Original title:
Obchod potravinářskými výrobky mezi ČR a Francií
Translated title:
Trade of food products between France and Czech republic
Authors:
Šembera, Martin ; Gullová, Soňa (advisor) ; Klosová, Anna (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2010
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tato diplomová práce se věnuje obchodu potravinářskými výrobky mezi Francií a ČR. První část představuje francouzský potravinářský průmysl. Druhá část analyzuje vývoj a trendy dovozu francouzských potravin a možnosti uplatnění českých potravin na francouzském trhu. Třetí část zkoumá podmínky pro dovoz cidru, zkvašeného jablečného moštu, do ČR.This thesis aims to analyse trade of food products between France and Czech republic. The first chapter features french food industry. The second chapter analyses evolution and trends in import of french food products and possibilities for chzech food on french market. The third part prospects potential of importation of cider to Czech republic.
Keywords:
Cider; Food; France; Cidre; Francii; Potraviny
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/25280