National Repository of Grey Literature 23 records found  beginprevious21 - 23  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
Metodika pro práci s přírodovědeckým typovým materiálem
Holec, Jan ; Kment, Petr ; Wagner, Jan ; Šmíd, Jiří ; Šída, Otakar ; Kvaček, Jiří ; Sejkora, Jiří ; Kuželka, Vítězslav
The book deals with basic, really existing elements of nomenclature in natural sciences - types, which represent pillars for scientific names of organisms and minerals. It describes especially the managing of types governed by zoological and botanical codes (ICZN, ICN), both for their living and extinct representatives. The text covers the following aspects of managing types: their distinguishing, terminology, preparation, preventive conservation, packaging, labelling, documentation, publishing, studying, and loaning.
Fulltext: Download fulltextPDF
Vliv hospodářských zásahů na změnu v biologické rozmanitosti ve zvláště chráněných územích: Vliv pastvy na biodiverzitu lučních porostů MZCHÚ V CHKO Bílé Karpaty
Masarykova univerzita, Brno ; Mendelova zemědělská a lesnická fakulta, Brno ; Botanický ústav AV ČR, Průhonice ; Univerzita Palackého v Olomouci, Přírodovědecká fakulta ; ZO ČSOP Bílé Karpaty, Veselí nad Moravou ; Malenovský, Igor ; Kment, Petr ; Přidal, Antonín ; Bezděčka, Pavel ; Vincenecová, Karla ; Pechanec, Vilém ; Mládek, Jan ; Jongepierová, Ivana
V poslední době se u vlastníků a uživatelů pozemku v CHKO Bílé Karpaty zvyšuje zájem o údržbu luk pomocí pastvy, která by mohla řešit údržbu hůře dostupných pozemků. Dodnes ale není znám optimální počet a skladba zvířat na plochu a dopad na zájmová rostlinná společenstva. Řešený projekt by měl přispět ke stanovení takových způsobů obhospodařování lučních společenstev, které by z ekonomického hlediska byly pro zemědělské subjekty a vlastníky pozemků přijatelné a současně udržely luční společenstvo v optimálním stavu.

National Repository of Grey Literature : 23 records found   beginprevious21 - 23  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.