Original title:
Vzájemný vztah poptávky po staročeské gastronomii a nabídky vybrané restaurace
Translated title:
Relationship of demand for old Czech gastronomy and offer of chosen restaurant
Authors:
Heroutová, Kateřina ; Valentová, Jana (advisor) ; Dragula, Ladislav (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2011
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Práce detailně definuje historii a charakteristiku české gastronomie, která se v současné době dostává do ústraní kvůli trendu zdravého životního stylu. Každá ze dvou tržních stran je analyzována samostatně a v závěru jsou tyto výsledky porovnány. Poptávka byla monitorována pomocí dotazníků, které byly distribuovány v restauraci rezidentní i zahraniční klientele. Výsledky analýzy poptávky byly předány provoznímu restaurace, na základě kterých budou pravděpodobně přijata rozhodnutí o budoucích změnách. Na druhé straně je provozní analýza hodnotící stranu nabídky a zaměřující se především na marketingovou strategii provozovny a její nabídku.This work defines the history and characteristic of Czech gastronomy in detail which is put aside by nowadays worldwide trend of healthy lifestyle. The both sides of the market are analysed individually and the results are compared in the conclusion. The demand was analysed by questionnaires which were distributed in the restaurant and filled in by the residents and the foreigners. The results of demand analysis were presented to the operational manager of the restaurant. On the basis of these results, restaurant managers can make a decision about potentional changes. The Process test explore the offer of the restaurant and is focused on the marketing strategy of the outlet and its offer.
Keywords:
Czech; gastronomy; restaurant; gastronomie; restaurace; česká
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/25733