Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 37 záznamů.  začátekpředchozí31 - 37  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Nájemní smlouva
Houska, Michal ; Spirit, Michal (vedoucí práce) ; Žák, Květoslav (oponent)
Bakalářská práce se zabývá rozborem institutu nájemní smlouvy, zejména její obecnou úpravou. Úvodní kapitola popisuje historický vývoj nájemní smlouvy. Hlavní část této práce je věnovaná rozboru současné obecné úpravy nájemní smlouvy tak, jak je zakotvena v občanském zákoníku. Dále je pozornost zaměřena na problematiku zvláštních úprav nájmu, především nájmu bytu. Cílem závěrečné kapitoly je pojednat o návrhu nového občanského zákoníku a o v něm obsažené úpravě nájmu.
Imunologicky aktivní složky mateřského mléka po úpravě pasterizací teplem a tlakem
Burianová, Jaroslava ; Kverka, Miloslav ; Hofmanová, Běla ; Houška, M. ; Měřička, P. ; Tlaskalová, Helena
V naší studii jsme prokázali, že úprava mateřského mléka teplem nebo tlakem před podáním novorozencům ovlivňuje aktivitu imunologických složek
Inhibice mutagenity působením šťáv a biologicky aktivních látek z brukvovité zeleniny
Mandelová, L. ; Lefnerová, D. ; Totušek, J. ; Tříska, Jan ; Vrchotová, Naděžda ; Houška, M. ; Strohalm, J.
Byla studována inhibice mutagenity zeleninových šťáv pomocí Amesova testu s použitím referenčního mutagenu aflatoxinu B1 a referenčního mutagenu IQ.
Ovocno-zeleninové šťávy konzervované vysokým tlakem
Houška, M. ; Strohalm, J. ; Totušek, J. ; Lefnerová, D. ; Tříska, Jan ; Vrchotová, Naděžda ; Gabrovská, D. ; Průchová, J. ; Gřesová, P. ; Loučková, K. ; Fiedlerová, V. ; Paulíčková, I. ; Winterová, R.
Byly vyvinuty ovocno/zeleninové šťávy pasterované vysokým tlakem a byly testovány na jejich antimutagenní aktivitu.
Konzervace potravin pomocí vysokých tlaků
Kamarád, Jiří ; Houška, M.
V příspěvku je testována nová technologie sterilizace potravin pomocí vysokého hydrostatického tlaku.
Vysoký tlak a potraviny
Houška, M. ; Strohalm, J. ; Kocurová, K. ; Totušek, J. ; Tříska, Jan ; Vrchotová, Naděžda ; Gabrovská, D. ; Poulíčková, I.
Šťávy ošetřené vysokým tlakem byly porovnávány po stránce chemického složení a antimutagenní aktivity s mraženými a pasterovanými šťávami

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 37 záznamů.   začátekpředchozí31 - 37  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.