Název:
Deriváty síry a redukční vady vín
Autoři:
Hermanová, Pavlína Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce pojednává o sirných sloučeninách vyskytujících se ve víně a o vadách vína, které souvisí se sirnými látkami a redukční výrobou vína. Poskytuje informace o síře obecně, o tom, jak je síra asimilována do hroznů a jaké sirné látky se vyskytují v hroznech a ve víně. Diskutuje oxidativní a reduktivní výrobu vína a vady, které vznikají při redukčních podmínkách výroby. V závěru práce jsou uvedena doporučení pro praxi.This thesis focuses on sulfur compounds in wine and on defects of wine, which are related to sulfur compounds and reductive conditions in winemaking. It provides information about sulfur in general, about assimilation of sulfur to the grapes and about sulfur compounds occurs in grapes and in wine. It discusses oxidative and reductive winemaking and defect, which forms under reductive conditions. In the end of the work there are recommendations for practice described.
Klíčová slova:
redukční vada vína; sirné látky; síra