účely ubytování, stravování a rekreace. Ubytovací kapacita penzionu je 21 osob. V suterénu se nachází technické zázemí. První nadzemní podlaží je určené pro celkový chod penzionu, zaměstnance, stravování a sportování. Ve druhém a třetím nadzemním podlaží se nachází pokoje pro hosty. Téměř každý pokoj je vybaven balkónem. Ve čtvrtém nadzemním podlaží je společenská místnost s přilehlou terasou. Stavba je zděná. Svislé nosné konstrukce jsou provedeny z keramických bloků. Obvodové zdivo je zatepleno vnějším kontaktním systémem. Stropy jsou z větší části keramicko-betonové a z menší části železobetonové monolitické. Penzion je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou.
Implementace SAP MM v LSG Asia
Sedláková, Jitka ; Gessner, Bernhard (oponent) ; Jurová, Marie (vedoucí práce)
Diplomová práce hodnotí implementaci IT produktu, třídí a porovnává vybrané postupy supply chain managementu. Vybrané postupy, hodnocení a kalkulace se budou orientovat na využití teorie zásob, strategie řízení zásob a užití IT produktu SAP MM. Smyslem práce je vytyčit ekonomický přínos pro společnost LSG Lufthansa Service Holding AG, působící v oblasti cateringu pro letecké společnosti. S ohledem na rozsah diplomové práce bude konkrétním analýzám podrobena společnost LSG Lufthansa Service Hong Kong Ltd, následně pak budou vytyčeny relevantní rozdíly ve společnosti LSG Sky Chefs Thailand Ltd.
Ubytování pro mládež
Juhászová, Michaela ; Juračková, Edita (oponent) ; Králová, Zuzana (vedoucí práce)
Tato diplomová práce řeší projekt novostavby objektu ubytování pro mládež v rozsahu dokumentace pro provedení stavby. Objekt je umístěn na parcele o p.č. 873/21 v katastrálním území Horní Heršpice 612065. V objektu se bude nacházet 42 pokojů, 2 bezbariérové pokoje a 4 ubytovací buňky. Kapacitně je objekt řešen pro ubytování 86 žáků mladších 18 let a 16 žáků starších 18 let. V budově se nachází také jídelna, knihovna, posilovna a tělocvična pro volný čas. Jedná se o částečně dvoupodlažní a částečně čtyřpodlažní nepodsklepenou budovu, zastřešenou plochou střechou. Zdivo je navrženo z děrovaných keramických cihel, stropní konstrukce jsou navrženy jako monolitické železobetonové.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 105 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.