Original title:
Provozní studie vybraného gastronomického zařízení
Translated title:
Operational study of gastronomic establishment
Authors:
Novotná, Petra ; Mlejnková, Lena (advisor) ; Valentová, Jana (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2008
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Cílem této bakalářské práce je zpracování provozní studie vybraného stravovacího zařízení, anylýza jeho schopnosti uspět v konkurenčním prostředí a zhodnocení marketingových nástrojů, které v tomto boji využívá. Bakalářská práce je rozdělena do tří tématických celků. První část práce je teoretická a zabývá se charakteristikou stravovacích služeb, jejich formami, funkcemi a kategorizací provozoven. Druhá část bakalářské práce anylyzuje konkrétní stravovací zařízení z hlediska jeho lokalizace, materiálních podmínek a schopnosti obstát v konkurenčním prostředí. Třetí, a zároveň poslední, část této práce hodnotí současnou situaci stravovacího zařízení, jeho klady a zápory a poskytuje návrhy na možná opatření.The goal of this study is to elaborate an operational study of a gastronomic establishment, analyze competitive advantage and describe the marketing instruments. This study is divided into three parts. The first part is theoretical and describes gastronomic services, forms and functions. The second one analyzes a restaurant which I chose. The last part of the study evaluates contemporary situation and proposes how to improve this state.
Keywords:
Gastronomy; Marketing; Tourism; Cestovní ruch; Gastronomické zařízení; Marketing
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/13063