Název:
Porovnání rosé vín vyrobených z odrůdy Frankovka
Autoři:
Horák, Ondřej Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této diplomové práce bylo hodnocení senzorických a analytických vlastností vybraných rosé vín odrůdy Frankovka z lokality VOC Modré Hory. V rámci práce byly vyrobeny vzorky rosé vín z různých viničních tratí. Vzorky byly vyrobeny jednotnou technologií.Z analytických hodnot byl u vín stanovený obsah alkoholu, obsah redukujících cukrů, ph, obsah titrovatelných kyselin, obsah glycerolu, obsah antokyanů, obsah flavanolů, obsah polyfenolů, antiradikálová hodnota a volatelní látky. Všechny vzorky byly hodnoceny podle 100 bodového systému podle Balíka a Veverky. Nejlépe byly hodnoceny vzorky z viničních tratí Bojanovska (Velké Pavlovice), Novosády (Němčičky) a Terasy (Bořetice).The aim of this thesis was to evaluate the sensory and analytical properties of selected rosé wine varieties Lemberger from the site of VOC Blue Mountains. In this work they were produced samples of rosé wines from different vineyards. Samples were made a single technologies. From the analytical values were determined for wines alcohol content, reducing sugar content, pH, titratable acidity, content of glycerol content of nthocyanins content of flavanols, polyphenols, antiradical value and volatile substances. All samples were evaluated by 100 points system according Balik and Veverka. Top samples were evaluated from vineyards Bojanovska (Velké Pavlovice) Novosady(Němčičky) and Terasy (Bořetice).
Klíčová slova:
Frankovka; rosé; VOC