Název:
Senzorické odlišnosti odrůdových vín
Autoři:
Ficová, Michaela Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce na téma Senzorické odlišnosti odrůdových vín byla vypracována v letech 2014/2015 na Ústavu posklizňové technologie a zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Cílem bakalářské práce bylo popsat organoleptické vlastnosti vín a látky, které je způsobují. Blíže byly popsány vybrané odrůdy, a to Ryzlink rýnský, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rulandské modré a Caber-net Sauvignon. Dále byla vyhodnocena organoleptická data těchto vín popisující celkové bodové hodnocení, profil struktury a mohutnosti vín a aromatický profil vín.This bachelor thesis deals with Sensoric differnces of wine varieties and was written during the academic year 2014/2015 at the Deparment of Post-Harvest Technology of Horticultural Products at the Faculty of Horticulture at the Mendel University in Brno. The purpose of the thesis was to describe the organoleptic properties of wines and substances that cause them. The thesis was focused primarily on following varieties; Rhein Riesling, Chardonnay, Sauvignon, Pinot Noir and Cabernet Sauvignon. Further it evaluated the organoleptic data of the wines. These data describes the complete score, profile of the structure and mightiness and the profile of its aroma.
Klíčová slova:
aroma; chuť; hodnocení vína; odrůdy révy vinné; senzorické vlastnosti; vůně