Original title:
Podnikatelský plán v oblasti zdravého stravování
Translated title:
Business plan for healthy eating
Authors:
Bukovská, Romana ; Svobodová, Ivana (advisor) ; Barton, Monika (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2010
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Cílem této práce je vytvoření podnikatelského plánu v oblasti rychlého a zdravého stravování. Podnikatelský záměr bude konkurovat restauracím, které nabízejí tučná a těžko stravitelná jídla. Zároveň bude zákazníkům nabízet další produkty a služby v rámci zdravého životního stylu, například kurzy vaření nebo prodej potravin. Na základě analýzy trhu, zmapování konkurence a poznání potřeb potenciálních zákazníků je vytvořen výrobní, marketingový a finanční plán. Práce se také důkladně zaměřuje na analýzu SWOT, díky které mohou být definovány silné a slabé stránky podniku a hrozby a příležitosti, které mohou přijít z vnějšího okolí.The aim of this work is to create a business plan for fast and healthy eating. The business plan will compete with restaurants that offer a bold and difficult to digest food. It will also offer customers additional products and services within a healthy lifestyle, such as cooking classes and food sales. Based on market analysis, competitive mapping and understanding the needs of potential customers is created by manufacturing, marketing and financial plan. The work also focuses on thorough SWOT analysis, through which can be defined strengths and weaknesses and threats and opportunities that may come from the external environment.
Keywords:
business plan; healthy eating; lifestyle; nutrition; podnikatelský plán; výživa; zdravé stravování; životní styl
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/28709